Jump to content
POLITISTI.ro

Baza legala pt acordare salar de merit

Recommended Posts

Buna ziua!Imi poate spune cineva ce lege ,hotarare,(articol)reglemanteaza acordarea salarului (sau prima)de merit/excelenta.Am un proces pe rol,iar IPJ ul unde lucrez eu, a trimis raspuns instantei de judecata ,ca in anii 2016-2017 nu s- au acordat salarii de merit sau alte prime sau recompense;in conditiile in care in dec 2017 ,15 colegi au primit asa ceva.

Ipj-ul tău a răspuns corect. În perioada 2016-2017 nu s-au acordat salarii de merit, prime sau alte recompense în bani. La fel va fi și în anul 2018. Sporul de excelenta nu face parte din aceasta categorie și se acorda unui număr limitat de lucrători din cadrul unui ipj, pentru o perioada de 6 luni. Din câte știu, salarizarea personalului MAI este reglementata de ordine cu caracter secret.

Mai exact, pentru ce anume ai acțiunea în instanta?

Actiunea in instanta a fost introdusa in alt context.IPJ -ul trebuia sa raspunda daca politistii pot fi recompensati prin prime/salarii/premii de excelenta.Deci care este termenul corect :spor,prima sau premiu de excelenta?

• Member

Salariul de merit , nu mai exista ca si spor din 2010. Cei care l- au avut pana in decembrie 2009, au ramas cu el inclus in salarizarea din 2010  si pana in prezent ca suma compensatorie. Cei care nu l-au avut, prin actiunile sindicatelor, s-au acordat cele 20 de procente la salariu in doua etape in 2017,parca, nu am acum baza legala, dar numai ca sume compensatorii sa nu mai existe discrepante salariale intre cei care au ramas cu el si ceilalti.   Nu este prevazut decat salariul pentru lucrari de exceptie la Art. 15 alin 1 din anexa VI la Legea 153/2017.

Salariul de merit asa cum il stiam noi nu mai exista. Cei care au ramas cu el in salariu au avut o perioada o suma mai mare fata de colegii cu acelasi grad si functie. Dar acesta problema a fost remediata de MAI. Salariul pentru ,,lucrari de exceptie" se acorda in conformitate cu un OMAI. Exista un exemplar la SRU si unul la Financiar.

• 5 months later...

asta e baza legala pentru 90% din cazuri 

IMG-20180126-WA0007.jpg

astea sunt calitatile care sunt cele mai apreciate in acordarea salariului de excelenta,  pentru ``doamnele colege``IMG-20180201-WA0013.jpg.3dc450944cc4ab4a6c5f4fdf065100b6.jpg

alte pareri?...

e vreun alt act normativ?

partea buna este ca, doar aproximativ 5% din efective au salariu de excelenta, iar din ei 90% beneficiaza de aceste ``acte normative``( si asta daca se poate vedea in acest lucru  ceva pozitiv).  Concluzia este ca: cea mai mare parte  a colegilor ( si asta in proportie covarsitoare )  sunt oameni cu coloana vertebrala si caracter .

iar cei care se recunosc in cele doua fotografii ... ( sa vorbesc frumos _ la adresa lor ) sunt ceilalti...