Jump to content
POLITISTI.ro

In Romania se va construi cel mai mare lac de decantare a cianurii din Europa


hydro314

Recommended Posts

La Roşia Montană se va crea un lac de decantare mai mare decât lacul de acumulare de la Vidraru. Ce se va întâmpla dacă va ceda barajul?

În proiectul nostru, iazul de decantare a fost proiectat pentru a-i creşte gradul de siguranţă şi capacitatea de stocare a precipitaţiilor extreme. Oriunde în lume iazurile de decantare sunt proiectate să poată înmagazina o singură precipitaţie maximă probabilă (PMP); în cazul proiectului actual, iazul de pe Valea Corna poate stoca două precipitaţii maxim probabile consecutive, iar probabilitatea ca acest eveniment să se producă este de 1 la 100 de milioane de ani. Această capacitate de stocare suplimentară neobişnuit de mare, alături de ceilalţi parametri de proiectare la care a fost gândit şi proiectat iazul de decantare Corna, conferă sistemului iazului de decantare o siguranţă de aproximativ 1000 de ori mai mare decât majoritatea barajelor iazurilor de decantare existente in lume.

http://www.rmgc.ro/proiectul-rosia-montana/intrebari-frecvente/baraj-de-decantare-la-rosia-montana.html

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

no shit? asa ziceau si aia de la baia mare cind li s-a rupt barajul sau cei din Ungaria anul trecut cind au ramas fara case dar cu cianura in curte. C'mon!!

Link to comment
Share on other sites

De ce trebuie construit acest lac de decantare de catre Firma Canadiana RMGC- GOLD Corporation?

Romania- Cel mai mare producator de aur din Europa

Comparativ, la momentul actual, primii trei producători europeni de aur sunt Finlanda, Suedia şi Spania, care produc împreună anual circa 15 tone de aur.

Aşadar, în condiţiile demarării proiectului Roşia Montană,

România va egala producţia cumulată a primilor trei producători europeni,

devenind principalul producător de aur de pe continent.

Sursa: site-ul firmei care va exploata zacamantul RMGC- GOLD Corporation.

http://www.rmgc.ro/news-feed/cat-aur-este-la-rosia-montana.html

Edited by hydro314
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

România îi va egala pe cei trei mari producători europeni, însă nu va fi meritul nostru, ci al canadienilor. Tot ei vor fi și cei mai căștigați din acest proiect. Ce nu face românul pentru un pumn de galbeni?! Își vinde din casă străinilor. Le dăm altora de mâncare în loc să punem mâna să muncim, nu doar să ne uităm și să ne vină banii.

Link to comment
Share on other sites

hydro314 , nu mai fasai pe aici cu subiecte care te avantajeaza pe tine la salariu! Stiu ca esti ziarist si ceri pareri sub pseudonim ca sa afli starea de spirit a romanilor, adica joci murdar! Mai bine iesi in strada si afli de acolo! Si lasa-ne pe noi in pace! Cauta alte forumuri unde iti poti face jocul!

Link to comment
Share on other sites

  • Moderator

Dorin, nu cred ca hydro e ziarist. Il gasesti pe toate forumurile cu aceleasi postari.

Link to comment
Share on other sites

Nu sunt ziarist. Nu asa se castiga banii. Tot mai bine la TV.

AUR PENTRU ROMANIA- vrajeala goala.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Solul de la Rosia Montana compromis total de steril pentru sute de ani.

Sterilul cu cianura va fi depozitat o parte in carierele deja exploatate!

ATENTIE LA ULTIMUL PARAGRAF!

- Minereul se va transporta din cariere

folosind camioane de transport cu capacitatea de 150 de tone.

- Transportul se face catre Uzina de Procesare sau pentru depozitare finala în

halde de steril.

- Pe parcursul exploatarii, carierele care se închid vor fi umplute cu material

steril din celelalte cariere.

Sursa:

http://www.rmgc.ro/proiectul-rosia-montana/procesul-tehnologic-in-proiectul-minier-rosia-montana.html

La Punctul 3. Incarcare si Transport.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Cititi contractele DESECRETIZATE!

http://www.minind.ro/resurse_minerale/RMGC/13.Act_constitutiv_RMGC_2011.pdf'>http://www.minind.ro/resurse_minerale/RMGC/13.Act_constitutiv_RMGC_2011.pdf

Mai multe la

http://www.minind.ro/

Intrati pe: domenii/resurse minerale

CONTRACTUL E BETON. Romania = 0 (zero) euro profit/dividende in urmatorii 10 ani!

Dupa ce se platesc creditele de miliarde euro, abia dupa asta ia si Romania ceva.

Contractul este incheiat intre compania de stat MINVEST S.A. cu 19% si Gabriel Resources(Jersey) LTD cu 81%, societate inregistrata in CHANNEL ISLANDS.

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Rosia Montana Gold Corporation – o afacere evreiasca …

In spatele firmei canadiene Gabriel Resources, care detine peste 80% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation, se regasesc nume mari din business-ul mondial, precum John Paulson, Beny Steinmetz si Thomas Kaplan, care au investit sute de milioane de dolari in proiectul minier din Apuseni, scrie Mediafax.

Gabriel Resources anunta la sfarsitul anului 2009 ca Paulson & Co. si Electrum Strategic Holdings detin cate 18% din actiuni, urmate de Newmont Mining Corp (SUA), unul dintre cei mai mari producatori de aur din lume, si BSG Capital Markets, parte a Beny Steinmetz Group (BSG), cu 9% din tiluri.

BSG isi poate dubla numarul de actiuni detinute prin exercitarea, pana la sfarsitul acestui an, a unei optiuni care i-ar asigura lui Steinmetz 16% din capitalul Gabriel Resources, diminuand in acelasi timp participatiile Paulson & Co., Electrum si Newmont la 17%, 17% si, respectiv, 14%.

Paulson & Co. este fondul de hedging al cunoscutului miliardar american John Paulson, iar Electrum face parte din grupul de companii controlat de Thomas Kaplan, un investitor important in proiecte aurifere.

Practic, toti actionarii cunoscuti ai Gabriel sunt mari investitori in aur si au facut o buna parte din avere prin astfel de afaceri.

Paulson a devenit miliardar in 2007, cand a facut, personal, 3,5 miliarde de dolari pariind impotriva creditelor ipotecare subprime. El a castigat anul trecut 5 miliarde de dolari mizand pe aur si a stabilit astfel un nou record pentru industria fondurilor de hedging. Mai mult de o treime din activele administrate de Paulson, de 36 miliarde de dolari, sunt conectate la industria aurului.

Paulson si-a inceput cariera la fondul de hedging Odyssey Partners si a devenit mai tarziu director la Bear Stearns, banca americana de investitii care a dat faliment in prima parte a anului 2008. A fondat Paulson & Co. in 1994 si este pe locul 39 in ultimul top Forbes privind miliardarii lumii, cu o avere de 16 miliarde de dolari.

Paulson declara, la finele anului 2009, ca actiunile Gabriel Resources isi vor tripla valoarea dupa ce compania va primi toate avizele necesare exploatarii zacamantului aurifer din Muntii Apuseni. Intre timp, valoarea actiunilor companiei a crescut de peste doua ori, de la 3,5 dolari canadieni la 6,7 dolari canadieni.

Beny Steinmetz controleaza a doua avere din Israel, estimata de Forbes la 6 miliarde de dolari, mai mica doar decat cea a familiei lui Sammy Ofer, decedat in luna iunie.

Steinmetz a facut bani din diamante si aur si a vandut in 2010 grupului brazilian Vale, pentru 2,5 miliarde de dolari, 51% din actiunile companiei sale din Guinea, care se ocupa cu mineritul fierului. Zacamintele preluate de Vale sunt considerate printre cele mai mari rezerve de minereu de fier din lume.

Steinmetz mai are afaceri in imobiliare, inclusiv in Romania, unde este implicat, in Bucuresti, in proiectul rezidential West Park din Militari, prin intermediul firmei Seven Hills. Forbes noteaza ca omul de afaceri nu a avut la fel de mult noroc in imobiliare precum in industria metalelor si pietrelor pretioase, viabilitatea companiilor sale Scorpio si Five Mounts fiind pusa sub semnul intrebarii de auditori.

Americanul Thomas Kaplan, locul 736 in topul Forbes cu o avere de 1,7 miliarde de dolari, este “un istoric cu educatie la Oxford care s-a reprofilat in investitor” si pariaza masiv pe aur. A facut avere din gaze naturale, dupa ce a cumparat licente de exploatare in Texas care au oferit accesul la zacaminte de 68 miliarde metri cubi.

Personajul Kaplan apare in presa ca o surpriza, ca un profesor de istorie cu educatie aleasa care a reusit in lumea dura a afacerilor. Forbes il descrie prin intrebari retorice: “De ce il urmeaza marile fonduri de hedging pe Tom Kaplan in investitii pe aur?”.

Natura interesului Newmont la Rosia montana este evidenta. Compania, infiintata in urma cu mai bine de 90 de ani, este unul dintre cei mai mari producatori de aur din lume, cu afaceri de 9,5 miliarde de dolari in 2010.

Prezenta (sau absenta) miliardarului George Soros in actionariatul Newmont a starnit controverse in Romania privind interesul sau pentru proiectul Rosia Montana. Ca orice speculator si investitor, Soros a fost intotdeauna cu ochii pe aur. Pretul metalului a urcat de peste trei ori din 2007 in urma diverselor crize financiare si economice care au maturat lumea. In vara lui 2010, Soros avea mai putin de 200.000 din actiunile Newmont, cumparate in acelasi an si inregistrate drept “investitie noua”.

Potrivit presei internationale, Soros a vandut in luna mai expunerea pe aur dupa ce declara, in ianuarie 2010, ca metalul pretios reprezinta “balonul speculativ suprem”.

Paulson si-a mentinut insa in trimestrul al doilea al acestui an investitiile in aur, hotarand sa nu urmeze exemplul lui Soros. El declara, la inceputul lunii mai, la o televiziune din SUA, ca pretul aurului se indreapta spre 4.000 de dolari pe uncie. In prezent, aurul se tranzactioneaza in banda 1.800-1.900 de dolari pe uncie.

Gabriel Resources a fost fondata in 1997, compania fiind construita cu ajutorul omului de afaceri de origine romana Frank Timis, care s-a retras in 2003 pentru a se ocupa de alte afaceri.

Timis este implicat in numeroase afaceri in industria resurselor naturale, iar compania pe care o conduce, African Minerals, exploateaza impreuna cu investitori chinezi unul dintre cele mai mari zacaminte de minereu de fier din Africa. African Minerals a vandut recent catre o companie din China 25% din actiunile proiectului respectiv pentru 1,5 miliarde dolari.

Gabriel Resources mentiona la finele anului 2009 ca a investit in dezvoltarea proiectului Rosia Montana peste 350 milioane de dolari. Compania noteaza, in cel mai recent raport financiar, ca avea la jumatatea acestui an lichiditati de 176,4 milioane de dolari.

Compania canadiana detine 80,23% din actiunile Rosia Montana Gold Corporation, restul capitalului fiind in proprietatea statului roman.

Zacamantul de la Rosia Montana are rezerve de peste 300 de tone de aur si 1.600 tone de argint.

Link to comment
Share on other sites

Aurul Romaniei este scos ilegal din tara. Primul transport, a 20 de tone de lingouri de aur cu destinatia Germania, s-a facut in ziua de 25 martie 2002. De atunci, Mugur Isarescu continua nestingherit jaful de la BNR. Ne-am putea gandi ca Guvernatorul Bancii Nationale este de buna credinta si ca depune in banci straine diferite cantitati de lingouri pentru a se obtine dobinda (asa afirma el!). Dar ce ne facem ca, in vreme ce am aflat de iesirea aurului din tara, nu mai exista nici o evidenta a repatrierii sale? Asa cum Aeroportul Otopeni are o evidenta riguroasa a scoaterii aurului, de ce nu se gaseste nici o hartie cu privire la revenirea lui in Romania? Asta ca sa nu mai vorbim de faptul ca nimeni nu stie care este destinatia sutelor de milioane de dolari care se incaseaza anual ca dobinzi pentru aceste documente.

Am intrat in posesia a nu mai putin de 18 astfel de documente, care atesta scoaterea din Romania cu o frecventa aproape zilnica a valutei.

Documentul nr. 1: Banca Comerciala a Romaniei solicita in ziua de 10 decembrie 2001 accesul pe pista pentru un „transport de valori bancare la Zürich, cu Compania Swiss Air”. Semneaza director Marin Treapad si sef de serviciu Viorica Frangeti.

Documentul nr. 2: Banc Post solicita accesul pe pista pentru „un transport de valori bancare la Zürich cu zborul SR 463, in ziua de 10 decembrie 2001”.

Documentul nr. 3: Banca Comerciala Romana scoate iar valuta spre Zürich, chiar a doua zi, in 11 decembrie 2001.

Documentul nr. 4: Banca Comerciala Romana scoate valuta tot spre Zürich, la 3 ianuarie 2002. Observati ca nici nu se terminasera sarbatorile de iarna. Ce graba mare pe ei!

Documentul nr. 5: Banca Romana pentru Dezvoltare scoate si ea valuta din tara, la 4 ianuarie 2002, tot catre Elvetia, cu cursa SR 463.

Documentul nr. 6: Banca Romana pentru Dezvoltare mai scoate valuta si in 8 ianuarie 2002, tot spre Elvetia si tot cu cursa SR 463. A se remarca faptul ca directorul bancii, Ilie Gheorghe, nu-si asuma raspunderea. Semneaza de fiecare data altcineva pentru el.

Documentul nr. 7: Banca Comerciala Romana scoate din nou valuta, la 14 ianuarie 2002, tot catre Zürich.

Documentul nr. 8: Banca Comerciala Romana nu mai pridideste cu scoaterea valutei, schimba compania Swiss Air cu Compania Cross Air, dar nu-si schimba naravurile si mai efectueaza un transport, la 29 ianuarie 2002.

Documentul nr. 9: Banca Romana pentru Dezvoltare scoate din nou valuta din tara, la 29 ianuarie 2002, tot catre Elvetia, iar directorul Ilie Gheorghe se ascunde din nou, lasind pe altcineva sa-si asume raspunderea.

Documentul nr. 10: Aceeasi Banca Romana pentru Dezvoltare efectueaza din nou un transport de valuta spre Elvetia in ziua de 1 februarie 2002, iar directorul Ilie Gheorghe tot nu semneaza adresa, ceea ce arata ca-si da si el seama de ilegalitatile respective.

Documentul nr. 11: Banca Comerciala Romana scoate valuta din nou, la 11 februarie 2002, tot catre Elvetia.

Documentul nr. 12: Banca Comerciala Romana da in clocot si efectueaza un alt transport, dupa numai doua zile, mai exact la 13 februarie 2002, tot catre Elvetia.

Documentul nr. 13: Apar si Raiffeisen Bank si Banca Agricola, care scot si ele valuta, tot in 13 februarie 2002, dar nu spre Zürich, ci spre Viena.

Documentul nr. 14: Banca Comerciala Romana scoate valuta din nou, pe banda rulanta, in 18 februarie 2002, tot catre Zürich.

Documentul nr. 15: Reapare la orizont Banca Romana pentru Dezvoltare, care, la 19 februarie 2002, mai efectueaza un transport catre Elvetia.

Documentul nr. 16: Printr-o adresa catre generalul Dan Gheorghe, director general adjunct al Aeroportului Otopeni, Banca Comerciala Romana cere sprijinul pentru efectuarea unui nou transport, dupa numai o zi, in 20 februarie 2002, tot catre Elvetia.

Documentul 17: Cu o frecventa iesita din comun, aceeasi BCR scoate valuta din Romania si in 21 februarie 2002, tot catre Elvetia, si tot cu ajutorul generalului Dan Gheorghe.

Documentul 18: Banca Comerciala Romana mai efectueaza un transport la 12 martie 2002, tot catre Elvetia, si tot cu ajutorul generalului Dan Gheorghe.

Asa sa se poata explica dezastrul financiar-bancar in care se afla Romania? Exploziv-News solicita, oficial, Curtii de Conturi a Romaniei, declansarea unei anchete la singe la toate aceste banci si la Aeroportul International Otopeni. Nici o justificare sau explicatie nu se sustine. Frecventa transporturilor de valuta este prea mare pentru a nu da de gindit ca totul face parte dintr-un plan diabolic de jefuire si decapitalizare a Romaniei. Mai mult :

http://salwatiromani...-papuc-masonic/

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Dupe ce se face lacul - cine il va administra in urmatorii 50 de ani?

CAT COSTA ANUAL?

Cine verifica lacul, barajul, concentratiile?

In caz de avarie cine si cu ce va interveni?

VA FI ASIGURAT LEGAL ACEST LAC- ca turnurile gemene?

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 3 months later...

Uniti in strada pentru Rosia Montana!

Manifestatia va avea loc in Bucuresti, pe 28 IANUARIE, la ORA 11.00, cu plecare din PIATA REVOLUTIEI.

A venit vremea ca noi, prieteni ai Rosiei Montane, cetateni lucizi, constienti de pericolul ce planeaza asupra Apusenilor, dupa ani si ani de rezistenta civica, actiuni in instanta, manifestatii culturale, petitii, campanii de presa, festivaluri si mobilizare pe internet, sa ocrotim Rosia Montana iesind in strada!

E UN MOMENT CRUCIAL PENTRU SOARTA ROSIEI MONTANE!

http://www.greendex.ro/

  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Despre cianura de la ROSIA MONTANA!

Daca apa e buna de baut, atunci de ce mai fac lac de decantare special cu baraj?

Sa-i dea drumul direct pe rauri.

Tot incearca Basescu si ministrii sa ne convinga lucrul asta.

EI IAU BANII, NOI CIANURA.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Această întamplare ar fi trebuit să ţină prima pagină a presei din România. Cenzura realizată prin contractele de publicitate dintre RMGC şi trusturile de presă este însă atotprezentă.

Astfel avem nevoie, mai mult ca niciodată, ca informaţia să circule!

link

Edited by Eduard
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.