Jump to content
POLITISTI.ro

Eliminarea unor prevederi legislative aberante


Recommended Posts

Nu stiu daca v-a fi eficienta aceasta ordonanta de urgenta, avand in vedere ca transportul ilicit de persoane (mai ales cu autoturisme cu 4 locuri ) este greu de probat .Sa vedem cat de clara v-a fi legea si atributiile concrete pe care i se vor atribui politistului.

pe vremea lui ceasca era acelasi lucru - se opreau masinile in trafic si se verifica daca se facea taximetrie clandestina. evident ca toti declarau ca sunt neamuri cu soferul si ca se intorc de la o petrecere (in general se faceau controale din acestea sambata seara). probabil ca se va afce acelasi lucru.

problema mea este alta - adaugam la chestia asta si timpenia cu implicarea politistilor in verificarea concediilor medicale si din cauza asta vom avea politisti care vor face nspe mii de ore suplimentare neplatite si care in loc sa-si faca meseria ptr care s-au antrenat si studiat (cum ar fi ordinea publica si diminuarea criminalitatii cu violenta, in special) vor fi ocupati cu toate timpeniile pe care le emite guvernul boc (care face poc).

nu inteleg cum sindicatul politistilor (sau toate) nu protesteaza impotriva unor asemenea timpenii!! poate ca reusiti sa-i aduceti cu picioarele pe pamint ptr ca nu cred ca vor angaja brusc citeva mii de noi politisti cind nici pe absolventii de la Campina nu-i incadreaza (cel putin asa am auzit, nu bag mina in foc).

Edited by Administrator
Split din topicul "OG pt combaterea transportului ilicit de persoane"
Link to comment

Pentru ca societatea civila nu ii sustine niciodata domnule Maxu, din cauza asta politistii din sindicate sunt retinuti cand vine vorba de proteste.

Iar daca nu cunoasteti politistii nu au dreptul la greva, o alta aberatie legiferata de domnii politicieni. :emo-yessir:

Link to comment

Pentru ca societatea civila nu ii sustine niciodata domnule Maxu, din cauza asta politistii din sindicate sunt retinuti cand vine vorba de proteste.

Iar daca nu cunoasteti politistii nu au dreptul la greva, o alta aberatie legiferata de domnii politicieni. :emo-yessir:

nu ma "domni", maxu este de ajuns :). Stiu ca nu aveti drept de greva si nici nu am spus ca trebuie sa faceti greva, ci doar ca trebuie sa protestati. Daca nu o faceti, o sa va ia de fraieri si data viitoare cine stie ce idei au. precedentul este facut.

sincer, nu am vazut ca societatea civila sa va critice cind aveti dreptate cu privire la dotari, resurse umane, etc insa nici nu sunt politist asa ca te cred pe cuvint.

Link to comment

O sa va domnesc, domnule Maxu pentru ca mama m-a invatat sa fiu respectos cu persoanele pe care nu le cunosc. Insa trebuie sa fac cateva precizari.

Nu ati vorbit despre salarii, pensii, conditii de munca ,speranta de viata a politistilor din operativ, drepturi intersise pentru politisti desi sunt prevazute de Constitutie, privatiuni si obligatii etc.

Daca am simti ca suntem sprijiniti ,nu batjocoriti, de societatea civila credeti-ma ca serviciile noastre s-ar imbunatati foarte mult.

Nu ca acum nu am fi printre primii in comparatie cu structurile similare din alte state europene. Dar decat aici suportam comparatii , la restul de criterii enumerate mai sus se uita la noi din varful cladirilor cu 100 de etaje, pentru ca suntem in urma lor cu 50 de ani lumina.

Iar de fraieri ne iau de 20 de ani domnii politicieni, pentru ei suntem buni decat sa le pazim gratis urnele la alegeri desi nu avem prevazut in fisa postului astfel de activitati si ne este interzis prin lege sa facem politica.

Astep pareri realiste domnule Maxu. Cu deosebit respect. :emo-yessir:

Link to comment

nu incerc sa inventez roata mai ales ca nefiind politist parerile sunt ale unuia din afara. Insa, nu mi se pare OK aceasta atitudine de resemnare pe care o vad aici pe forum in privinta exercitarii drepturilor pe care le aveti.

Poate ca meseria mea liberala m-a facut mai slobod de gura si "mai degraba varsator de singe" cind este vorba de dreptul meu insa te rog sa fii de acord cu mine ca daca voi nu faceti nimic nu o va face nimeni altcineva. si mie imi plac politistii din alte state cum actioneaza, ce legi au (mai cunosc si eu citeva legislatii), ce dotari au insa fii sigur ca nici la ei nu au cazut din cer. Si nici la ei politicienii nu sunt prea diferiti, asa cum vede la televizor :)

de ex in Franta, dotarea politiei cu ce este mai bun isi are izvorul in anii '60 cind si-au dat seama ca au nevoie de o politie cit mai buna ptr ca altfel zburau din scaune din cauza miscarilor de protest din acei ani. Si la care se adauga protestul politistilor cind au amenintat ca nu vor opri manifestantii sa le tabaceasca c..l politicienilor. deci, tot de la ei a pornit totul.

nu intentionez sa fac proces de intentie insa fii sigur ca in afara voastra nimeni nu va ajuta din oficiu. cine cunoaste mai bine caile si mijloacele decit voi?

revin: nu ma domni ca nu imi place :) ma face sa ma simt batrin si nu sunt.

Link to comment

Daca asta ati inteles domnule Maxu, ca sunt un resemnat v-ati inselat amarnic.

Insa este mai usor sa schimbi 100.000 de functionari decat sa schimbi un sistem. Si va rog sa ma credeti pe cuvant ca nu este locul unde sa dezvolt.

Drepturi- ce cuvant frumos pe care politistii din Romania l-au invatat acum 2 ani.

Insa exemplul cu Franta nu l-ati nimerit. Din cauza francofoniei care ne bantuie , a unor politicieni fricosi si foarte slabi am ajuns in rahatul in care suntem.Vorbeati de anii "60, cam cat este de atunci? Ganditi-va ca atunci aveau sindicate si isi cunosteau mai bine decat multi politisti romani drepturile.Treaba cu tabacitul fundurilor nu prea merge ca au jandarmii cu bocancul pus pe beregata. De ce credeti ca nu ii demilitarizeaza sau nu ii desfiinteaza? Ati vazut jandarmi in Germania sau Anglia? Dar au alt sistem legislativ unde LEGEA chiar inseamna ceva.

Si nu mai stiu de cate ori am spus aici ca numai noi si prin noi putem schimba ceva in bine. Insa este nevoie de timp pentru a putea sa modifici mentalul colectiv antrenat intr-o singura directie zeci de ani.

Edited by Elvis
Link to comment
  • Administrator

Elvis ai vazut acest topic: Cateva precizari privind discutiile pe acest forum ?

Adresarea cu formula: "domnule X " e una prea oficiala, rece si impersonala. Ceea ce contravine intentiei acestui forum, respectiv aceea de a creea aici o comunitate de prieteni, unde cei care intra sa o faca pentru a putea discuta deschis si relaxati, nu ca la serviciu. As aprecia daca ai renunta la aceasta formula de politete, respectul nu consta in utilizarea ei.

Multumesc pentru intelegere. :)

Link to comment

OK ma voi conforma.

ma bucur ca nu esti un resemnat. in ceea ce priveste necesitatea unei perioade lungi de timp in cadrul careia sa se poata face o schimbare aici nu sunt de acord cu tine. gindeste-te ca au trecut 20 de ani de la revolutie adica 50% din perioada in care a existat comunismul in Romania. iar comunistii au facut in 20 de ani (in favoarea lor si in conformitate cu directivele Moscovei) mai mult decit am facut noi in 20 de ani (in sesn invers). Intrebarea mea ramine: daca nu noi, atunci cine? daca nu acum, atunci cind?

cind am terminat facultatea, aveam fosti colegi de liceu care terminau si ei Academia de Politie si eram sigur ca schimbarea sistemului era inevitabila. Iar acum, dupa aproape 10 ani de la acel moment vii si imi spui ca avem nevoie de timp si ca inca nu se poate face aia si aia si ailalta? nu ma simt incurajat de loc :)

Link to comment
  • Moderator

Pentru ca mai mult ca sigur colegii tai de liceu care au terminat academia, inca nu au ajuns in posturi de decizie. In acele locuri inca se afla multi ce au trait si crescut in vremurile despre care aminteai mai sus, iar acestia au ramas nostalgici.

Partea proasta e ca cei din genertia noua ce ajung in astfel de posturi sunt foarte repede "asimilati". Si nu putine au fost cazurile in care accederea intr-o astfel de functie a unui tanar ofiter s-a dovedit mult mai daunatoare.

Link to comment
  • Moderator

Cu cateva schimbari legislative s-ar putea face minuni, dupa parerea mea. Numai ca exista o puternica opozitie pe acolo pe sus, din foarte multe parti, chiar si din interiorul politiei. Nu se doreste ca lucrurile sa intre pe un fagas normal. ;)

Link to comment

Catalin, eu sunt perfect de acord cu tine, eu chiar am propus cuiva sa facem asta, aveam nevoie de o lista cu propuneri de modificari ale legislatiei existente, bineinteles ca nu am primit-o nici pana azi. Hai sa facem o sectiune in forum cu propuneri de modificare a legislatiei...si sa vedem ce se intampla...in momentul cand lista e batuta in cuie.

Link to comment

Catalin, eu sunt perfect de acord cu tine, eu chiar am propus cuiva sa facem asta, aveam nevoie de o lista cu propuneri de modificari ale legislatiei existente, bineinteles ca nu am primit-o nici pana azi. Hai sa facem o sectiune in forum cu propuneri de modificare a legislatiei...si sa vedem ce se intampla...in momentul cand lista e batuta in cuie.

exact. mergind pe ideea asta, puteti face un proiect bun, cu modificar legislative bine gindite si argumentate, in concordanta si cu legislatia adiacenta si sa le prezentati public. In special puteti lua legatura cu ONG si presa - in general chestia se face prin legaturi personale, depinde pe cine cunosti. insa eu cred ca este singura modalitate de a aduce in atentia publicului si alte subiecte legate de politie decit radarele, politisti bauti si alte chestii. Cita lume citeste revistele editate de MAI sau se uita la TVR la vreo emisiune tematica? Ar trebui sa intrati in sec 21 si sa schimbati modul de a fi prezenti in spatiul public (ma refer la MAI, nu la cei de pe forum :) )

dupa cum bine stim daca nu existi in presa sau net esti invizibil. de aceea in alte state politia are organizatii de lobby, sunt foarte folositoare in cazuri de acest gen mai ales cind vrei sa promovezi o modificare legislativa. ar fi un inceput, poate mai aveti voi idei mai practice dar trebuie sa incepem de undeva.

Link to comment
  • Moderator

Hai sa facem o sectiune in forum cu propuneri de modificare a legislatiei...si sa vedem ce se intampla...in momentul cand lista e batuta in cuie.

Putem incepe prin a initia un topic cu acest subiect. Go for it danys! ;)

Link to comment

Maxu imi dau seama ca esti un optimist incurabil.

Tu chiar crezi ca exista ,la oara cand vorbim, ONG -uri care sa sprijine politia? Societate civila? Care societate civila care a votat guvernul boc4? Pai chiar crezi ca pe masa M.A.I. si tot ce inseamna politic in tara asta nu exista propuneri si proiecte pentru modificarea legislatiei actuale? Presa este cea care ne-a ajutat cand a fost vorba de dotare, cand a venit vorba de salarii si legislatie mai greu. In ultima perioada cati lideri sindicali din poltie ai vazut la TV? Sau chiar nu ar avea ce sa spuna acesti politisti?

Edited by Elvis
Link to comment

Maxu imi dau seama ca esti un optimist incurabil.

Tu chiar crezi ca exista ,la oara cand vorbim, ONG -uri care sa sprijine politia? Societate civila? Care societate civila care a votat guvernul boc4? Pai chiar crezi ca pe masa M.A.I. si tot ce inseamna politic in tara asta nu exista propuneri si proiecte pentru modificarea legislatiei actuale? Presa este cea care ne-a ajutat cand a fost vorba de dotare, cand a venit vorba de salarii si legislatie mai greu. In ultima perioada cati lideri sindicali din poltie ai vazut la TV? Sau chiar nu ar avea ce sa spuna acesti politisti?

sunt optimist ptr ca altfel as fi plecat in alta sa-mi fac meseria pe alti bani. chiar si avocatii pot cistiga mai mult daca pleaca din Romania :)

eu inteleg ce zici insa nu sunt de acord cu tine, fara sa fiu gigi contra. nu am vazut sindicalisti la TV insa de ce oare? nu sunt buni? cine i-a ales? si daca aia nu pot fi dati jos, nu este nimeni care sa faca o alta organizatie mai buna?

este greu sa unesti oameni din mai multe judete insa revin la obsesia mea: daca nu voi cine altcineva crezi ca va face asta?? mama? sefii de la Bucuresti?? nu, tot voi. poate sunt chestii pe care nu le stiu insa de ce in alte tari se aude vocea politistului (si nu ma refer la comunicate oficiale) s la noi nu? si nu cred ca este vorba numai de legislatie. crezi ca nu exista ziare/tv care sa nu fie interesate de problemel politiei sau de amanunte privind activitatea voastra, fara sa expunem informatii clasificate sau din anchete.

cum am spus, daca nu existi in presa (indiferent de care parte a presei vorbim) citita de marea parte a societatii esti invizibil. Primul pas in lobby - sa te faci auzit de publicul tinta sau de cei care pot influenta luarea unei decizii. este cineva care sa fi cautat sa identifice asemenea canale de comunicare si nu gasit? nu cred.

Link to comment

Maxu chiar ca esti rupt de realitate , imi pare bine pentru tine ca esti ,,cu capul in nori" deci esti fericit.

Auzi televiziuni interesate.........interesate de bani Maxu, iar noi politistii nu prea avem bani sa platim aparitiile la TV. Trebuie sa asteptam sa fim invitati ,iar coada este cam lunga.Televiziunile sunt interesante de subiectele de scandal gen Sibiu ,cu agentii de circulatie care au avut curaj si au rupt in doua ,,omerta", nu de problemele noastre sociale ori de serviciu.

Vad ca nu prea ai fost atent la ce ti-am scris cu privire la cultura sindicala. Pana acum politistii nu s-au confruntat cu probleme gen legea unica ,legea pensiilor etc. Totul era o primavara continua in ceea ce priveste salarizarea si pensia. Abia acum uni mai dezghetati dintre ei se dumiresc ce pericol ii paste.Daca cunosti ziaristul asta despre care faci vorbire chiar as fi interesat. Insa iti spun de pe acum este precum capra neagra ,ocrotit de lege si pe cale de disparitiie. :emo-yessir:

Edited by Elvis
Link to comment

Marius, eu propun sa faci o sectiune separata, avand in vedere importanta acestor modificari. Si lasati ONG-urile, haideti sa mergem unde trebuie cu acest proiect/lista, cum vreti voi s-o numiti. Haideti s-o concepem si cand avem rezultatul final, incerc sa ma ocup eu de ea:)

Link to comment

Marius, eu propun sa faci o sectiune separata, avand in vedere importanta acestor modificari. Si lasati ONG-urile, haideti sa mergem unde trebuie cu acest proiect/lista, cum vreti voi s-o numiti. Haideti s-o concepem si cand avem rezultatul final, incerc sa ma ocup eu de ea:)

baga mare:) pe masura ce ma pricep imi voi exprima opinia "optimista si rupta de realitate" :) pina finalizam listele poate gasim si o modalitate de prmovare.

In plus, nu are rost sa inventam roata - daca are cineva acces la legislatiile vestice putem incepe de acolo. nu vor fi traduceri ci doar sa le adaptam la legile romanesti, la sistemul de drept romanesc precum si la specificul organizational al MAI.

Link to comment

maxu, nu cred ca vom putea schimba TOATA legislatia, ideea e sa scoatem ce incurca...si introdus ce trebuie:) De exemplu, vine um membru si spune ce parte din legislatie il "deranjeaza" in rezolvarea unei spete si cum crede el ca ar trebui modificat acel punct.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.