Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Permis şi înmatriculare pt motocross / enduro?


boggdan19
Go to solution Solved by Marius,

Question

Buna ziua! S-ar putea ca intrebarea mea sa vi se para o prostie dar mai bine sa intreb si sa fiu sigur. Vreau sa-mi cumpar o moto ktm de tip cross ( neinmatriculabila pentru ca nu are far,semnal) acum vine partea funny Nu am carnet categoria A doar B. Daca vreau sa practic motocross pe camp,terenuri private si enduro prin paduri este vreo problema din punct de vedere legal? Mentionez ca acea moto nu va vedea drum public decat din remorca sau din duba. Multumesc in avans

Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator
 • Solution

Conform legislaţiei în vigoare, drumul public este orice cale de comunicaţie terestra, cu excepţia căilor ferate, amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice. Drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile. În concluzie, dacă pe respectivele cărări ori drumuri aflate pe câmpuri sau terenuri private nu există indicatoare cu inscripţii vizibile, este necesar permisul de conducere şi înmatricularea motocicletei.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Necunoscatorul69

Buna ziua, care este varsta minima pentru a conduce o motocicleta de tip Motocross pe strazile publice?
Si iti trebuie permis pentru asa ceva sau trebuie dat vreun test?

P.s am 18 ani si vreau sa stiu ce-mi trebuie pentru a putea conduce

Link to post
Share on other sites
 • 0
DraftyCypress

Buna seara.Vreau sa imi iau o motocicleta de tip motocross(neinmatriculabila) si as dori sa stiu daca am voie sa merg cu ea prin padure.Daca nu , pe unde altundeva am voie sa merg cu ea?

Link to post
Share on other sites
 • 0
AlexPuflea

Buna ziua! Este legal sa imping un cross pe trotuar având în vedere că am 16 ani,nu am permis și nici acte pe motor. Vreau doar să îl imping până la o pădure și nu intenționez sa conduc pe drumuri publice.

Link to post
Share on other sites
 • 0
StefanSabau

Doresc sa imi cumpar un moto cross(ca sa ma duc pe campuri si drumuri de padure) si sunt curios daca pot merge pe drumul de la tara care este mai mult pietris si nu are semne de circulatie. 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru
Roby

Atat timp cât circuli pe drum public, trebuie sa deții permis de conducere pt categoria respectiva.

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • mejustme
   By mejustme
   Se ia urmatoarea situatie:
   Presupunem un bulevard cu 3 benzi. Pe banda 3 circula un atovehicul. Ceva mai in spate pe aceeasi banda circula o motocicleta. Cu viteza mai mare. Masina ajunge la intersectie si vrea sa faca stanga, se asigura, vede motocicleta dar considera ca are prioritate fiind amandoi pe aceeasi banda si vireaza la stanga. Motocicleta in ciuda semnalelor acustice si vizuale nu reuseste sa il evite.
   Cine are dreptate?
    
   PS: ca sa nu fie asa usor, banda 3 permite trecerea pe directia inainte sau la stanga.
  • ClaSiC0
   By ClaSiC0
   Salut!
   Am si eu o intrebare! Vreau sa cumpar o motocicleta de la un baiat pe nume Nicu, el a cumparat motocicleta acum 4 ani de la un alt baiat pe nume Petrica. Problema e ca el nu a trecut motocicleta pe numele lui nici pana acuma.
   Intrebare:
   1. Eu pot face cvc cu el si sa imi dea cvc dintre ei 2 si sa o inscriu? atata timp cat apare pe spatele talonului instrainat catre Nicu?
   2. Primul proprietar si-a oprit numerele dar nu i-a dat nici un act ca sa arate asta. La inscriere nu ti se cere numarul vechi?
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.