Jump to content
POLITISTI.ro

Retea de contrabanda cu tigari destructurata


NewsBot

Recommended Posts

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.J.P.F. Vaslui, cu delegarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Vaslui, au efectuat 13 percheziţii domiciliare la reşedinţele a 11 persoane suspecte că introduc in tara ţigări de contrabandă peste râul Prut.

Au fost descoperite aproximativ 50.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi diverse sume de bani.

Toate cele 11 persoane au fost conduse la D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Vaslui pentru audieri, pentru 3 dintre acestea fiind emise mandate de reţinere pentru 24 de ore.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 4 months later...

În data de 23.11.2011 poliţiştii de frontieră maramureşeni, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Cluj, au procedat la efectuarea unui număr de 35 percheziţii, în diferite locaţii de pe raza judeţului, pentru anihilarea unui grup infracţional ce se ocupa cu contrabanda de ţigări.

Detalii: Flux de stiri MAI

Link to comment
  • 6 months later...

REŢEA DE CONTRABANDIŞTI, DESTRUCTURATĂ

În urma efectuării a încă unei percheziţii în cazul grupării infracţionale care se ocupa cu contrabandă de ţigarete pe relaţia Ucraina – România au mai fost depistate peste 95.000 de ţigarete cu timbru fiscal ucrainean, 6.300 de euro şi telefoane mobile.

Ieri, poliţiştii B.C.C.O. Suceava şi procurorii D.I.I.C.O.T - Serviciul Teritorial Suceava, cu sprijinul I.P.J.Suceava - S.I.R., I.P.J.Botoșani - S.I.R., D.G.I.P.I. şi S.R.I. au desfăşurat o acţiune în cadrul căreia au efectuat 16 percheziții domiciliare pe raza judeţelor Suceava şi Botoșani, precum şi o percheziție la Penitenciarul Botoşani pentru destructurarea unei grupări de contrabandă cu ţigarete.

În continuarea cercetărilor a mai fost efectuată o percheziție domiciliară şi a fost pus în executare un mandat de aducere, activităţi în urma cărora au fost ridicate în vederea cercetărilor 95.400 de ţigarete cu timbru fiscal ucrainean, 6.300 de euro şi 2 telefoane mobile.

În urma probatoriului administrat procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale şi reţinerea a 20 de suspecţi, iar faţă de alţi doi s-a dispus măsura obligării de a nu părăsi țara pentru 30 de zile.

Suspecţii reținuți au fost introduși în arestul I.P.J. Suceava.

Cercetările continuă în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale, identificării şi tragerii la răspundere penală a tuturor participanţilor.

Sursa: IPJ SUCEAVA

Link to comment
  • 3 weeks later...

Grupare specializată în contrabandă cu ţigări, destructurată

În dimineaţa zilei de 14.06.2012, poliţiştii din cadrul B.C.C.O. Galaţi şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Structura Teritorială Galaţi au efectuat 18 percheziţii domiciliare pentru destructurarea unui grup infracţional organizat ce avea ca principală preocupare infracţională contrabanda cu ţigări din Republica Moldova şi Ucraina.

Percheziţiile s-au desfăşurat în Brăila (13), Ialomiţa (3), Galaţi (1) şi Bucureşti (1) la locuinţele suspecţilor, precum şi la mai multe spaţii de depozitare.

28 de suspecţi au fost conduşi pentru audieri.

La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul I.P.J. Galaţi şi I.P.J. Brăila. În cauză s-a beneficiat de suportul informaţional al S.R.I..

Membrii grupării sunt suspectaţi că transportau ţigările, cu diverse ambarcaţiuni, din Republica Moldova şi Ucraina, pe Dunăre, până la o fermă din zona Giurgeni-Ialomiţa ce aparţinea unuia dintre liderii reţelei, de unde, ulterior erau comercializate.

În urma percheziţiilor au fost găsite peste 200.000 de pachete de ţigări cu timbru Republica Moldova.

În cauză, s-a dispus indisponibilizarea mai multor imobile, autoturisme de lux şi ambarcaţiuni ce aparţineau membrilor grupării.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 weeks later...

Percheziţii la membri unei reţele specializate în comerţul transfrontalier ilegal cu ţigări

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa efectuează în această dimineaţă 12 percheziţii, în vederea destructurării unei grupări infracţionale, suspecte de comerţ transfrontalier cu ţigări.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Porturi Maritime şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Constanţa, împreună cu poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – I.G.P.R., luptători ai Serviciului de Intervenţie Rapidă - I.P.J. Constanţa, cu sprijinul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră şi Direcţiei Generale Anticorupţie, au desfăşurat o acţiune în vederea destructurării unui grup infracţional, suspectaţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, prin ascunderea sursei impozabile şi înregistrarea de operaţiuni şi cheltuieli fictive în evidenţele societăţii implicate, rezultate din comerţul transfrontalier cu ţigări şi prezentarea de documente falsificate la autoritatea vamală.

În această dimineaţă, oamenii legii efectuează 12 percheziţii la sedii sociale şi domiciliile suspecţilor, în oraşele Constanţa, Bucureşti şi Arad, precum şi la depozite din Zonele libere port Constanţa Sud - Agigea şi Curtici.

Cu aceasta ocazie au fost descoperite aproximativ 60 milioane de ţigarete, fiind una dintre cele mai mari capturi de contrabandă.

Ţigările erau au fost achiziţionate de la firme off-shore din diferite zone ale globului şi urmau să fie vândute, prin sistemul carusel, altor firme off- shore.

Conform datelor înscrise în documentele verificate, ţigările ajungeau la frontiera externă a Uniunii Europene, şi de acolo spre ţări non –comunitare. În realitate, ţigările erau exportate în mod fictiv, ele fiind plasate pe piaţa neagră a ţărilor vest-europene, preponderent a Marii Britanii.

În acest dosar s-au cerut şi primit, de la autorităţile judiciare din ţări comunitare şi non-comunitare, date şi informaţii referitoare la tranzitele şi exporturile de ţigări efectuate de către membrii acestui grup infracţional. Un sprijin real s-a primit din partea autorităţilor de aplicare a legii din Marea Britanie.

Pe plan intern s-a cooperat, pentru documentarea activităţilor infracţionale, cu D.G.I.P.I. şi S.R.I..

Valoarea totală a ţigărilor găsite în depozitele celor două zone libere, cu a celor deja tranzacţionate în perioada 2011-2012, se ridică la 5 milioane de euro.

Pe numele membrilor grupului au fost emise mandate de aducere, urmând ca asupra a 18 proprietăţi imobiliare deţinute de 3 membri să se instituie sechestru asigurator.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor prevăzute de art. 7 din Legea nr. 39/2003 (constituirea unui grup infracţional organizat), art. 9 lit. a şi c din Legea nr. 241/2005(ascunderea sursei impozabile şi respectiv înregistrarea de operaţiuni şi cheltuieli fictive în contabilitatea societăţilor care au achiziţionat ţigările) şi art. 273 din Legea nr. 86/2006 (prezentarea de documente comerciale falsificate la autoritatea vamală, reţinându-se diferite forme de participare din partea membrilor grupului).

I.G.P.R. - Centrul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 1 month later...

Reţea de contrabandă destructurată la frontiera româno-sârbă

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Timiş, în cooperare cu mai multe structuri ale M.A.I. (S.J.I.P.I. Timiş, D.J.I. Timiş, S.P.F. Deta şi S.P.F. Cruceni) sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., au destructurat un grup infracţional organizat transfrontalier constituit din cetăţeni români şi sârbi, specializat în traficul ilegal cu ţigări.

În contextul intensificării activităţilor specifice pe linia combaterii criminalităţii organizate transfrontaliere, cu accent pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, lucrătorii de poliţie judiciară din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timiş, în baza unor informaţii proprii, au desfăşurat, în perioada aprilie-august 2012, activităţi specifice într-un dosar complex de urmărire penală, în cooperare cu mai multe structuri ale M.A.I. şi sub coordonarea unui procuror D.I.I.C.O.T.- Serviciul Teritorial Timişoara.

Astfel, în data de 05.08.2012, în jurul orelor 12.00, echipe de poliţişti de frontieră din cadrul S.P.F. Timiş şi S.P.F. Deta au efectuat pânde în teren în vederea prinderii în flagrant a suspecţilor despre care existau date şi informaţii că intenţionau să introducă în ţară, în mod fraudulos, peste frontiera de stat, o cantitate de ţigări de contrabandă.

Ca urmare a monitorizării zonei, poliţiştii de frontieră au observat două persoane care transportau dinspre teritoriul sârbesc, spre teritoriul românesc, mai multe colete voluminoase. Poliţiştii de frontieră au procedat la reţinerea în flagrant a celor în cauză, fapt pentru care s-a procedat, în conformitate cu prevederile legale, la somarea prin voce a celor doi bărbaţi. Deoarece aceştia nu s-au supus, au fost trase mai multe focuri de avertisment în plan vertical. Una dintre persoane s-a supus somaţiilor şi a fost reţinută imediat, însă cealaltă a încercat să fugă, nesupunându-se somaţiilor legale ale poliţiştilor. În consecinţă, în conformitate cu prevederile legale, poliţiştii de frontieră au tras la nivelul picioarelor persoanei care alerga spre teritoriul statului vecin, însă bărbatul, care s-a aplecat, a fost rănit în spate.

Poliţiştii de frontieră au solicitat de urgenţă, prin apel la 112, o ambulanţă care a sosit la faţa locului, medicii constatând decesul persoanei.

În urma cercetării efectuate la faţa locului, de către poliţişti de frontieră şi procurori, în comun cu autorităţile sârbe, au fost descoperite 1.500 de pachete de ţigări mărcile Marble şi Fast, în valoare de 15.000 lei.

Concomitent cu acţiunea de prindere în flagrant, în continuarea cercetărilor în acelaşi dosar, în data de 05.08.2012, au avut loc 10 percheziţii domicilare în mai multe localităţi din judeţul Timiş.

10 persoane implicate în activitatea infracţională au fost prezentate procurorului D.I.I.C.O.T., printre acestea şi persoana reţinută la „frontiera verde”, fiecare primind ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore.

Persoanele în cauză sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de iniţiere sau constituire a unui grup infracţional organizat ori aderarea sau sprijinirea unui astfel de grup şi contrabandă.

În prezent, ancheta penală se desfăşoară sub directa îndrumare a procurorului D.I.I.C.O.T.

I.G.P.F. - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

Link to comment
  • 3 months later...

Percheziţii la contrabandiştii de ţigări

Poliţiştii și procurorii au efectuat astăzi şase percheziţii în judeţul Timiş pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în contrabandă cu ţigări şi evaziune fiscală.

Poliţişti din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Timişoara, beneficiind de sprijinul specialiştilor Direcţiei de Operaţiuni Speciale – I.G.P.R., în cursul lunilor mai – noiembrie 2012 au desfăşurat mai multe activităţi în vederea destructurării unui grup infracţional organizat, specializat în contrabandă cu ţigări.

Grupul infracţional era format din şapte membri, S.C., C.C.I., A.A.I., D.V., D.D.V., P.G.D. şi H.I., suspectaţi că achizitionau cantităţi foarte mari de produse din tutun, de provenienţă Duty Free, în special din Republica Serbia, şi le introduceau ilegal în Romania, prin zona de vest a ţării.

Ţigaretele erau transportate cu diverse autovehicule, fiind ascunse în locuri special amenajate, după care erau preluate şi distribuite pe raza Municipiului Timişoara şi a localităţilor din zona rurală a Municipiului Lugoj.

În perioada mai sus menţionată, în cooperare cu polițiștii Direcției Operațiuni Speciale, poliţiştii B.C.C.O. Timişoara şi Biroului Poliţiei Rutiere au reuşit mai multe capturi de ţigarete.

Membrii grupării infracţionale au cauzat bugetului de stat un prejudiciu de aproximativ 30.000 de lei.

În urma percheziţiilor efectuate, suspecţii au fost conduşi la sediul D.I.I.C.O.T. pentru audieri, aceştia fiind cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi deţinere de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător peste limita a 10.000 de ţigarete.

IGPR - Centrul de Informare și Relații Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.