Jump to content
POLITISTI.ro

Am lovit o masina stationata


Silviu8888

Recommended Posts

Buna ziua. Daca am lovit in conditii de noapte o masina stationata pe un drum public(drumul era deasemenea si ingust, sub 7m latime) nesemnalizata  corespunzator sunt obligat sa ii dau asigurarea? Masina deci nu era stationata intr-un loc amenajat si nu era nici macar semnalizata avand in vedere ca era oprita conditii de noapte si de ploaia. Nu este cumva culpa comuna? Va multumesc pentru timpul acordat!

Link to comment
  • 1 year later...

Buna tuturor !!! Astăzi in jurul orei 17.00 am vrut sa dau cu spatele pentru a întoarce masina și din neatenție , am lovit o masina din spatele meu ea fiind parcata. Are o mică zgârietură sub far , ca și cum ar fi o dunga cu pixul de 5 cm maxim , o dunga albă. Am vorbit cu proprietarul , am lăsat nr bord și nu prea vrea amiabila pentru o mică linie ... Menționez ca Bara mea din spate fiind din plastic e băgată inauntru. Ce credeți ca ar face poliția? M am speriat mai ales ca am permis de puțin timp... e ceva grav?

Link to comment
  • Marius changed the title to Am lovit o masina stationata

Ai 24 de ore la dispoziție pentru a declara la politie evenimentul rutier în care ai fost implicata.

Ar fi trebuit sa cunoști acest aspect, dar și ce sancțiune riști pt producerea evenimentului rutier, dacă ai obținut permisul de conducere de puțin timp.

Link to comment

Buna seara, voi incerca sa fiu cat de succinta in problema ce o am: 
-am lovit usor o masina stationata (prezinta o indentatie de aprox 1cm pe aripa stg)
-persoana de fata era un vecin cu care am vorbit si caruia mi-am lasat datele, pentru ca proprietara sa ma contacteze ulterior
-proprietara masinii nu este in localitate/tara
-masina e pe numele mamei mele, de asemenea si asigurarea(am citit intr-un alt topic de aici ca nu va fi o problema)

intrebarea mea este: va trebui sa vina mama sa se ocupe de ceea ce tine de asigurare, sau pot face asta eu? 

Link to comment

Nu va trebui sa vina mama. Formularul de constatare amiabila se încheie de către cei care conduc autovehiculele în momentul producerii accidentului, nu de proprietar. 

Link to comment
  • 2 years later...

Bună ziua,

Am avariat oglinda mașinii unui vecin care își lasă permanent cele două mașini pe strada noastră îngustă.

Am mers să îmi prezint intenția de a achita paguba , deși consider că nu este vina mea, cel puțin nu total, având în vedere că locuim pe o strada îngustă-trotuar și o banda de circulatie.vecinul mi-a făcut așa zarvă, invinovatindu-mq doar pe mine încât intenționez să nu mai achit oglinda.

Este doar vina mea, trebuie să plătesc?

 

Edited by Mariapops
Link to comment

Poate parea surprinzator, dar intrebarea este valida; daca se recurge la constat amiabil, in cazul in care vehiculul lovit este stationat neregulamentar, responsabilitatea se imparte 50% - 50%

***link eliminat***

Am gasit si protocolul de colaborare intre societatile de asigurari, dar nu pot sa-l descarc (link). Stiu sigur ca mai demult l-am vazut integral undeva pe un forum, si impartirea responsabilitatii intre A si B e fix ca in linkul de mai sus.

Edited by Marius
Eliminare link
Link to comment
  • Moderator

Societăţile de asigurare stabilesc tot ce doresc după bunul plac, iar protocoalele lor de colaborare nu sunt acte normative, sunt doar nişte înţelegeri între persoane juridice. În idioţenia care le caracterizează, aceste societăţi de asigurare atribuie vinovăţie inclusiv conducătorului auto care are valabilitatea permisului de conducere expirată. 
Din păcate, oamenii nu cunosc legislaţia şi acceptă aberaţiile şi idioţeniile debitate de asiguratori.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.