Jump to content
POLITISTI.ro

Trecere cu autovehicul in Bulgaria, respectiv Grecia

Postare recomandată

Publicat

Salut,

Am achizitionat recent un autoturism din Vaslui si am decis sa il inmatriculez pe numele mamei mele. Ideea e ca vreau sa merg in concediu vara asta in Grecia si vreau sa stiu daca e posibil sau de ce acte am nevoie, mai exact (am gasit fel si fel de variante / raspunsuri dar nu se potrivesc 100%) .

S-a facut contractul de vanzare cumparare, s-a inregistrat fiscal autoturismul la primaria Iasi dar in vederea inmatricularii programarea este tocmai pe 7 septembrie. 

In concluzie: masina este inregistrata fiscal pe numele mamei mele iar talonul / numerele sunt ale fostului proprietar (VS) . 

De ce acte as mai avea nevoie sau care sunt cele necesare pentru a putea trece in Bulgaria/Grecia si inapoi ?         

Stiu ca in MD (nu e in UE) mi s-a cerut contractul de comodat dintre mama mea si mine. Dar in cazul asta ? trebuie contract de comodat ? Daca da , de la cine, de la vechiul proprietar catre mine sau de la noul proprietar (mama mea) catre mine ? Sau nu trebuie deloc ?

Multumesc !

• Moderator
Publicat

Poliţia de Frontieră Română nu solicită conducătorului auto documente din care să reiasă raporturile juridice dintre acestea şi proprietarul mijlocului de transport (procură sau contract de comodat etc. potrivit normelor din Codul civil).
La ieşirea din ţară sunt aplicabile condiţiile privind admiterea vehiculelor în circulaţie pe drumurile publice prevăzute de OUG 195/2002 rep. şi Convenţia asupra circulaţiei rutiere de la Viena, care stabilesc că autoturismele aflate în circulaţie internaţională trebuie să fie înmatriculate, asigurate pentru răspundere civilă şi corespunzătoare din punct de vedere tehnic, iar conducătorul auto trebuie să deţină un permis de conducere valabil corespunzător categoriei respective de vehicul.
Cu alte cuvinte, nu e treaba poliţiei dacă cetăţeanul a perfectat documentele de vânzare-cumpărare şi a solicitat transcrierea dreptului de proprietate.

Problema asta a mai fost expusă aici, iar dacă ai fi avut bunul simţ să cauţi înainte de a iniţia un topic nou, cu siguranţă ai fi găsit singur răspuns la această întrebare.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.