Jump to content

Dispozitii abuzive date de sefi


miiihai
 Share

Recommended Posts

Buna, as avea si eu o intrebare poate sa.ma ajute cineva cu reglementarile legale privind situatiile in care un politist este obligat sa faca raport la dispozitia verbala a sefului...in speta este vorba despre faptul ca un sef i-a solicitat unui coleg sa faca raport 'de ce nu a aplicat sanctiuni la OUG 195 cu toate ca politistul a facut raportul de activitate la finalizarea turei si este politist la op...

Link to comment
Share on other sites

Dispozitie verbala nu exista. Eu cand am fost pus in astfel de situatii ori nu am facut raport ori am scris in raport ca am fost obligat sa fac raport si ca in referire la situatia data nu am nimic de raportat.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Colegul respectiv poate să nu facă acest raport, până nu primește ceva scris. Să-i arate acel șef unde scrie că este musai să dea amenzi. O sancțiune este și avertismentul, iar acesta, conform legii ( O.G nr.2/2001, art.7) constă în atenționarea verbală sau scrisă a contravenientului asupra pericolului social al faptei săvârșite, însoțită de recomandarea de a respecta dispozițiile legale. Avertismentul se aplică în cazul în care fapta este de gravitate redusă. Avertismentul se poate aplica și în cazul în care actul normativ de stabilire și sancționare a contravenției nu prevede această sancțiune.

Conform art.38, alin. 1, din alelași act normativ, avertismentul se adresează oral atunci când contravenientul este de față și sancțiunea este aplicată de agentul constatator.

 Deci polițistul, în cazul în care contravenientul este de față, nici măcar nu este obligat să întocmească proces- verbal prin care să stabilească ca sancțiune contravențională avertismentul. Polițistul respectiv, dacă șeful respectiv insistă în scris să facă un raport, poate să scrie că a aplicat 1001 sancțiuni cu avertisment verbal și să vedem dacă șeful  cere și numele peroanelor, ca să le întrebe dacă în data de au fost avertizate verbal.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Care este treaba cu obligativitatea prezentarii la cursuri? Spre exemplu, peste 2 luni este un curs la care trebuie sa trimitem om. Scrie ca e nevoie de seful structurii sau inlocuitor. Daca seful refuza sa mearga, care este solutia? Poate sa dispuna in mod legal si sa te oblige sa mergi? Avand in vedere ca fiecare are planurile facute.

Link to comment
Share on other sites

Daca nu este curs pentru schimbare de profil sau pentru grad trebuie sa iti ceara acordul scris. Poti sa refuzi cursul daca nu vrei sa mergi. Mai putin pe cele doua.

Link to comment
Share on other sites

 • Moderator

Nu cred ca mai e politist fara facultate si/sau eventual master. Plus ca respectivele cursuri, sa imi fie cu iertare, mai ales in infectia aia de scoala de la Slatina, sunt execrabile. Prosti mai mari ca acolo nu am vazut pe nicaieri. Atat de rupti de realitate sunt ca nu stiu cum ii cheama cu buletinul in mana. "Obligativitatea" aia vine din nevoia de a mentine niste locuri caldute ca profesori pentru niste habarnisti orientati. 

Edited by Cristi
 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

si tu ce facultate pe bani ai facut domnu coleg?

te intreb ceva : daca ai facut o facultate la zi, la stat, facultate la care se da examen, nu unde se intra pe baza de dosar si nu se platesc taxe ( a se citi nu se cumpara diploma de impostor ) de ce ai ales sa intri in pollitie si nu ai continuat in cariera, pe drumul pe care ti l ai ales initial?

daca ti ai cumparat diploma, tu consideri ca ai studii?

daca e vorba de Academia de Politie, nu lua in seama intrebarile, nu m am referit  la cei cu academie

 

 • Downvote 2
Link to comment
Share on other sites

 • 6 months later...

Va contrazic cu privire la faptul că ești obligat să te duci la curs pentru grad.Eu muncesc la OP Brăila iar în Noiembrie 2017 am fost chemat la MRU pentru a aduce diploma de licență pentru a fi exceptat de la curs.Nu am adus- o și drept urmare am solicitat și am făcut raport în care am solicitat să NU fiu avansat și nici să fiu trimis la curs.Tot IPJ- îl a râs de mine dar NU am fost la curs.In Ianuarie 2018 am fost chemat iar la MRU și am fost întrebat dacă am adus diploma; am răspuns că nu, nu am mai făcut niciun raport și nu am fost avansat în Martie fără a pleca la curs.In Noiembrie 2018 am dus la MRU diploma iar acum aștept să fiu avansat în Martie 2019. Tot ce am scris poate fi verificat la IPJ Brăila.Ma numesc Bujoiu

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.