Jump to content
POLITISTI.ro

Accident in parcarea supermarketului


BerceanuMarcel

Recommended Posts

Buna seara,

 

Cum si cu ce viteza suntem obligati sa circulam intr-o parcare a unui supermarket? Ce legi se aplica in cazul in care se intampla un accident in aceasta soldat cu pagube materiale destul de ridicate pentru una dintre masini? Cine este obligat sa solutioneze problema? *precizez ca nu au fost victime implicate in accident.

 

Va multumesc anticipat! 

Link to comment
  • Moderator

Conform legislaţiei în vigoare, drumul public este orice cale de comunicaţie terestra, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice. Drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile.

Link to comment

Domnule @Marius, 

In primul rand, va multumesc pentru raspunsul prompt. Am inteles ca si pentru parcarea unui supermarket se aplica aceleasi legi ca pentru un drum public. Aceasta parcare, neavand niciun indicator pentru indicarea vitezei maxime admise, care este viteza maxima admisa cu care se poate circula in incinta ei? 

Link to comment

Dacă te gândești să invoci faptul că celălalt conducător auto a circulat cu viteză prea mare, pentru zona respectivă, te sfătuiesc să te lași păgubaș, pentru că nu ai (sau poate ai), un aparat omologat pentru măsurarea vitezei, la fel și martorii vor da declarații în favoarea ta, iar percepțiile vizuale și auditive nu fac doi bani în această situație.

Link to comment
  • 1 year later...

Salut,

am am avut un accident usor intr-o parcare a unui supermarket. Am dat amandoi cu spatele si ne-am lovit usor. Tipul nu a vrut sa faca amiabila sau sa mergem la asigurator. S-a luat si a plecat.

Ce pot sa fac in aceste conditii? Pe mine nu ma deranjeaza paguba la masina mea , dar nici nu vreau sa ma trezesc cu permisul suspendat sau amenzi.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.