Jump to content
POLITISTI.ro

Incident in trafic


IonutC84

Recommended Posts

Buna seara,

Astazi cand ma intorceam de la lucru am avut un incident neplacut in trafic, in Bucuresti, Drumul Taberei.

Locatia: o mini-curba in S, din cauza constructiilor la metrou, unde pe modelul "fermoar" toate masinile se incadreaza pe o banda imaginara (pe asfalt sunt desenate doua, dar nu au loc doua masini fara risc serios de accident).

Cand mi-a venit randul sa intru in "fermoar", m-am incadrat de pe banda 2 spre 1 (realmente eram fix pe jumatate, ca restul). Din neatentie nu am mai semnalizat intentia (nu prea semnalizeaza nimeni asa ceva acolo, dar totusi, obiectiv vorbind greseala imi apartine), si o masina tip Doblo/Dokker venea tare pe banda cealalta, din spate. A franat foarte aproape in spatele meu si a inceput sa imi faca flash-uri, vizibil iritata (era o doamna la volan din ce am observat).

Dupa ce am trecut de acea mini-curba, a mai facut doua flash-uri si a oprit cu avariile pe marginea drumului. Nu a existat niciun contact, nu am facut-o intentionat, nu i-am franat in fata din cauza flash-urilor, pur si simplu mi-am continuat drumul. A fost un moment de neatentie si cam atat.
Ma sunase sotia (insarcinata in luna 8) sa ajung acasa cat mai repede si nu am putut opri, chiar daca voiam asta, sa vad ce era cu flash-urile exagerate din partea unui alt participant la trafic.

Pe scurt, la fel de obiectiv vorbind, i-am taiat calea masinii respective. Venea atat de tare incat nu am realizat ca ar avea loc sa treaca pana la curba - intr-o zona unde lumea de-abia are loc sa accelereze la 30-40/ora, pt ca ai un semafor la 200m inainte de acea curba, ea probabil a prins verde si cred ca venea cu minim 70/ora.

Intrebarea mea ar fi daca - de exemplu m-ar fi inregistrat (totul s-a petrecut repede, nu am avut timp sa vad daca avea camera pe bord) - poate pretinde mai mult printr-o plangere decat sa fiu amendat pentru faptul ca i-am taiat calea. Cum ar fi, dosar penal ca as fi facut-o intentionat, sa raman fara permis, etc. Nu imi permit astfel de complicatii considerand ca mi se naste primul copil in curand, macar sa stiu sa contactez un avocat din timp.

Multumesc si scuze pentru postarea lunga. O seara buna va doresc.
Ionut

 

 

Link to comment

Ionuț, înțeleg că așa te cheamă, accidentul de circulație însumează câteva lucruri printre care și existența unui contact, cât de mic, între cele două vehicule. Ori dacă acel contact nu există, nu există nici accidentul de circulație. Înțeleg ce spui pentru că știu faptul că Drumul Taberei a fost serios sufocat de lucrările la galeriile de metrou. Înțeleg și faptul că traficul este infernal la anumite ore în București ca urmare a numărului mare de mașini și a infrastructurii rămase la fel, și care nu mai face față, a extrem de proastei sistematizări, lucruri care provoacă nervozitatea șoferilor determinându-i pe câte unii să o ia razna.

Nu cunosc situația din speța ta, nu mă pot pronunța pentru că nu am văzut nimic, posibil să ai dreptate, posibil să nu, însă nu ai de ce să îți faci griji vizavi de permis ori mai rău, de întocmirea unui dosar penal, dosar care se întocmește ca urmare a săvârșirii unei infracțiuni. Ori.. aici nu este cazul. 

Repet, răspundeai în fața legii dacă se producea o tamponare din vina ta ori dacă nu se producea însă nu acordai prioritate sau nu te asigurai la schimbarea direcție de mers, contravenție constatată atunci de un polițist rutier. Restul... nu are relevanță. 

În concluzie, stai liniștit și fii mai atent. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.