Jump to content
POLITISTI.ro

Imi este blocat accesul in garaj / curte


Nafornita

Recommended Posts

Buna ziua

Va adresez o intrebare , fiindca sunt de ceva vreme deranjat se pare, intentionat .

Ce pot sa fac daca zilnic atunci cand revin de la servici accesul in propria curte i mi este blocat?

Mai concret strada are doar 6 metri latime, garajul este cumva in panta iar poarta de acces nu are 12 metri latime,daca era asa nu mai avem mari probleme.

Problema este ca vecinii isi gasesc intentionat loc de parcare chiar in fata portii mele,este adevarat pe celalat sens de mers. Insa masinile le parcheaza chiar in fata portii(in limbaj mai popular, vizavi de portile mele de acces in garaj). De aceea eu nu pot intra in curte . Detin o masina mai lunga undeva la vreo 6,20 metri ,cateodata am si remorca si chiar efectiv fizic nu pot intra de pe sensul de mers pe care este poarta. Deci i mi este necesar ca ambele benzi de circulatie sa fie libere doar in dreptul caii mele de acces. Stiu ca in legislatie se interzice blocarea caii de acces in proprietatile oamenilor. Dar, chemand politia comunitara, au zis ca nu pot aplica sanctiuni fiindca nu sunt parcati in fata portii pe sensul de mers ,unde se afla casa. Insa domnii politisti admit ca nu pot intra in garaj cu acele masini parcate vizavi de poarta mea,  fiind foarte ingusta strada etc.  Si atata mi au zis.

Vreau sa va intreb ce pot sa fac legal in aceasta situatie, mai ales ca se pare vecinii fac aceasta intentionat.

Si nu mi se pare corect ca avand garaj, curte sa nu pot intra in propria curte cand doresc .

Va multumesc anticipat!

Cu respect

Edited by Nafornita
Am mai adaugat ceva
Link to comment
 • Moderator

Pentru astfel de probleme privind parcările, opririle şi staţionările neregulamentare a fost înfiinţaţi comunitarii de la primărie, denumiţi mai nou "poliţie LOCALĂ". Ei se ocupă exclusiv de aceste probleme.

Trebuie precizat şi reţinut că această aşa-zis "institiţie" aparţine de primărie, iar datorită acestui aspect se spune că este "mult mai eficientă", "mai aproape de nevoile cetăţeanului" şi NU are absolut nicio legătură cu Poliţia Română. Cetăţeanul beneficiază de eficienţa serviciilor "descentralizate" a căror principală politică e, repet, să fie mai aproape de cetăţean.

Mergi şi depune sesizări scrise la primărie, pentru că ei se ocupă şi sunt abilitaţi din punct de vedere legal, să soluţioneze asemenea probleme.

PS: Ăia nu sunt poliţişti.

 • Upvote 1
Link to comment

Multumesc . Pai tocmai de aceea am si sunat la Politia comunitara, insa asa cum spune ti si dumneavoastra se pare ca , din acest profesionalism si apropiere de nevoile comunitatii ce sa mai vorbim...

In acest caz au plecat asa cum i am chemat.

Insa v oi face scris la Primarie .

Nu e posibil ca un cetatean, care nu a deranjat pe nimeni si care vrea sa si parcheze masina in curte, sa nu poata din cauza unor ,,oameni,,

Daca locuiam in jungla mai intelegeam, acolo aplicandu se alte regului de supravietuire. Insa presupunand ca traim in 2017 credeam ca, avem respect fata de concetateni etc.

Multumesc

Cu respect

Link to comment

Nu le iau apărarea celor de la locală, dar în cazul prezentat, nu se poate vorbi de blocarea accesului, întrucât autovehiculele sunt parcate pe cealălaltă parte a străzii și nu în fața porții. Nu pot fi obligați vecinii să-și parcheze autoturismele lor la o distanță mai mare de locuință, pentru că dumneavoastră aveți o mașină lungă (la 6 metri seamănă mai mult a camion).

 • Downvote 1
Link to comment
 • Member

@Nafornita Citeste art. 143 din H.G. 1391/2006 (Regulament de aplicare al Codului Rutier) si vezi daca stationarea vecinilor tai se incadreaza la unul din cazurile prevazute aici. Daca da, vecinii tai sunt sanctionabili din punct de vedere contraventional. 

Link to comment

Am incercat sa discut ,insa degeaba. Plus ca acestia nici macar nu locuiesc aici. De aceea am zis ca fac aceasta asa dinadins. Si chiar daca locuiau aici casa lor este mult  mai inainte de mine pentru a justifica parcatul chiar vezi doamne vizavi de poarta de acces a mea.

 

Multumesc Eneas.  Chiar voi lectura acest articol de lege,fiindca chiar e cumva straniu sa nu poti  folosi curtea ca unii isi gasesc a parca masinile, chiar vizavi de poarta de acces in curte. Un om cu respect ma gandesc ca nu ar face aceasta . Ma gandesc daca fiecare dintre noi sau ei, ar pati la fel cum ar fi. Asta le am zis si Politiei comunitare,daca ar fi in acesta situatie, sa nu poata intra in curte,fiindca benzile sunt inguste, ar proceda?

Sau acum sa mi vand masina ca este prea lunga sa mi iau o motocicleta...

E  chiar ciudat.

Multumesc pentru sfaturi .

V om mai vedea ce se va face in acesta speta.

Link to comment

d) în dreptul căilor de acces care deservesc proprietăţile alăturate drumurilor publice; e) în pante şi în rampe;

Acesta este punctul d din art 143 HG 1391/2006. Acum va intreb pe dumneavoastra ,scrie in acest articol exact unde trebuie oprita masina ca sa fie ilegal? Mai concret scrie ca tre sa fie oprita in fata portii ca atare?

Fiindca citind acest articol si acest punct din lege, eu unul inteleg  ca nu scrie nici banda  de circulatie, dar nu scrie nici partea unde este interzisa oprire.  Scrie clar negru pe alb ca este interzis parcarea in dreptul cailor de acces. Prin urmare eu integ ca nu este legal sa se opresca pe nici una din benzile de circulatie, care deservesc proprietatile.

Si cum am scris in primul meu mesaj,calea de acces ,dar si strada ca atare este in panta . De accea nu inteleg cand au venit organele abilitate...

Link to comment

Cei despre care dumneavoastră vorbiți pot fi sancționați contravențional doar dacă strada este mai îngustă de 6 metri sau dacă staționează exact în fața garajului și prin asta blochează accesul în și din acel garaj.

Ori dacă un vehicul este staționat pe partea opusă a sensului în care se află garajul, nu contravine niciunei reguli, dacă sistematizarea rutieră nu dispune altfel, și ca atare cei în cauză nu pot fi sancționați chiar dacă dumneavoastră nu puteți întra în curte având vehiculul ceva mai mare.

Legiuitorul nu a prevăzut aceste aspecte pentru că dacă în curte se poate intra, în condițiile date, cu un turism, deja nu putem vorbi de blocare. Trebuie să înțelegeți că poliția rutieră aplică sancțiuni în baza unor acte normative care stipulează clar aceste lucruri.

Ori dacă legea nu distinge și ceea ce dumneavoastră reclamați, cei chemați să soluționeze ridică din umeri neputincioși.

Cereți primăriei ca în fața proprietății dumneavoastră, pe sensul celălalt, dacă este posibil și nu contravine drepturilor celorlalți vecini care locuiesc acolo, să monteze indicatoare de interzicere a opririi. Dacă cei sesizați consideră că este plauzibilă și justificată montarea de indicatoare de interzicere a opririi, problema poate fi rezolvată, dacă nu, pentru că sunt lezate drepturile celorlalți vecini, nu vă rămâne decât să parcați ori în altă parte, ori să vă achiziționați o mașină mai mică. Astea sunt legile, pe astea le aplicăm, 

PS - Haide să nu fim absurzi și să sancționăm o persoană care își parchează mașina în fața curții pe motiv că strada este în rampă sau pantă. 

 

Link to comment

Buna ziua

Asteptam solutionarea acestei situatii.Fiecare are drepturi si obligatii.

Departe de mine, in a nu respecta drepturile celorlalti. Tocmai de aceea nu am parcat sau deranjat in trafic, pe nimeni.

Revin inca o data, vecinii de vizavi de mine, nu au masina iar cand aduc ceva si ma nimeresc si eu prin zona si doresc sa intr un curte, i mi lasa calea de acces libera, eu intelegand amadoua benzi de mers,fiindca strada are fix 6 m. Masina mea are cam tot pe acolo.

Deci, cei de langa mine nu e o problema.

Insa mai sunt unii, care locuiesc mult mai departe si taman,aceia sunt cu mot si figuri.

Aici nu este vorba de nici o absurditate,fiindca daca locuiam la bloc,si nu plateam locul, la primarie, de parcare nu era nici o problema. I mi cautam loc liber chiar daca acolo parcam de multe ori.

Insa la casa, se plateste impozit pe an si, este absolut normar dar si just sa pot intra de cate ori doresc pe locul unde platesc impozit. Eu nu mi las masina pe partea carosabila pt a incurca traficul. De aceea am facut garaj.

Asa imi era simplu o lasam in fata portii si nu erau probleme.

In fine, parerea mea este ca prea multa lume are permis de conducere si prea putini respecta atat o conduita civilizata, cat si legile.

Multumim pt raspuns.

V om vedea cum se va rezolva. Cu siguranta nu sunt singurul in aceasta situatie.

Edited by Nafornita
Link to comment
 • 1 year later...

Întrebarea mea este:

Ce drepturi am asupra intrării in garaj?Daca găsesc locul ocupat,ce as putea sa fac?Daca pentru moment nu intru ,ci vreau sa staționez in fata Porții,ma poate cineva acuza de vreo ilegalitate?Mentionez ca sunt proprietarul imobilului și este singurul autoturism al familiei.

Link to comment
 • 2 years later...

Buna Ziua, locuiesc in mijlocul unei zone comerciale si accesul meu in curte este blocat de masini. De asemenea, zona din fata curtii este hasurata si un politist local mi-a spus ca lumea are voie sa stationeze acolo si ca nu am dreptul sa blochez acea zona sa imi asigur accesul in curte cu propria masina.

Eu ce trebuie sa fac ca sa imi asigur accesul in propria curte?

Link to comment
 • Marius changed the title to Imi este blocat accesul in garaj / curte
 • Moderator

Repet, pentru astfel de probleme privind parcările, opririle şi staţionările neregulamentare a fost înfiinţaţi comunitarii de la primărie, denumiţi mai nou "poliţie LOCALĂ". Ei se ocupă exclusiv de aceste probleme.
Mergi şi depune sesizări scrise la Primărie, pentru că ei se ocupă şi sunt abilitaţi din punct de vedere legal, să soluţioneze asemenea probleme.

Link to comment
 • 1 year later...

Gasesc mereu trotinete parcate in fata garajului. Am tot sunat la politia locala, vin si o ridica (sau nu) dupa cateva ore. S-au pictisit de mine si eu de trotinete. Oare ce pot face? Trebuie sa impart garajul cu cei de la bolt? Ei impart profitul cu mine?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.