Jump to content
POLITISTI.ro

Baza legala pt acordare salar de merit


Recommended Posts

Buna ziua!Imi poate spune cineva ce lege ,hotarare,(articol)reglemanteaza acordarea salarului (sau prima)de merit/excelenta.Am un proces pe rol,iar IPJ ul unde lucrez eu, a trimis raspuns instantei de judecata ,ca in anii 2016-2017 nu s- au acordat salarii de merit sau alte prime sau recompense;in conditiile in care in dec 2017 ,15 colegi au primit asa ceva.

Link to comment

Ipj-ul tău a răspuns corect. În perioada 2016-2017 nu s-au acordat salarii de merit, prime sau alte recompense în bani. La fel va fi și în anul 2018. Sporul de excelenta nu face parte din aceasta categorie și se acorda unui număr limitat de lucrători din cadrul unui ipj, pentru o perioada de 6 luni. Din câte știu, salarizarea personalului MAI este reglementata de ordine cu caracter secret.

Mai exact, pentru ce anume ai acțiunea în instanta?

Link to comment

Actiunea in instanta a fost introdusa in alt context.IPJ -ul trebuia sa raspunda daca politistii pot fi recompensati prin prime/salarii/premii de excelenta.Deci care este termenul corect :spor,prima sau premiu de excelenta?

Link to comment
  • Member

Salariul de merit , nu mai exista ca si spor din 2010. Cei care l- au avut pana in decembrie 2009, au ramas cu el inclus in salarizarea din 2010  si pana in prezent ca suma compensatorie. Cei care nu l-au avut, prin actiunile sindicatelor, s-au acordat cele 20 de procente la salariu in doua etape in 2017,parca, nu am acum baza legala, dar numai ca sume compensatorii sa nu mai existe discrepante salariale intre cei care au ramas cu el si ceilalti.   Nu este prevazut decat salariul pentru lucrari de exceptie la Art. 15 alin 1 din anexa VI la Legea 153/2017.

Link to comment

Salariul de merit asa cum il stiam noi nu mai exista. Cei care au ramas cu el in salariu au avut o perioada o suma mai mare fata de colegii cu acelasi grad si functie. Dar acesta problema a fost remediata de MAI. Salariul pentru ,,lucrari de exceptie" se acorda in conformitate cu un OMAI. Exista un exemplar la SRU si unul la Financiar.

Link to comment
  • 5 months later...

asta e baza legala pentru 90% din cazuri 

IMG-20180126-WA0007.jpg

astea sunt calitatile care sunt cele mai apreciate in acordarea salariului de excelenta,  pentru ``doamnele colege``IMG-20180201-WA0013.jpg.3dc450944cc4ab4a6c5f4fdf065100b6.jpg

alte pareri?...

e vreun alt act normativ?

partea buna este ca, doar aproximativ 5% din efective au salariu de excelenta, iar din ei 90% beneficiaza de aceste ``acte normative``( si asta daca se poate vedea in acest lucru  ceva pozitiv).  Concluzia este ca: cea mai mare parte  a colegilor ( si asta in proportie covarsitoare )  sunt oameni cu coloana vertebrala si caracter .

iar cei care se recunosc in cele doua fotografii ... ( sa vorbesc frumos _ la adresa lor ) sunt ceilalti...

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.