Jump to content
POLITISTI.ro

Dulaii lui Blaga in control la IPJ Dolj


Marius

Recommended Posts

  • Moderator

Oficial, Corpul de Control al MAI vrea sa verifice activitatea manageriala a sefilor din politia doljeana, incepand de la sefii de birouri si servicii, pana la seful inspectoratului.

Neoficial, se pare insa ca tinta controlului ar fi inlocuirea comandantului politiei doljene.

Sursa: Gazeta de Sud

Link to comment

Dupa ani buni la Dolj este un inspector sef care stie sa managerieze cu adevarat, care nu "simpatizeaza" cu gruparile interlope si care asculta si problemele subordonatilor si pe cat posibil le si rezolva, rezultatele politiei doljene fiind notabile in anul 2009.

Acum, ca nu ii place vreunui politician care habar nu are ce inseamna sa asiguri siguranta cetetenilor din urbe sau judet, a fost trimis corpul de control al pit-bul-lui sa ii gaseasca nod in papura si sa puna vre-un lingau care sa incurce iar lucrurile ca si inspectorii sefi anteriori.

Link to comment
  • 2 months later...
  • Moderator

Comandantul IPJ Dolj, este cercetat disciplinar

De aproape patru luni, la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Dolj domneşte incertitudinea, din cauza controalelor şi anchetelor „de sus“, care par să nu se mai termine. Dacă nu e vreun control de la IGPR sau MAI, atunci trebuie să fie măcar vreo cercetare disciplinară a vreunui deţinător de funcţie de conducere.

Totul a început în luna martie, când poliţiştii doljeni au luat parte, împreună cu colegii lor din Caraş-Severin, Mehedinţi şi Timiş, la Acţiunea „Vest“. Această operaţiune, pusă la punct de IGPR, a avut drept scop combaterea contrabandei cu ţigări pe zona frontierei cu Bulgaria şi Serbia, soldându-se cu reţinerea a 46 de suspecţi şi confiscarea a sute de mii de pachete cu ţigări netimbrate. Pe neaşteptate, un control al IGPR a picat la IPJ Dolj exact în toiul Acţiunii „Vest“, pentru a vedea cum s-au descurcat subalternii comandantului poliţiei doljene, comisarul-şef Constantin Nicolescu. Controlul părea „cu dedicaţie“, vizând doar Doljul, nu şi celelalte judeţe implicate în activitatea menţionată. După opinia poliţiştilor, Doljul a avut rezultate bune - câţiva contrabandişti şi mii de pachete de ţigări netimbrate descoperite în maşinile acestora. În urma controlului de la Bucureşti însă, comisarul-şef Constantin Nicolescu a primit o „notă proastă“.

Raportul deloc laudativ întocmit în urma controlului a ajuns la ministrul de interne, Vasile Blaga. Acesta n-a dispus însă înlocuirea din funcţie a lui Nicolescu. În schimb, a trimis Corpul de control al ministerului la IPJ Dolj, cu misiunea de a lua la puricat întreaga activitate managerială a tuturor celor care deţin vreo funcţie de conducere.

Cei din Corpul de control al ministerului n-au stat mult. Doar vreo... patru săptămâni. Şi nici nu erau mulţi. Numai vreo... 20. S-au cazat la hotel şi au mâncat la restaurant, nu la cantina poliţiei, unde preţurile ar fi fost cu mult mai mici. Pe când aşa, factura pentru cazarea şi mâncarea reprezentanţilor MAI s-a apropiat uşurel de 100.000 de lei, bani decontaţi de la bugetul ministerului.

În urma controlului, MAI a transmis la IPJ Dolj mai întâi un material în care se arată generic ce deficienţe ar trebui îndreptate. Apoi au venit şi sancţiunile. Primele dintre ele au constat, de fapt, în simple atenţionări, transmise fiecăruia dintre cei vizaţi prin intermediul Serviciului Personal. Au primit, se pare, astfel de atenţionări câţiva şefi de servicii, adjunctul şefului Poliţiei Municipiului Craiova, dar şi vreo trei şefi de secţii. Aceştia sunt însă fericiţi, pentru că asemenea atenţionări sunt doar nişte muştruluieli pe hârtie, dar fără nici un efect juridic.

Au urmat, însă, cercetările disciplinare. Rând pe rând, au aflat că sunt cercetaţi pe linie administrativă şeful IPJ Dolj, comisarul-şef Constantin Nicolescu, dar şi şefii serviciilor de Ordine Publică (comisarul-şef Mihai Stoian), Investigarea Fraudelor (comisarul Leonard Băndoi) şi Investigaţii Criminale (comisarul Cristinel Ciocoiu), precum şi şeful Biroului Rutier (comisarul Emil Zuican). Lista este încă deschisă.

Neregulile care le sunt imputate celor vizaţi încep cu chestiuni minore, cum ar fi completarea incorectă a unor documente, şi ajung până la folosirea în weekend a maşinii de serviciu sau la nereguli privind lucrările efectuate la noul sediu al Poliţiei Municipiului Calafat. Ancheta este în curs, iar când se va încheia sunt semne că va fi urmată de demiteri.

sursa: gds.ro

Link to comment

Inspectorul sef al I.P.J Dolj ar fi primul politist sanctionat din Politia Romana pentru ca sub indrumarea lui lucrurile merg bine.

Doamne a inebunit toata lumea :doh: :doh:

Link to comment
  • 1 month later...

Ba se ne mai scuteasca de ceasornicaru' asta comunist. Ca si gospodar ( nu gresesc atunci cand zic "gospodar", credeti- ma, stiu ce zic ) e bun. Intr- adevar, am inteles ca la Calafat a facut minuni cu nou sediu, a indreptat situatia cu masinile pe la insepctorat. Dar ca viziune asupra Politiei in era noastra, este total depasit. A stat prea mult la conducere, iar aerul rarefiat si pupincurismul, rapoartele deformate asupra a ceea ce se petrece l- au aruncat intr- o lume ideala, doar cu copii.

Cerintele lui sunt de domeniul B.D. in actiune. Parerea mea. Si cred ca am voie sa nu mi placa de el deloc !!!!! Mai vreau un Bica sau un Vali !

ps: sper sa ia cineva masuri si impotriva pilosului de stoian care face cum face de ani buni si trece neobservat. El saracu, nu ar fi bun nici ca politist. Spetele cu el intrec ridicolul si cascadorii rasului, iar inteligenta sa si aptitudinile de manager sunt proverbiale, dar conduce OP- ul in Craiova. Mai bine spus, OP-ul se conduce singur, iar el mai scoate cate o "maxima" si- i pune bete- n roate.

Edited by Tyson
Link to comment

Tyson tie poate sa nu iti placa nici de tine.

Si daca tot iti plac Parazitii:

,,Te provoc sa recunosti adevarata valoare

Faptele nu vorbele te fac sa fi mare'' ;)

Si inca ceva Stoian conduce OP-ul din Dolj!!!

Edited by Elvis
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.