Jump to content
POLITISTI.ro

Smecherii soselelor

Postare recomandată

Publicat

poi la voi e ca nelumea, cand va faceti si voi datoria o data ori faceti accident ori sunteti luati de proprii vostri sefi la pu.. ca de ce il oprirati pe X sau Y ca e fiul lui W.

Problema e ca la unii dintre voi acea uniforma va da aripi rau de tot si mai nou uitati sa va si prezentati cand opriti pe cineva in trafic

Meseria mea ...

• Displace 7
Publicat

oare acest politist cand a plecat dupa acea masina cu o asemenea motocicleta si prin acel trafic infernal ce a fost in capul lui ? vruia sa devina "mare" erou national ? ca l-a prins pe fiul lu Tantas ce rezolva ? de parca nu primea 2-3 telefoane si isi vedea de drumul lui mai departe.

Unii dintre politisti prea vor sa faca pe interesantii si pe eroii pe pielea lor fara rost!

In primul rand vrea sa iti spun ca nu sunt de acord cu cele declarate de tine, dar nu vreau sa intru in polemici.

In al doilea rand, colegul nostru (nu stiu daca si al tau) nu avea de unde sa stie ca respecitvul sofer este fiul lui Tantas, pentru ca daca tu ai impresia ca un politist, in momentul in care observa un autoturism ce are o viteza peste cea legala, se mai intereseaza a cui este masina, daca persoana respectiva este "protejata" cuiva (luand in considerare ca in cazul nostru, colegul era cu motocicleta), iar mai apoi sa mearga (sau nu, asa cum insinuezi tu), permite-mi sa iti spun ca te inseli amarnic.

In al treilea rand, nu cred ca este un politist (subliniez politist), care sa urmareasca sa devina "mare" erou national, ci "urmareste" ca la sfarsitul programului sa poata merge linistit acasa, cu gandul ca a reusit inca o zi sa isi faca datoria in tara aceasta (asa cum este ea).

O zi buna :emo-yessir:

P.S.: Este doar parerea mea.

Publicat

Sfantule, politistul acela isi facea datoria de politist, nu dorea sa devina erou.

dar tu de unde stii de cele doua -trei telefoane? asa procedezi tu? sau raspunzi la astfel de telefoane?

si chiar de-ar fi asa cum spui tu, da suntem interesanti si eroi, involuntar, prin natura profesiei.

ai o atitudine tipica de "mare" politist. suferi dupa ceva anume, suferi dupa un post mai mare probabil dar din pacate ori de vei ramane unde esti, ori de vei mai avansa tot la picioarele oamenilor cu bani ve-ti ajunge/fi.

Nu aveti demnitate, nu aveti orgoliu si mai devreme sau mai tarziu tot ca sefii vostri cei mari ve-ti fi, niste oameni care isi urmaresc propriul interes.

In al treilea rand, nu cred ca este un politist (subliniez politist), care sa urmareasca sa devina "mare" erou national, ci "urmareste" ca la sfarsitul programului sa poata merge linistit acasa, cu gandul ca a reusit inca o zi sa isi faca datoria in tara aceasta (asa cum este ea).

O zi buna :emo-yessir:

P.S.: Este doar parerea mea.

gresit, sa poata merge linistit acasa stiind ca a dat 2-3 sau 5 amenzi la comanda fiindca altfel isi pierde postul. ;)

voi, politistii nu dati amenzi pt ca se impune, ci pt ca vi se impune de sus. Si tot voi ca politisti ar trebui sa preveniti nu sa deveniti sperietori in trafic asa cum sunteti catalogati de oamenii de rand, nu de cei care au bani gramada si la care picioare sunteti.

si asta e tot parerea mea, din pacate pt voi si pt meseria voastra..

• Displace 13
  • Membru
Publicat

Sfantule,

1.nu ma cunosti ca sa emiti astfel de judecati. ataca ideea dar nu persoana sau institutia.

2.hai sa-ti mai spun ceva, varianta corecta este voi veti fi, nu voi ve-ti fi . voi veti ajunge , nu ve-ti ajunge.

3. daca tu "esti omul cu bani", pune mana pe o carte ...

Publicat

gresit, sa poata merge linistit acasa stiind ca a dat 2-3 sau 5 amenzi la comanda fiindca altfel isi pierde postul. ;)

voi, politistii nu dati amenzi pt ca se impune, ci pt ca vi se impune de sus. Si tot voi ca politisti ar trebui sa preveniti nu sa deveniti sperietori in trafic asa cum sunteti catalogati de oamenii de rand, nu de cei care au bani gramada si la care picioare sunteti.

Imi cer scuze daca gresesc, dar vezi ca faci o mare greseala (de altfel, tot mai des intalnita...in special in randul celor care au fost sanctionati de politisti (nu spun ca te incadrezi in aceasta categorie)), generalizand.

Bine, dar prin simpla noastra prezenta in strada prevenim fapte ce incalca legea (soferii reduc viteza, isi pun centurile de siguranta, nu ii mai tin pe cei mici pe scaunele din fata, nu se mai gandesc sa sparga geamul la masina pentru a lua bunuri lasate acolo etc.)...iar daca se intampla ca diferite persoane sa comita greseli, noi ar trebui sa nu luam masuri, doar pentru ca (conform spuselor tale) "devenim sperietori in trafic" si ca trebuie sa facem prevenire?!

Publicat (modificat)

Sfantule, am si eu niste nedumeriri referitoare la cele spuse de tine.

1. Spui ca politistii sunt ,,sperietori,, in trafic. Ai fost pe afara in Europa cu masina? Daca da, nu ti-au parut sperietori politistii de acolo ? Acolo ai respectat legea?

2.Te intreb, de ce afara soferii romani respecta toate indicatoarele (cu exceptii bineinteles,dar extrem de putine), de ce nu vorbesc la telefon, de ce poarta centura ?pentru ca le e frica de politia de acolo. Aia nu sunt sperietori ?

Eu am permis din `98. Si cred ca pot numara pe degetele celor doua maini de cate ori am fost oprit in trafic de politie. Si fac cel putin 30000 km pe an.

Deci, despre ce vorbim ?

Aproape ca nu vezi politie pe strada ziua,si atunci cum poti sa iti para,,sperietori,, ?

Ar trebui sa iesi din prejudecatile astea, si sa iti dai seama ca daca te-a oprit un politist pentru viteza sa zicem, poate ca ti-a salvat viata.A ta sau a unui nevinovat pe care puteai sa il omori.

Ar trebui sa fii sincer cu tine si sa constientizezi ca mai si gresesti.

Si eu mai gresesc, dar am puterea sa imi recunoasc greseala.Nu sa dau vina pe altcineva.

Si inca ceva. Daca acum ti se pare ca politia e rea, stai sa vezi cand vor prinde aripi comunitarii.O sa ajungi sa regreti vremurile astea si ,,sperietorile,,...

Te salut.

Si iti recomand ca atunci cand te mai opreste o ,,sperietoare,, si te trateaza urat, sa faci plangere daca se intampla intradevar asta. Asa vei rezolva ceva. Scriind acuze pe un forum nu rezolvi nimic.

Si mai ales fii sincer cu tine si pentru respectul tau de sine, fii corect.

Modificat de arcan
Publicat

inca un destept care apare pe forum si habar nu are cu ce se mananca meseria asta.

• Moderator
Publicat

Domnilor, nu merita efortul!

Omul e nascut la sapte ani (nu l-a jignit nimeni si cu toate astea a inceput singurel sa emita judecati "intelijente"), probabil e vreun pustiulica, mandru posesor de BeMWeu primit de la parinti si a simtit nevoia sa-si etaleze frustrarile.

Publicat

O dovada in plus despre perceptia in public a meseriei de politist, a politistilor, a faptului ca POLITIA trebuie reformata (a se cit desfiintata) si repopulata cu adevarati oameni ai legii ( a se citi zgandarei pu'b'lici) care sa fie la nivelul omului de pe strada si nu superior, daca se poate chiar la nivelul ..... bordurii pe post de presh, care sa nu caute sa devina erou eventual chiar sa aia atitudine si cind vede vre-un intelectokan cu masina de masina ca a dat peste cineva pe strada si victima nu a murit, sa dea si el cu masina din dotare peste victima pina cind aceasta nu se va mai incapatina sa traiasca.

Sfantule, asa trebuie sa arate un politist in acceptiunea ta?

Publicat

poi la voi e ca nelumea, cand va faceti si voi datoria o data ori faceti accident ori sunteti luati de proprii vostri sefi la pu.. ca de ce il oprirati pe X sau Y ca e fiul lui W.

Problema e ca la unii dintre voi acea uniforma va da aripi rau de tot si mai nou uitati sa va si prezentati cand opriti pe cineva in trafic

Meseria mea ...

Du-te-n p.... mă----!

...fac pariu că nici nu știi ce am scris!

• Moderator
Publicat

Romania isi merita soarta, tocmai datorita acestor specimene, cum este si Sfantu.

Este usor sa-ti dai cu parerea de pe margine si sa te scalzi intr-o ipocrizie fara limite. Daca acel coleg nu ar fi plecat in urmarirea cocalarului, acest lup moralist ar fi fost intrigat de pasivitatea si lipsa de implicare in a-si executa serviciul. Daca a facut-o, iar nu e bine, trebuia sa procedeze in alt mod, bla, bla, bla ...

Dar din tribuna intotdeauna meciul se vede si se percepe altcumva decat de jos din iarba.

Romanii doresc ca politistii din tara sa se comporte si sa actioneze la fel ca cei de prin alte tari, dar numai asa, la nivel declarativ. Cand apare o situatie in care un politist ce isi face meseria din pasiune si care pune suflet in ceea ce face, asumandu-si niste riscuri pentru care societatea nu-l recompenseaza pe masura, evident ca apar niste specimene de acest gen, care datorita unor frustrari, nu au taria de caracter sa recunoasca si sa aprecieze ca exista si politisti ce isi fac meseria din pasiune, demonstrand ceea ce istoria a facut-o in nenumarate randuri, respectiv ca ipocrizia si caracterul duplicitar sunt niste trasaturi "by default" la romani.

• Moderator
Publicat

E plina lumea de gaozari dintrastia ca Sfantu... Sper sa nu se oripileze careva, ca-i cuvant folosit de don presedinte in public, fara a fi sanctionat de nimeni.

Publicat

Nu stiu daca ati vazut dezbaterea pe acesta tema la Realitatea, la emisiunea doamnei Cretulescu unde era invitat si Marica (lider de sindicat), unde a fost prezentat modul de actiune al politistior Olandezi la presupusa frauda cu carduri, la care Marica a spus ca orice politist Roman ar vrea sa actioneze asa dar daca o face il faceti varza in presa, deci daca actioneaza nu e bine, daca nu actioneaza nu e bine. Dupa acesta replica in platou s-a facut liniste totala, dupa cateva secunde au dezvoltat subiectul si l-au sunat pe Dinita.

• Moderator
Publicat

Alooooo, CNP-ul si sindicatele ... ati citit aici?!?!!

• Membru
Publicat (modificat)

da chiar CNP-ul si Sindicatele unde sunteti?ce mai asteptati!!!

cand un coleg are nevoie de ajutor,in cazuri ca acestea ar trebui ca cei 9 lei pe care ii dam sindicatelor,cnpistilor etc. sa le directionam cumva catre acesti colegii care au mare nevoie de ei!deoarece pe sacalii astia din sindicate cam ii doare-n cot!

Modificat de cipri83
Publicat

sindicatele cat de mici sau mari ar fi ar putea sa doneze contributia noastra pe o luna acestui coleg si sunt convins ca acesti bani ar ajunge atat pentru transport cat si pentru oricare alte eventuale cheltuieli. luati masuri, gasiti cai sa donati acesti bani urgent ca viata acestui om nu asteapta dupa birocratii

Publicat (modificat)

Imi pare rau pentru ce s-a intamplat cu colegul nostru dar cea mai mare dezamagire este ca legea nu este de partea lui. Motivul: Sper ca el sa scape sa nu ramana infirm, iar adevaratul subiect ramane cel care v-a primi cel mult o amenda si o masura complementara.

Sperăm cu toți ca, colegul nostru să nu sufere complicații, să își revină în totalitate și să își continue activitatea. După cum l-au prezentat niște colegi de la Brăila cred că este un bun profesionist, deci cu atât mai mult mie mi-ar părea rău în cazul în care nu ar putea continua în acest domeniu.

În ceea ce privește afirmația ta că "legea nu este de partea lui", dă-mi voie să nu fiu de acord cu ea. Dacă acest coleg a greșit și este vinovat de producerea accidentului sunt de acord să suporte rigorile impuse de lege. În cazul în care nu are nici o vină, cu atât mai mult cu cât era în misiune, cel vinovat trebuie tras la răspundere pentru fapta sa și să plătească. Noi suntem aici pentru a aplica și respecta legea, iar atunci când greșim, la rândul nostru trebuie să îi suportăm consecințele. Se poate înțelege greșit, de către persoanele din afara sistemului, că ne considerăm mai presus de lege și aplicarea ei, în aceste condiții născându-se aceste concepții împotriva și în defavoarea noastră.

Cea mai mare dezamăgire ar trebui să fie în cazul în care, deși nevinovat, colegul nostru va trebui să plătească orice costuri legate de spitalizare, repararea motocicletei sau tratament și chiar aplicarea vreunei sancțiuni disciplinare. Atunci ar trebui să fim revoltați, iar colegii săi (nu mai vorbesc de sindicate și CNP) să-i acorde tot sprijinul și îi câștige drepturile.

Modificat de dorian
Publicat

ai o atitudine tipica de "mare" politist. suferi dupa ceva anume, suferi dupa un post mai mare probabil dar din pacate ori de vei ramane unde esti, ori de vei mai avansa tot la picioarele oamenilor cu bani ve-ti ajunge/fi.

Nu aveti demnitate, nu aveti orgoliu si mai devreme sau mai tarziu tot ca sefii vostri cei mari ve-ti fi, niste oameni care isi urmaresc propriul interes.

Sfantule din ceea ce postezi aici am impresia că ești unul dintre cei care apelează la 2-3 telefoane atunci când a greșit și nu poți să-ți asumi rezultatul faptelor sale. Ești plin de prejudecăți și faci referire la evenimente care au loc doar în închipuirea ta. Despre meseria noastră și ce presupune ea, nu ai pic de habar așa că lasă-ne în pace. Copii de bani gata ca și tine cu mintea în pantaloni întânim în fiecare zi, iar eu unul, personal, nu îi înghit, fiindcă nu au respect față de nimeni și nimic. :slapb: Probabil că meseria ta este de "tăietor frunză la câini" ori "pupincurist", drept pentru care îți doresc succes.

Din ce mai scrii pe acolo, am impresia că te-au cam "împăiat" colegii în trafic și nu numai, deci nu ești deloc un sfânt. Ne pare rău că te sperii de noi în trafic, motiv pentru care îți promitem că vom fi în continuare acolo pentru a ne face meseria bine și nu cum vrei nici tu și nici unii șefi. Așa că, păzește-și spatele. Un sfat am să-ți dau: vorba frumoasă și respectul pe care îl arăți unui om, chiar el și polițist - apropo și noi suntem oameni :clip: - îți vor fi întotdeuna de folos, iar vina recunoscută, uneori - depinde cât este de gravă - este pe jumătate iertată.

Publicat

Acest om are doua calitati... rezumate intr'un singur cuvant: MOTOPOLITIST. Asta ar trebui sa il faca sa aiba de doua ori mai multi oameni, din doua comunitati diferite, carora sa le pese de el. Aparent, familia moto este mai unita si mai aproape de el decat colegii cu care isi petrece cel mai mult timp din viata.

http://www.obiectivbr.ro/deschidere/58875-motociclistii-din-romania-in-sprijinul-poliistului-dobrila.html

p.s. vesti bune, se pare ca si'a revenit din coma.

Publicat

Asta da intradevar e o veste buna si sincer chiar ma bucura mult...!!! Cu respect ! :emo-yessir:

• Moderator
Publicat

Chiar nu inteleg de ce va incapatanati sa postati in acest topic cu titlul "Smecherii soselelor" informatii despre colegul nostru, cand exista un topic dedicat?

Considerati ca se incadreaza la acesta categorie?

Publicat

Marius, motivul a fost ca aici s'a discutat de la inceput despre acest caz. Dupa cum stii, topicul dedicat a aparut un pic mai incolo. Cu ajutorul unui moderator / admin s-ar putea unii cele doua topicuri, sau redenumit titlul acestui topic.

@admin: help pls

• Apreciez 1
  • Displace 1
Vizitator
Acest subiect este închis acum şi nu mai pot fi adăugate alte postări.
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.