Skip to content

Delegarea se poate anula fara acordul meu?

Featured Replies

• Membru

Salutare! Am fost delegat intr-o alta localitate cu acordul meu pe o durata de 6 luni. Inca nu au trecut cele 6 luni si am inteles ca trebuie sa ma intorc. Eu mi-am facut ceva planuri si nu as vrea sa ma intorc mai repede. Poate inceta delegarea fara voia mea. Nu s-a schimbat nimic la locul de munca unde sunt delegat.Se poate da o dispozitie in sensul asta? Mersi

• Moderator

În statut este precizat că delegarea se dispune în interesul unităţii în care este încadrat poliţistul sau în interesul unităţii ierarhic superioare, iar când încetează motivele care au determinat-o, cred că e normal să fie revocată de cel care a dispus-o. 

Citat:

Articolul 276
(1) Delegarea reprezintă exercitarea temporară de către polițist a unor activități corespunzătoare postului ocupat, în afara locului său de muncă, în aceeași unitate sau într-o altă unitate. Delegarea se dispune în interesul unității în care este încadrat polițistul sau în interesul unității ierarhic superioare.
(2) Prin excepție de la prevederile alin. (1), pe perioada delegării, polițistul poate exercita, cu acordul său scris, alte activități decât cele corespunzătoare postului ocupat, stabilite în actul administrativ de modificare a raporturilor de serviciu.

Articolul 277
Delegarea poate fi dispusă pentru o perioadă de cel mult 60 de zile calendaristice într-o perioadă de 12 luni. Delegarea pe o perioadă mai mare de 60 de zile calendaristice într-o perioadă de 12 luni se poate dispune numai cu acordul scris al polițistului.

Din Statutul poliţistului

• Author
  • Membru

Pai tocmai ce ziceam ca nu s-a schimbat nimic la locul de munca unde sunt delegat. Adica este nevoie de mine in continuare pt ca nu sunt oameni. Am fost delegat de la o.p. la logistica

Edited by Alexandru32

• Moderator
în urmă cu 11 ore, Alexandru32 a scris:

Adica este nevoie de mine in continuare pt ca nu sunt oameni.

Numai că asta trebuie să o stabilească doar şeful unităţii, nu o poţi face nici tu, nici şeful formaţiunii unde eşti delegat. Tot şeful unităţii poate aprecia că e mai multă nevoie de tine în altă parte (spre ex. la locul tău stabil de muncă), chestiune ce face parte firesc, din actul managerial.

On 08.12.2012 at 14:26, Administrator a scris:

Articolul 2713
Delegarea, respectiv detașarea încetează în următoarele situații:
a) la data expirării perioadei pentru care s-a dispus;
b) desfășurarea activității care a impus delegarea, respectiv detașarea nu mai este necesară;
c) șeful unității în care este încadrat polițistul își retrage acordul cu privire la detașarea polițistului;
d) la cererea polițistului, când a intervenit una dintre situațiile prevăzute la art. 2712.

Litera "c".

• Membru
  • Popular Post

Ce-ți mai place la logistica nebunule :))

La Logistica nu sunt oameni, dar la OP sunt destui, nu? Cat mai multi la structurile de suport!

Din curiozitate, ce varsta ai Alexandru32? In jur de 30! Te-ai saturat de strada?

• 1 month later...

Vine frigul akm la O.P....la logistică este cald:):).