Jump to content
POLITISTI.ro

Transcriere drept de proprietate masina

adriean

Recommended Posts

In urma cu 4 luni, am vandut masina, si dat fiind faptul ca mai avea RCA inca 3 luni, nu i-am scris pe talon la rubrica "Instrainat". Cele 3 luni de RCA au trecut, iar cumparatorul nu numai ca nu a inmatriculat masina, dar nici un nou RCA nu a facut. Acum, am doua intrebari:

1. Stiu ca amenzile, pentru punerea in circulatie a unei masini fara polita RCA, sunt draconice. Daca persoana careia i-am vandut masina este oprit de Politie, si se constata ca nu are RCA valabil, cine ia amenda, el sau eu care sunt proprietarul in acte ?

2. Ce pot face ca sa il determin pe cumparator sa inscrie masina pe numele lui sau macar sa nu mai apar eu in evidentele Politiei, si sa ma trezesc dand cu subsemnatul pentru toate boacanele soferului ?

• Moderator

Sanctiunile contraventionale se aplica, de obicei, conducatorului auto si nu proprietarului. Iar in cazul in care nu a fost oprit in trafic, se notifica proprietarul de drept pentru a transmite cine folosea in data X la ora Y autoturismul. Din pacate, orice compromis atrage dupa sine altul!

Am vandut zilele trecute masina personala...am dat actele si cheia in momentul in care eram la DRPCIV (apropos, nu la Politiei se fac inmatriculari/radieri!) iar tot atunci am primit banii si placutele de inmatriculare (am optat pt a-mi rezerva numarul anterior), chiar daca mai aveam 1 luna de RCA+CASCO. Asa nu stau sa ma rog de noul proprietar! 

Practic nu ai cum sa-l obligi acum sa treaca masina pe numele lui!

Edited by CITADELA

Inca o intrebare. Daca il opreste Politia, si, pentru ca nu are RCA valabil, ii ridica talonul si placutele de inmatriculare, si le poate ridica singur de la Politie, demarand procedura de transcriere a masinii sau mai intai trebuie sa ii ridic eu, ca proprietar in acte, talonul si placutele, si deabia apoi sa-si inmatriculeze masina pe numele lui ?

• 3 weeks later...

Vă mai deranjez cu o întrebare. Când i-am vândut mașina, am făcut act de vânzare-cumpărare, după care am scos mașina de la Financiar, de pe numele meu, și s-a înregistrat cu ea cumpărătorul.

Eu, ca vânzător, mai aveam vreo altă obligație legală după vânzarea mașinii, în afară de scoaterea de la Financiar de pe numele meu, pe care am și făcut-o ? 

• 4 months later...

Buna ziua. Am vandut si eu acum 2 saptamani masina . Am dat toate actele masini inafara de fiscal. noul detinator al masini refuza transcrierea. Ce pasi ar trebui sa urmez pentru a o scoate din din evidentele ficale. Sau pentru al obliga pe noul cumparator sa o transcrie? Multumesc aanticipat.

• 2 months later...

Buna ziuam, vin si eu cu o problema cu care sper sa primesc o lamurire.

Sotia mea a vandu acum 4 ani de zile o masina, a radiat-o de la primarie a facut contract vanzare-cumparare cu persoana care a luat-o, i-a dat si fiscalul.

Acum dupa 4 ani de zile se pare ca cel care a cumparat masina a vandut-o la randul sau altei persoane, cel de-al 3-lea cumparator venind la noi cum motivul ca i-a fost luat talonul si numerele pe motiv ca masina nu a fost inmatriculata dupa vanzare. Pe cartea de identitate a masinii apare in continuare ca ultim proprietar sotia, fapt din care reiese ca nici cel caruia i-a vandut masina si nici cel de-al doilea cumparator nu a inmatriculat autoturismul.

Intrebarea mea este. Ii revine vreo obligatie sotiei mele fiind ultima persoana pe cartea de identitate?

• 2 months later...

Buna ziua! am cumparat un vehicul si ma confrut cu problema ca nu il pot inmatricula fara programare online pe siteul DRPICV Gorj fiind la ghiseul institutiei am fost respins de functionar ,actele fiind toate in regula putand fii preluate .Am verificat Online pe site-ul institutiei pot rezerva transcrierea dupa 48 de zile lucatoare,nu ar fii un impediment cele 48 de zile dar imi doresc sa circul cu autoturismul si nu pot legal decat 30 de zile,dupa care daca sunt prins circuland cu el netranscris mi se retine certificatul de inmatriculare de catre politie, dar nu din vina  mea.
Ce pot face legal in acest sens?
Reinoiesc conctractul de vanzare cumparare din 30 in 3o de zile cu fostul proprietarul,de mentionat este faptul ca sa facut impunerea catre taxe si impozite.? Fac programarea dar expira actele e o situatie de toata jena.

Capture dpricv.PNG

Edited by mihai0888
  • Marius unlocked this topic
  • Moderator

Trebuie să vă adresaţi instituţiei competente, nu poliţiei ori poliţiştilor, pentru că Poliţia Română nu mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor încă din anul 2002 (de mai bine de 15 ani). Aceste activităţi cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere sunt în competenţa Serviciilor Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu poliţia.

Am inteles ideea am sa cer o audienta catre seful de serviciu inmatriculari .

Daca nu un refuz scris din partea DPRICV si o actiune in instanta cu obligatia de a face.

Edited by mihai0888
  • 1 month later...

Buna seara,

este prima oară când înmatriculeze o mașina. Problema sta in felul următor. Am fost cu dosarul pregătit la serviciul Înmatriculări pentru a înmatricula mașina pe numele meu. Acolo mi-a fost oprit CIV-ul mașinii in original, împreuna cu dosarul. După aproximativ o săptămâna mi-a venit prin posta doar talonul cel nou. Nu cumva trebuia sa îmi vina și CIV-ul? Sau cum se procedează ? 

Va multumesc

• 9 months later...

Buna ziua! Pe data de 24.12.2018 am cumparat o masina toate actele in regula facut contract vanzare cumparare etc.. din cauza sarbatorilor nu am reusit sa fac transcrierea actelor atunci.. pe data de 2.01.2019 a trebuit sa plec din tara din cauza jobului si am revenit in tara pe data de 2.03.2019. Cu ajutorul unui prieten am reusit sa inteleg procedura si sa imi fac programare pe data de 8.04.2019 la transcriere, aceasta data fiind singura disponibila din cauza aglomeratiei la ghiseu.. problema este ca pe data de 24.03.2019 eu ies din cele 3 luni din care eu trebuia sa rezolv cu actele.. ce pot face pentru a evita amenda sau retinerea actelor, placutelor, etc??

Buna ziua. Ma numesc Tifoi George si in luna Iunie a anului trecut am cumparat o motocicleta pe care urmeaza sa merg sa o inmatriculez in zilele ce urmeaza. Motocicleta a fost inregistrata la primarie si pe contractele de vanzare cumparare s-au pus stampilele necesare. Moto a fost luata pentru un proiect si abia luna trecuta am reusit sa termin cu ITP ul si etc si urmeaza sa o inmatriculez. Problema e ca in luna februarie mi-am schimbat buletinul (a expirat). Voi avea probleme cu inmatricularea avand in vedere ca in contractele de vanzare cumparare apare seria si numarul de pe buletinul vechi sau e de ajuns sa prezint o copie dupa buletinul pe care s-au realizat acele contracte? Va multumesc.

• Emotion changed the title to Contract Vanzare-Cumparare si CI expirata ulterior
  • 6 months later...

Buna ziua,

Dupa schimbarea domiciliului (alt judet) cat timp mai sunt valide numerele vechi/cat timp se mai poate circula cu numerele vechi?

Intreb pt ca transcrierea dureaza destul de mult timp, probleme la fiecare pas, primarii, posta etc...

Multumesc

• 8 months later...

Salutari... Acum 1an și jumătate am. Vandut un autoturism. Am făcut un contract legal la birou inmatriculari, am transcris în talon instrainat, am oferit după 3zile fiscalul... Fostul propietar tot circula cu ea de atunci, face asigurări în numele meu Ilegal... Primesc amenzi de tor felul acasă... Dovezi am că eu nu o dețin din 2018,si dovezi am că iam trimis fiscalul. Ce ar trebui sa fac ca deja am adunat câteva amenzi care nu sunt plătite, va rog sa ma ajutați... 

• 3 months later...

Bună seara ! Numele meu este adelin si am achiziționat o mașină de la un prieten si masina are toate actele proprietarului doar ca nu pot da de proprietar, cum as putea face sa o trec pe mine . Multumesc!

• 3 weeks later...

Buna ziua! Am achizitionat un autovehicul de fostul proprietar care nu cat a detinut masina nu a fost la drpciv pentru schimbarea certificatului  am facut contract de vanzare cumparare am trecut masina pe mine in primarie acum urmeaza sa merg la numere si nu stiu daca o pot inamtricula deorece pe carte apare numele proprietarului de dinaintea fostului iar pe certificat numele fostului trecut la sectiunea instrainat catre(perioada de 90 de zile fiind expirata) detin contract de vanzare intre fostul proprietar si cel de dinaintea sa(facut in 2018) imi puteti spune daca o pot înmatricula asa sau mai am nevoie de alte acte sau ce ar trebuii sa fac?multumesc anticipat! 

• Active member

Vezi ca ti s-a trimis un e-mail cu ora si data si documentele necesare.

Verifica-ti e-mail-ul pe care l-ai băgat cand ai făcut programarea online.

• 1 year later...
  • 4 weeks later...

Buna ziua. Am achizitionat un autoturism acum ceva timp si nu mi am dat seama ca trebuia sa imi fi facut programare pentru transcriere, acum vreau sa imi fac programare insa mai sunt cateva zile si trec cele 90 de zile pentru transcriere iar programarile sunt libere abia peste 1 luna. Din ce am gasit pe internet acum fiind starea de alerta pot circula deoarece valabilitatea documentelor pe starea de alerta esti mai mare. Pot sa fac programare pentru transcriere si inca sa mai pot circula cu masina daca au trecut cele 90 de zile?

Multumesc pentru timpul acordat

P.S: am atasat documentul pe care l am gasit.

Comunicat nr.11 din 20.05.2020 - FINAL.pdf

Edited by Robert77
  • Moderator

Poliţia Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi cât şi cele privind examinarea, eliberarea ori preschimbare a permiselor de conducere sunt în competenţa Serviciilor Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu poliţia.
Drept consecinţă, trebuie să vă adresaţi instituţiei respective, nu poliţiştilor.