Jump to content
POLITISTI.ro

Cum procedez in acest caz?


adina1989

Recommended Posts

Buna ziua, 
Ce pot face daca am dat masina unui vecin cu gandul de a i-o vinde dar i-am precizat faptul ca nu as dori sa o vanda mai departe pt ca tin la masina ( eu avand o alta masina) ? Tin sa precizez ca dansul mi-a dat suma de 650 de euro dar noi nu am incheiat niciun contract de vanzare-cumparare! Dansul ( om pe care il cunosc de mai bine de 20 de ani ) a pus masina la vanzare la pretul de 1300 dupa cateva zile ( el nevrand sa imi ofere initial 800 euro pe motiv ca masina nu valoreaza atat iar fara cunostine in cauza si tinand cont de faptul ca este vecinul meu am cedat). In momentul de fata doresc sa imi iau masina inapoi pt ca nu mi se pare ‘pur omeneste’! Dansul nu doreste sa imi dea masina, nu detine copie dupa actul meu de identitate, nu avem incheiat un contract de vanzare cumparare! Totodata acesta afirma ca a investit inca 150 de euro in masina dar eu cand am cerut facturile a spus ca nu le are! Refuz sa platesc acei bani! M-a ‘amenintat’ ca el o poate vinde in orice zi ( desi e imposibil legal fara prezenta mea) ! Varianta mea este de a merge la politie! Cum sa procedez? 
Va multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Trebuie să vă adresați instanței de judecată competentă să soluționeze litigiul dintre dvs. și deținătorul actual al mașinii (trebuie să-l acționați în judecată).

Link to comment
  • Moderator

Faptul ca bunul a fost vandut fara intocmirea unui contract de vanzare-cumparare nu decade cumparatorul din dreptul de posesie asupra bunului. Orice litigii de acest gen se solutioneaza, dupa cum a spus si colegul meu mai sus, ori prin intelegere amiabila ori in fata instantelor de judecata competente.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.