Jump to content
POLITISTI.ro

 • 0
Balasoiu

Eliberare Anexa 2 asigurare

Question

Balasoiu

Buna ziua,

as dori sa stiu in cat timp se elibereaza Anexa 2, de la data accidentului sau de la data depunerii cererii respective, document care este necesar reparatiei/ decontarii in raport cu Firma de asigurari.

Care este obligatia agentului/unitatii de politie constatatoare in acest sens? 

multumesc

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Autorităţile şi instituţiile publice sesizate au obligaţia sa comunice petiţionarului, în termen de 30 de zile de la data înregistrării petiţiei, răspunsul, indiferent dacă soluţia este favorabilă sau nefavorabilă. În situaţia în care aspectele solicitate/sesizate prin petiţie necesită o cercetare mai amănunţită, conducatorul autorităţii sau instituţiei publice poate prelungi termenul cu încă 15 zile. (30 + 15 = 45 zile de la data înregistrării petiţiei).
"Anexa 2" este de fapt denumirea generică atribuită unui răspus la o solicitare (adresă oficială) formulată de companiile de asigurare. Asta înseamnă că e foarte probabil ca în situaţia în care, persoana fizică implicată în eveniment adresează poliţiei o petiţie prin care solicită eliberarea "Anexei 2", să primească un răspuns negativ şi informarea că datele respective vor fi comunitcate companiei de asigurare în urma solicitării acesteia.

 • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Această publicitate este afişată doar vizitatorilor. - Click aici pentru înregistrare

 • 0
Balasoiu

Va multumesc pentru raspuns , Evident ca stiu obligatia cu 30 de zile dar mi se pare o lipsa clara de respect pentru cetatean sa depinda cu repararea unei masini de completarea unui formular de 2 pagini de catre o institutie al carei scop este sa serveasca interesele cetateanului.  Din pacate nimeni nu sesizeaza aceste anomalii care cauzeaza prejudicii tutoror partilor implicate, evident si Politiei. Pe cand in management inteligent si cu adevarat responsabil pentru interesele cetateanului? cu stima va doresc toate cele bune!

 • Downvote 5

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Mda ... ai preluat sintagma asta " servească interesele cetăţeanului" fără să pricepi esenţa ei şi faptul că oricare cetăţean trebuie să aibă noţiuni minime de respect şi să înţeleagă că el plăteşte prin taxe/impozite doar un serviciu, ori asta nu înseamnă că îl şi cumpără pe omul care-l prestează, nicidecum nu îi devine un fel de şef. Doar cei rupţi de realitate, cei superficiali şi tributarii manipulărilor ieftine promovate la TV, trăiesc cu impresia că poliţistul trebuie să stea drepţi în faţa lor, ori că acesta are obligaţia să stea după cheremul fiecăruia.

 • Upvote 4

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Catalin

În mod normal politia nici nu ar trebui să elibereze acea anexă 2, pentru că practic companiile de asigurări prin acel formular cer politiei să se antepronunte în privinta vinovătiei, într-o cauză penală. Iar în cauzele panale nu politia stabileste vinovătia sau nevinovătia, ci instanta de judecată. În plus, cercetarea penală nu este publică. Asta înseamnă că teoretic politia ar putea să nu le răspundă companiilor de asigurări prin acel formular anexa 2, o inventie/găselnită a companiilor de asigurare. Dar politistii o fac tocmai pt a ajuta omul să nu stea cu masina avariată până ce o instantă stabileste vinovătia.

 

 • Upvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Tyby

Am avut un accident acum 3 saptamani am fost la asigurari am facut constatarea tot.

Mi-am dus masina la service si cei de acolo nu se apuca de masina pana nu primesc de la asiguratori anexa 2 aceea este la politie pentru 

ca a fost un accident cu o victima aceea fiind soferul care a cauzat accidentul.Acuma eu as dori sa stiu daca eu ca pagubit ma pot 

duce la politie sau sa sun si sa cer anexa 2 mi se va da sau mi se va spune sa plimb ursu.

Astept un raspuns.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

"Anexa 2" este de fapt denumirea generică atribuită unui răspus la o solicitare (adresă oficială) formulată de companiile de asigurare. Respectivul document este comunicat companiei de asigurare în urma solicitării acesteia.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Tyby

Buna seara am o problema majora ma poate lamuri si pe mine cineva cum de nu am primit anexa 2 pana acum de la politie

accidentul sa produs acum doua luni de zile.

Am mai postat o data aici cand nu aveam nici o luna si mi s-a zis ca dupa 30 de zile voi primi anexa 2 dar acum 

au trecut doua luni si niciun raspuns ma poate ajuta cineva sa imi spuna macar daca pot face ceva in privinta 

asta.

 • Downvote 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
ray51

Apropos de "anexa 2". Eu sunt partea vatamata a unui accident rutier. Masina mea in parcarea din fata domiciliului, a fost avariata de un sofer cu masina lui personala. In urma apelului la 112 a unor cetateni care au vazut accidentul (eu eram in casa) la locul faptei a venit o masina a Jandarmeriei si o masina a politiei rutiere. In aceeasi seara ne-am deplasat la politie atat eu cat si faptasul. Acesta era in stare de ebrietate, fapt constatat de politisti si consemnat (probe de sange, IML, etc). In ceea ce ma priveste m-am indreptat catre asiguratorul soferului vinovat. S-a deschis dosarul de daune dar se asteapta aceasta faimoasa anexa 2. Nu am garaj, portierele de pe partea dreapta nu se mai inchid corect. Apa si zapada patrund in masina. Sevice-ul nu-mi poate repara masina pana cand nu este acceptata reconstatarea de catre asigurator. Acesta nu confirma evaluarea reconstatarii (acceptarea platii) pana cand nu primeste anexa 2 de la Politie. A trecut deja o luna. Vremea este asa cum e. Deteriorarea se va produce si in interiorul masinii. Ce pot sa fac? Am o intrebare: daca mergem la asigurator eu  ca victima si faptasul, iar acesta declara ca din vina lui s-a produs vatamarea autoturismului meu, nu se poate acorda 'verde' la service-ul care imi va repara masina? Dosarul lui penal urmand sa-si urmeze cursul firesc, cu termenele legale, etc.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
ray51

Am fost la asigurator. Am copie dupa solicitarea facuta catre Politie privind 'anexa 2'. Am fost la Fan Courier. Au inmanat pachetul de la asigurator catre Politie pe 10 decembrie 2018. Astazi pe 3 ianuarie 2019 mi s-a spus de la Politie ca nu au primit nimic. Ce mai pot sa fac? Cine minte? De ce? Va pot trimite in copie toate aceste documente. La ce bun? La ce va serveste? Eu vreau un raspuns neechivoc si pasii pe care trebuie sa-i urmez pana la clarificarea situatiei mele.  NU CAUT NICI UN VINOVAT. Sunt victima si masina sta stricata pe marginea drumului. Patrunde apa si zapada. Faptuitorul sta linistit. S-a obisnuit cu ideea ca fapta lui e penala. Eu ce vina am? De ce trebuie sa astept atat timp cat Politia a constatat fapta si-i va intocmi dosar penal vinovatului. Va rog nu neglijati acest comentariu. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.