Jump to content
POLITISTI.ro

Schimbare proprietar auto


Doriana

Recommended Posts

 

Buna ziua,

Am achizitionat de curand o masina de la fratele meu. Am facut toate demersurile, vanzare-cumparare-Fisc- Politie, am predat certificatul de inmatriculare vechi impreuna cu toate celelalte documente si mi s-a spus ca dureaza 7 zile lucratoare si sa ma intorc tot acolo pentru a-l ridica. Intrebarea este: Daca pe talon se schimba doar numele Proprietarului (numerele se pastreaza) , de ce dureaza atat de mult emiterea noului certificat de inmatriculare?  De asemenea, de ce nu ti se da o dovada de circulatie pana vine noul talon al masinii?? Eu cu masina, eu fara masina. Poate ma lamureste cineva, asta daca am fost suficient de coerenta.

 

Multumesc!

 

Link to comment

"...vanzare-cumparare-Fisc- Politie" 

Gresit! Politia Romana nu se ocupa de inmatriculari! Este chiar asa de greu de inteles?

La nivelul fiecarei prefecturi exista un serviciu care se ocupa de asa ceva, dar acest serviciu nu face parte din Politia Romana, ci din MAI. Mergi si intreaba-i pe lucratorii acestui serviciu aflat sub coordonarea autoritatilor locale, "mai aproape de cetatean".

Link to comment
  • 1 month later...

Buna ziua..am si eu o problema cu o masina inmatriculata pe care am cumparat-o in luna iulie 2017.masina am cumparat-o de la un samsar care dupa ce am facut contractul VC m-a tot amanat ca imi aduce contractul inapoi cu stampila de la proprietarul masinii.mentionez ca in cartea masinii si in certificat apare alt proprietar.vazand ca a trecut o luna si nu am primit nimic am mers la adresa proprietarului din carte si l-am rugat sa facem un nou contract.am mers la un birou de acte,am facut un alt contract si le-am lasat actele acolo ca sa mearga la primarie.a doua zi am fost sunat de la firma unde am facut contractul si mi-au spus ca nu au putut sa puna stampila fiscala pe contract deoarece masina este scoasa de la impozit de la proprietar si este impusa pe altcineva din data de 2 mai si ca singura solutie ca sa inscriu masina este sa caut acea persoana si sa facem un nou contract.am primit de la firma numele si un nr de telefon dar nu raspunde nimeni.dupa ce l-am cautat pe facebook am aflat ca proprietarul sta in austria,i-am lasat mesaj dar nu a raspuns.problema este ca in momentul cand am facut contractul cu proprietarul din carte cei de la firma au scris in talon la rubrica instrainat catre numele meu si data 18.10.2017 .mai am drept sa circul cu masina pana in 18.11 si as dori sa stiu daca este vreo metoda sa pot inscrie masina fara cel pe care este impusa sau daca pot circula cu ea pana o sa iau legatura cu el?

Link to comment
  • 1 year later...

Buna ziua . As dori o lamurire in ceea ce priveste schimbarea proprietarului auto fara ca masina sa fie adusa in tara . Tatal meu este proprietarul si ar dori sa o inregistrez pe numele meu ca sa o pot inmatricula in alta tara fara a fi nevoit a o aduce aici. Exista aceasta solutie? Daca da , care sunt pasii? Multumesc!

Link to comment
  • 1 year later...

Va salut. Sper sa ma exprim corect si sa ma fac inteles in ceea ce vreau sa aflu. Ma intereseaza daca pot trece masina dupa numele meu pe numele sotiei. Dar doar ca si bun, ca obiect. Iar tot ce tine de partea fiscala sa ramana la mine ca pana acum, sa nu fie nevoie sa schimb acte, sau pe la administratia financiara sau mai stiu eu unde. Doar ca bun sa fie proprietatea ei. Este posibil acest lucru? Multumesc

Link to comment
  • Moderator

Poliţia Română nu are şi nici nu a avut vreodată atribuţii ori competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri bugetare sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată pentru asemenea probleme este Primăria, ori după caz ANAF-ul. Drept urmare, problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, taxe, impozite, vânzări-cumpărări şi aşa mai departe nu au absolut nicio legătură cu activitatea poliţiştilor.
Mai mult, Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de Serviciile Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează sub coordonarea Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 18 ani. Pentru informaţii cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să vă adresaţi instituţiilor competente, nu poliţiştilor. 

Link to comment
  • 1 year later...

Salut.

Întrebare scurtă, in cazul in care se achiziționează o mașină de la o persoană cunoscută de către cumpărător, iar aceasta rămâne trecută ca proprietar in talon DAR cumpărătorul are contractul de vânzare-cumpărare înregistrat la primărie, există vreo problema dpdv legal? Amenzile ajung la persoana din talon (dar asta nu reprezintă o problema dpdv al cumpărătorului pentru că le plătește) însă dacă cumpărătorul este oprit de poliție și nu figurează în talon, ci doar in contractul parafat de primărie, este pasibil de amendă/confiscarea talonului?

Mulțumesc.

Link to comment
  • Member

Termenul de transcriere al dreptului de proprietate este de 90 de zile de la semnarea contractului de vânzare-cumpărare. 

Deci da, ar fi o problema.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.