Jump to content
  • 0

Renuntare permis port-arma


danielnitu
 Share

Question

Buna ziua,

Detin un permis port-arma care va expira in luna decembrie a acestui an. Va rog sa imi spuneti care sunt pasii de urmat in cazul in care nu mai doresc prelungirea acestuia. 

 

Va multumesc

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Foarte simplu, nu mai prelungeşti valabilitatea permisului. Se va dispune măsura anulării dreptului de a deţine arme şi retragerea permisului de armă. Măsura se comunică printr-o dispoziţie scrisă, iar în termen de 10 zile de la data luării la cunoştinţă, vei fi obligat să predai la poliţie permisul împreună cu documentul care face dovada înstrăinării armei sau a depunerii armei pentru înstrăinare la un armurier autorizat.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Pt a renunta la arma si la permis sunt de facut urmatorii pasi :

Depunerea,vanzarea,donarea armei catre o persoana,  sau  casarea ei prin armurier cost 250 lei...la politia capitalei nu iti vor primi arma...(nu stiu de ce)

dupa ce faci dovada casarii sau vanzarii armei te duci la politia capitalei(pt cei din BUCURESTI) cu copie CI ,copie contract vanzare cumparare si permis, completezi o cerere pe care o vei primi de la politie...iti vor retine toate acestea si NU vei primi nici o dovada ca ai renuntat la arma(recomand pastrarea contractului de vanzare cumparare cu mare atentie,posibil sa apara erori in sistem si sa te trezesti cu politia la usa pt controlul armei si depozitarii acesteia)

in mod normal politia era obligata sa imi accepte arma pt casare,dar din anumite motive nu o vor primi si tot costul de casare cade in sarcina detinatorului armei(eu detineam arma neletala)

Edited by houseofguns
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.