Jump to content
POLITISTI.ro

Jurnal de calatorie


Dan

Recommended Posts

Postati aici poze si videoclipuri cu locurile dragi sau pe care le-ati vizitat in concedii sau timpul liber. Si pentru ca am initiat topicul eu o sa postez primul. Sper sa va placa, este orasul in care locuiesc, Mangalia.

Edited by copman
  • Upvote 2
Link to comment

Nu doresc sa fac reclama acestui loc de distractie din Brasov, insa mie mi s-a parut ceva super interesant, chiar si pentru trupele de interventie. :clip: Mai multe detalii aici

Si cum eu ma declar indragostit de orasul meu natal, va mai prezint o mica oaza din tarisoara noastra. In cazul in care nu v-a ajuns portia de adrenalina prezentata mai sus, va indrum catre CANIONUL SAPTE SCARI. In link-ul de mai jos puteti vedea cateva imagini cu o panorama completa de 3600 a acestui loc minunat.

7scari

Descriere: Cea Mai Apropiata Localitate: comuna Dambu Morii, jud. Brasov

Coordonate Geografice

latitude: 45.57174101356545,

longitude: 25.698468399047897

Accesibilitate

pe jos, drumeție

Agrement

drumetie, natura, catarat

Canionul 7 Scari este localizat in Muntii Piatra Mare. Se poate ajunge cu masina sau cu trenul pana in localitatea Timisul de Jos, din orasul Brasov, pe DN1. Se poate merge cu masina apoi pana in comuna Dambul Morii. Din Dambul Morii se urmeaza drumul forestier paralel cu valea raului Sipoaia. Apoi se merge pe poteca marcata cu dunga galbena pentru aproximativ 45 minute.

Traseul porneste din dreptul Cabanei Dambul Morii (670 m), accesul facandu-se din DN 1. Venind din directia Timisul de Jos spre Brasov, dupa ce trecem de o benzinarie, facem dreapta peste rau pe pod. Continuam drumul facand slalom printre gropile ramase din programul “Aici sunt banii dumneavoastra”, si mai trecem peste un mic pod pe dreapta pana in dreptul unei bariere unde putem parca masina. De aici incepe traseul propriuzis, marcat banda galbena pe care il urmam aproximativ o ora de mers pana la baza canionului. Traseul prin canion nu prezinta mari pericole, dar trebuie atentie la urcatul scarilor care din cauza apei sunt alunecoase.

Dupa parcurgerea celor 7 scari in aprozimativ o jumatate de ora, ajungem la un punct de rascruce de unde putem alege: traseul din dreapta pentru ocolirea canionului (marcaj punct rosu) si intoarcerea pe acelasi traseu ca la venire (banda galbena) in aproximativ o ora, sau traseul din stanga marcat cu triunghi albastru spre Prapastia Ursului si continuarea pe traseul Drumul Familiar marcat cu banda rosie pana foarte aproape de bariera de unde ne-am inceput traseul. Noi am ales ultima varianta pe care am parcurs-o in aproximativ 2 ore, traseul neprezentand mari dificultati, el fiind mai mult de promenada.

Canionul_Sapte_Scari.jpg

  • Upvote 1
Link to comment
  • 6 months later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.