Jump to content
POLITISTI.ro

Lumini de Avertizare Galbene


doridake

Recommended Posts

Salutare in primul rand, si tot respectul meu pentru munca dvs. 

 

As dori, daca puteti, sa ma ajutati si pe mine cu o mica informatie, in legatura cu folosirea lumilor speciale galbene de avertizare. Am intrebat in stanga si in dreapta, dar am primit raspunsuri mixte, si nici alte forumuri de pe net nu m-au lamurit cum trebuie. Si cum nu indraznesc sa "opresc" un echipaj pe strada si sa-i deranjez cu problema mea, m-am gandit ca aici as putea primi niste raspunsuri concrete. Eu lucrez la o firma de cablu, si adesea ma ocup si de mentenanta retelei de cablu exterioare (stalpi, etc.). Intr-o seara, am fost nevoit sa schimb un cablu rupt care tramversa o strada, si cand m-am urcat pe al doilea stalp sa intind si sa asigur cablul respectiv, un camion care a trecut pe acolo a agatat cu o componenta de pe cabina cablul si era sa ma dea jos cu tot cu scara. Noroc de colegul meu care a fost pe faza si a strigat la sofer care a oprit imediat masina. Masina noastra era parcata cam la 5 metri in fata scarii si cu avariile pornite, dar cu atatea masini oprite pe marginea drumului si cu avariile pornite, soferii nu pot face diferenta daca masina respectiva e oprita momentan sau se fac lucrari in zona.

De la acea intamplare, pentru protectia mea si a celorlanti participanti la trafic, si nu numai, mi-am montat pe masina niste lumini galbene de avertizare, prin care sa atentionez soferii ca in zona respectiva se efectueaza niste lucrari si sa fie mai vigilenti. Vreau sa mentionez ca nu conduc cu ele pornite, si ca le aprind doar cand masina e oprita si efectuam lucrari in acea zona. Pana acum, au trecut cateva echipaje de politie pe langa noi, dar nu a oprit nimeni sa ne intrebe de ele - poate aveau altceva mai important de facut.

Intrebarea mea e, as putea avea vreo problema cu aceste lumini ? Trebuie obligatoriu omologate la RAR, sau nu voi primi omologarea nici acolo pentru asa ceva si mai bine le dau jos. Eu nu doresc sa am nicio problema cu legea, dar trebuie sa existe si o solutie in care sa pot sa-mi desfasor activitatea in siguranta, in special noaptea.

Imi cer scuze daca am scris prea mult pentru o singura intrebare, si va multumesc pentru timpul acordat citirii doleantei mele.

Cu respect...

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.