Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Accident lovitura din spate


SilviaAlexandru
 Share

Question

Buna ziua,saptamana trecuta am avut un accident pe autostrada,si desi stiu ca in baza legii vina imi apartine,as vrea sa verific cu dumneavoastra daca nu cumva e culpa comuna.

Autostrada A1 sensul spre Pitesti. Masina din fata mea observa ca a ratat iesirea catre Centura si fiind pe banda dinspre axul drumului ,franeaza brusc pentru a putea schimba banda si a ajunge la iesirea spre Centura. Viteza in aceea zona este maricica ,peste 80 la ora.

Eu,masina din spate sunt luata prin surprindere de frana foarte brusca si nu mai apuc sa evit autoturismul. Cel din spate intra si el in mine. In zona respectiva e linie continua si practic se poate trece pe prima banda doar dupa iesirea spre Centura. Corect ar fi fost ca domnul sa mearga tot inainte pana la urmatoarea iesire si sa schimbe sensul pentru a ajunge iar la iesirea ce duce spre Centura.

In acest caz exista varianta de vina comuna? 

Multumesc

Link to comment
Share on other sites

8 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Presupun că evenimentul a fost deja soluționat de un coleg din cadrul poliției rutiere, iar răspunsul cel mai pertinent este cel consemnat de acesta în procesul verbal.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

          Buna ziua! Am si eu o intrebare in legatura cu un accident auto. In timpul deplasarii ,la un moment dat prima banda era ocupata de catre un vehicul care stationa, astfel ca soferul din fata mea si eu am fost nevoiti sa il depasim. Accidentul s-a intamplat pentru ca soferul din fata mea a incetinit, am incetinit si eu doar ca deodata domnul pune frana brusc si eu nu am mai avut timp sa opresc masina si l am avariat usor(nu a rezultat nici macar o victima). Este lcorect ce a facut domnul din fata mea? Noi eram in manevra de depasire si el pune frana brusca ,,Ca sa il salute pe acel sofer". Se pare ca dansul si cu cel care ocupa prima banda se stiau si acesta a fost motivul franei bruste, sa stea la o taina intrucat se pierdusera in trafic. 

         Trebuie sa specific si urmatoarele:

- soferul masinii stationate nu era deloc pe carosabil ,acesta era pe trotuar si nu avea nici macar o intentie sa traverseze (deci  dansul nu a pus frana brusc pentru a evita un accident iminent) .

-tamponarea s-a produs pe contrasens.

-am pastrat distanta regulamentara, daca dansul punea frana brusca din prima nu ne tamponam, dar dansul mai intai a incetinit  timp in care eu ma apropiam usor  de el( aici este  greseala mea ,pur si simplu nu ma asteptam sa puna aceasta frana ,eu gandindu-ma ca incetinea pentru a nu pierde controlul masinii si mi se parea ceva normal ) si atunci pune frana brusc sa se opreasca.

-acesta de asemenea nu a semnalizat  revenirea pe banda lui, semnalizarea de stanga inca fiind pornita cand dansul a pus frana si a virat dreapta.

 

 

 

         Sunt constient ca acesta este cel mai tipic accident care se poate intampla si doar in cazuri exceptionale nu este  vina celui care loveste si unii ar putea sa spuna ca sunt un nesimtit doar pentru  ca imi pun problema asta ,dar de asemenea consider ca si soferul din fata mea are  partea lui de vina si as dori sa aud o alta opinie.

         Sper ca nu am deranjat pe nimeni cu aceasta intrebare!

 

         Va multumesc frumos pentru timpul acordat! 

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Trebuia sa pastrezi distanta de siguranță fata de cel de dinaintea ta. 

Daca nu poti proba ca cel din fata a oprit brusc fara motiv intemeiat, esti bun de plata. Sper ca ai RCA valabil.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Indiferent care ar fi motivul pentru care cel din fata ta a franat, tu trebuia sa pastrezi o distanta suficienta incat sa-ti permita sa opresti in conditii de siguranta.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Bună, câteva zile am fost lovit din spate de pe banda a 2-a, aveam 0km/h vroiam să virez la stânga să intru în PECO. M-am oprit, am aprins semnalizator stanga si cedez mașinilor de pe contrasens, am observat că e linie continuă, m-am răzgândit să intru în PECO, am vrut să continui deplasarea înainte însă am fost lovit și ma aruncat pe contrasens.

Pot fi eu vinovat?

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Persoana din fata a iesit după un drum secundar fara sa se asigure . Ca sa evit tamponarea , am fost nevoita sa trag de volan dar tot ne -am tamponat . Ce trebuie sa fac ? 

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Membru

Pai fie va înțelegeți amiabil si completati acel formular, fie în max 24 de ore de la producerea evenimentului, va prezentați la unitatea de politie competenta teritorial pt soluționare.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.