Jump to content
POLITISTI.ro

Cum sa-mi recuperez mașina


danam

Recommended Posts

Bună seara!

Am o mare problema și vă rog din suflet să mă ajutați cu un sfat.

Anul trecut soțul meu a cumpărat o mașină(o dubița Opel Vivaro) din Belgia și a inregistrat-o pe firma unei cunoștințe (in Belgia). Astfel el începea munca la o firmă de curierat mai repede iar acea cunoștință(coleg de serviciu) își recupera TVA-ul, serviciu contra serviciu. Din cauza unor probleme familiale a trebuit să vină în țară(decesul tatălui său). A făcut un contract de vânzare cumpărare de mână dar cu ștampila firmei respectivului din care reiesea că soțul meu este proprietarul mașinii și de obligă să plătească eventualele amenzi ale mașinii. Șederea în țară s-a prelungit drept urmare ne-am hotărât să o inmatriculam in Romania. Am luat numere provizorii,am trimis plăcuțele de înmatriculare în Belgia pentru a putea să radieze mașina,iar în momentul în care am avut banii necesari am mers la RAR. Acolo șoc după ce am platit toate taxele ni s-a spus că mașina figurează ca fiind furată. Și a inceput coșmarul. Am fost la furturi auto cu toate actele și dovezile posibile, domnii polițiștii au înțeles situația dar ne-au spus că există o procedură și până se termină cercetările mașina rămâne la poliție. Ne-au spus că avem toate șansele să o recuperam. Din cauza unor neînțelegeri financiare acel..om a declarat la poliție în Belgia mașina furată cu toate că nu avea nici un drept asupra mașinii. Ulterior a spus că si-a retras plângerea. Dl inspector ce de ocupă de caz a trimis către poliția belgiană informațiile necesare și ne-a spus că mai urmează audiență la procuror și o să reușim să ne recuperăm mașina. De atunci au trecut aproape 4 luni, timp în care situația noastră financiară s-a degradat, mașina fusese cumpărată pentru a munci cu ea. Toată viața ne-a fost dată peste cap,iar acum avem posibilitatea de a pleca la muncă în Belgia și eu și soțul meu,dar nu ne-am recuperat mașina.

Întrebarea este cât poate să dureze procedura?? Dacă mai așteptăm mult pierdem locul de muncă din Belgia,dar nici nu ne permitem drumuri dute-vino. Astfel ne macinam zilnic, neștiind cât poate să dureze sa ne recuperăm un bun al nostru. 

Vă mulțumesc anticipat și sper să mă ajutați cu un sfat.

Link to comment

O vorbă românească, spune cam așa: „ încurcă- i drace, că nu- i mai descurcă nimeni”. Asta este. Așteptați. Nu depinde numai de autoritățile de aici.

Link to comment

Multumesc pentru că mi-ați răspuns. Știu că timpul le rezolvă pe toate, dar în această situație timpul ne este dușman. O să mai așteptăm, nu avem de ales.             Vă mai întreb ceva și poate îmi puteți spune: cât timp poate să dureze până ne cheamă domnul procuror în audiență? Audiența la dânsul ar fi cheia descâlcirii ițelor încâlcite de draci 😈. Știu că nu există un timp efectiv ,doar părerea dumneavoastră din experiență, din ceea ce știți.

Vă mulțumesc!

 

Link to comment
Chiar acum, danam a scris:

cât timp poate să dureze până ne cheamă domnul procuror în audiență?

Un procuror nu cheamă pe nimeni în audiență. Dar poate chema o persoană pentru cercetări.

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.