Jump to content
POLITISTI.ro

Permis retinut, accident rutier cu victima


RAA

Recommended Posts

Buna ziua. Am niste intrebari care nu le gasesc un raspuns, Acum 11 luni am avut un accident, am incercat sa depasesc un vehicul, imi facusera loc sa il depasesc iar in momentul in care am inceput manevra de depasire am observat 2 biciclisti pe banda opusa(stanga) care mergeau pe marginea benzi, crezand ca am loc sa depasesc doar ca cel din spate il striga pe cel din fata  iar accesta se intoarce cu capul si isi pierde directia si intra in jumatea benzi iar eu il lovesc cu oglinda, accesta cade isi fractureaza mana, in cele din urma accesta ajunge la urgenta placa pe semnatura de acolo, iar dupa 2 zile se interneaza pt a se opera la mana(aproximativ o saptamana a stat internat). M-am inteles cu victima, a facut o declaratie in prezenta mea si a 2 martori ca nu are nici o pretentie de la mine si ca nu depune plangere si totul este ok. Acum am inteles ca trebuit sa astept 3 luni pt ca asa scrie in legislatie ca are dreptul sa depuna plangere in accest timp, au trecut totusi 11 luni am intrebat la politie cand am fost sa prelungesc dovada in ce stadiu este dosarul meu iar raspunsul a fost ,, nu este treaba ta,, si ,,nu te intereseaza, cand va fi gata vei primi o hartie acasa,, ,precizez ca nu eram sub influenta alcoolului mia esit 0 si la alcool test si la sange iar la accident a venit si criminalistica,iar declaratie scrise nu neu fost luate, doar cea ce a scris domnul politist atunci la fata locului din cea ce am povestit eu si victima+ martori. Intrebarea mea finala este: Cum pot afla in ce stadiu este dosarul ?, Si cat mai dureaza ? La vro amneda ma mai pot astepta ?. Multumesc, sper sa ma puteti ajuta !

Link to comment
  • 4 months later...

buna  ziua,

Am permisul   suspendat cu  dovada  la  30  de  zile,  pentru ca  am  fost implicat intr-un  accident rutier,fiind  obosit  am  pierdut  controlul masinii , am  intrat  intr-un  sant  apoi  am  lovit  un  cap de  pod.Eu nu  am patit  nimic  dar  pasagerul din  stanga(masina cu volan pe dreapta)  a  suferit  fractura  deschisa   la  mana  stanga.Victima  nu  a  depus  plangere impotriva  mea  avand doar pretentii de la  asigurator(130 zile ingrijiri medicale).Procesul penal se  va  inchide in  lipsa plangerii.Intrebarea  mea  este  care  vor  fi  urmarile  si  cum  se  incadreaza   fapta  mea  in  codul rutier.Mi  se  va  suspenda  permisul 90 de  zile  ?, daca  da  , voi putea  sa   cer  reducerea  suspendarii(pemisul este  strain)?

Va  multumesc  anticipat pentru raspuns !

Link to comment
  • 2 months later...

Buna ziua !
 Am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta sau sfatui, in data de 03 02 2018 in jurul orei 22  am circulat cu masina pe un trotuar cu o viteza de 5 km si am atins in pieton ce avea o cutie in mana ,am oprit sa ma asigur daca lam lovit sa imi cer scuze  dar persoana a devenit recalcitranta si cu chef de scandal dupa care eu am plecat si la aproximativ 5 minute mam intor inapoi sa vad care este situatie dar nu am mai gasit pers respectiva crezand ca acea persona cauta doar scandal si ca este beata .Dupa ce am ajuns acasa sau prezentat doi politisti la domiciliu meu ,mi-au facut  testul de alcool care a iesit ca nu am consumat bouturii alcoolice  au verificat masina sa vada daca am avari prin care au rezultat ca nu am nici o zgarietura nici pe masina si nici pe oglinda .Persoana a refuzata sa fie transportat la spital pt ca nu avea nimica  ,prin care eu mam ales cu permisul suspendat si cu o dovada fara drept de a conduce .Ce as putea sa fac  daca se poate sa imi recapat permisul de conducere pt ca eu sunt sofer internationa si cu asta imi intretin familia sau daca este posibil ?Sau ce pedeapsa as putea primi in acest caz mi se poate anula chiar si permisul auto sau este posibil sa fiu doar achitat ?

Link to comment
  • 3 years later...

Buna dimineata! Povestea pe scurt : Am avut accident cu victima. un domn nu mi-a acordat prioritate la o intersectie iar din el am ricosat pe trotuar unde am lovit un pieton iar mi-e mi-au dat neadaptarea vitezei la conditiile de drum. Dosarul s-a inchis cu clasare iar ca si legi incalcate aveti exact paragraful din dosar...

Citat:

Din primele cercetări efectuate la fața locului de către echipa operativă SOFERUL celalalt a încălcat prevederile art. 59 alin. 2 din OUG 195/02 rep., iar Popescu Răzvan Cristian prevederile art. 48 din OUG 195/02 rep.
Având în vedere cele constatate şi expuse mai sus, în temeiul art. 315 alin. 1 lit.„b” şi art. 16 alin. 1 lit. b) Cod Pr. Penală,Brigăzii Rutiere, rezultă că

PROPUN:
Clasarea cauzei sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de art.
196 alin. alin. 2, 3 și 4 Cod penal.

 

 

Intrebarea mea acum este ... Pot sa ma duc sa imi ridic permisul?

Link to comment

Buna ziua! Am fost ieri sa imi ridic permisul dupa clasarea unui dosar penal in care eu am incalcat art. 48 din OUG 195/02 rep. Plicul de la parchet l-am primit vineri... Acum domnul de la permise mi-a spus sa ii dau actele de la parchet , copie Bi si dovada . Dat toate actele si mi-a spus  " Ne vedem in 10 zile , iti recomand sa nu conduci in timpul asta "

Dovada in original a ramas la mine find in valabilitate.

 

Ce se intampla mai exact acum ?

Link to comment
  • 1 month later...

Salut am si eu următoarea problema,  Am avut un accident auto pe 03.10.2019,destul de grav, am avut doua victime, unul a stat în coma cam 3 lunii  si celalalt a avut o săptămână de spitalizare, eu find vinovat! Problema este ca nu am primit nici-un fel de citație de atunci și nu mai știu nimic de dosar, ce poat face pentru a conduce iarăși? Precizez ca accident a avut loc în Argeș si eu sunt din Vaslui , îmi pot prelungi dovada la Vaslui sau nu ? 

Link to comment
  • 9 months later...

Buna ziua,

 

Am avut ghinionul acum un an sa-mi sara o persoana aflata in stare de ebrietate in fata masinii pe trecerea de pietoni.

Am franat la timp insa persoana in cauza s-a speriat si a cazut in fata masinii scartindu-si glezna. Acesta s-a dus la Spital insa cei de acolo nu l-a internat si nici nu i-au acordat ingrijiri medicale de vreun fel.

Dupa un an de asteptare am primit de la Procuratura clasarea dosarului penal pentru vatamare din culpa cu specificatia ca persoana vatamata nu a depus nici un fel de planere si nici nu a adus vreun document.

 

Cu hartiile legate de clasare am fost la Brigada de Politie Rutiera si am intrebat care sunt procedurile ce urmeaza. La ghiseu mi s-au luat hartiile in original legate de clasare si mi s-a cerut pentru a face copie Buletinul si Dovada cu drept de circulatie primita acum 1 an cu care am circulat pana in ziua de fata. 

Tot la ghiseu domnul politist imi comunica ca incepand de maine nu mai am drept de circulatie desi dovada mi-o inapoiaza. Si imi mai zice sa revin in 10 zile pentru a primi hartiile legate de sanctiune ce imi va fi data (probabil ceva legat de neacordare de prioritate pietoni)

Deoarece nu imi este clara procedura as avea cateva intrebari:

1.Pana primesc sanctiunea politiei rutiere(10 zile lucratoare) de ce nu mai am drept de circulatie mai ales ca dovada mi-a fost returnata la ghiseu? Sau am inteles eu gresit si mai am 10 zile drept de a conduce pana primesc sanctiunea?

2.Cele 10 zile daca nu mai am drept se vor scadea din zilele de suspendare probabil ce le voi primi?

3.Pot sa atac la judecatorie sanctiunea ce imi va fi data si sa imi recuperez permisul cu certificat de grefa pana la finalizarea procesului?

 

 

Multumesc anticipat si scuzati daca nu m-am exprimat corect

 

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.