Jump to content
 • 0

Vanzator auto cu datorii la fisc


Silviusmart
 Share

Question

Pun o problema destul de des intalnita in romania ( dupa ce am citit pe forumuri pare aproape un flagel)...Am achizitionat un vehicul de la un proprietar din alt judet intr-o zi in care administratia fiscala nu lucra (1 mai 2017) , cu promisiunea ca voi primi documentul de radiere fiscala prin curierat pana la finalul saptamanii . De atunci au trecut cateva saptamani si intre timp am sunat si la primaria din orasul respectiv si se pare ca datoriile respectivului sunt de peste 3000 ron ( nu parea genul sa aiba datorii , insasi casa in care locuia  care era adresa de pe CI era una care inspira un statut de om credibil si serios ) ,.... si evident ca orice om care are de onorat o obligatie si nu vrea , nu mai raspunde la telefon ( sunat de pe alte numere de telefon face promisiuni care nu si le tine ) , acum sunt mai mult ca sigur ca voi avea ceva lupte de dus pentru a obtine documentul necesar de la primarie . Intrebarea mea este : ce pasi sunt de urmat din punctul de vedere al politiei ( parca nici nu as vrea sa stau 2-5 ani cu vehiculul netranscris pana isi plateste amenzile ) ...

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Poliţia Română nu are şi nici nu a avut vreodată atribuţii ori competenţe privind operaţiunile de impunere, colectare şi/sau încasare a taxelor, impozitelor ori alte venituri bugetare sau a celor extrabugetare. Instituţia abilitată în asemenea probleme este Primăria, ori după caz ANAF-ul. Drept urmare, problemele referitoare la certificate sau vize fiscale, taxe, impozite, vânzări-cumpărări şi aşa mai departe nu au absolut nicio legătură cu activitatea poliţiştilor.
Mai mult, Poliţia Română nu mai are absolut nicio legătură cu înmatricularea ori radierea din circulaţie a vehiculelor încă din anul 2002. Aceste activităţi sunt desfăşurate de funcţionari publici din cadrul Serviciilor Publice Comunitare, care au fost infiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti de mai bine de 15 ani. Pentru informaţii detaliate cu privire la activităţile de înmatriculări auto trebuie să te adresezi instituţiilor competente, nu poliţiştilor. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua... am cumparat si eu o masina anul trecut pe la sf lui Septembrie, am lasat-o in fata blocului si am plecat in strainatate. Problema este ca nu am declarato la fisc, am vbit cu un prieten si mi-a spus( o sa primesti o amenda, iar pana nu platesti amenda nu o poti vinde)..nici pana in ziua de azi nu am declarato (stiind ca iau amenda). Nu este inmatriculata, incep procedurile luna viitoare, ma voi duce zilele astea sa o si declar. La ce ma pot astepta ?

 • Downvote 3
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Noi ne asteptam sa citesti regulamentul forumului sau macar postarea de mai sus in care scrie ca Politia Romana nu mai are nici o legatura cu inmatricularea vehiculelor sau cu incasarea taxelor.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.