Jump to content
POLITISTI.ro

Evaluare conduita- Atestat agent de securitate

Postare recomandată

Publicat

Va salut,

M-am înscris la un curs pentru agent de securitate, si am inteles de la instructor ca in obtinerea atestatului de agent de securitate, Politia trebuie sa stabilească daca cetateanul are o conduita corespunzătoare, făcând cercetari la domiciliu, intreband vecinii.

Problema este ca eu m-am cam certat cu unii vecini pentru ca, din lipsa de bun simt, mai parchează pe locul meu de parcare plătit iar eu trebuie sa astept dupa ei. Ma gândesc daca politistii vin sa-i întrebe pe acei vecini despre conduita mea, cu siguranta o sa zică numai de rau, desi eu m-am certat cu ei intr-un mod civilizat, fără injurii, jigniri, amenintari. 

Întrebarea mea este, in ce consta verificarea Politiei pentru o buna conduita in vederea obtinerii atestatului de agent de securitate ? Vin politistii pe scara si vorbesc cu vecinii, spunandu-le ca eu trebuie sa iau atestatul si vor sa stie ce fel de om sunt ?

• Moderator
Publicat

Se vor efectua investigaţii poliţieneşti şi vericări în bazele etc. Investigaţia este o metoda operativă şi eficientă de obţinere a informaţiilor de interes operativ, fiind folosită foarte frecvent de către toate structurile de poliţie operative şi nu constă doar în discuţii cu anumite persoane. Această activitate în sine cuprinde o mulţime de noţiuni cum sunt cercetarea, studierea minuţioasă a tuturor datelor şi informaţiilor şi aşa mai departe, toate activităţile efectuate cu scopul de a descoperi ceva în locuri şi medii de interes operativ etc.

Publicat

Multumesc pentru răspuns.

Dar tot nu sunt lămurit 100 %.... Pana la urma Politia vine sau nu sa discute cu vecinii mei, sa-i întrebe ce părere au despre mine ?

• Moderator
Publicat

Depinde de concluziile ce reies din verficări. Dacă poliţiştii ce efectuează verificările consideră necesar să stea de vorbă şi cu vecinii tăi, cu siguranţă o vor face. Dar nu e obligatoriu, pot afla de starea conflictuală pe care o ai cu vecinii tăi şi prin alte metode, pe care din motive lesne de înţeles nu ţi le pot spune, ele ţin de secretul profesional. Oricum  cred că eşti conştient de faptul că chiar dacă te cerţi cu cineva într-un mod "civilizat" (fără înjurărturi, etc cum spui) starea conflictuală există, iar acesta este un detaliu ce trebuie avut în vedere. 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.