Jump to content
POLITISTI.ro

Refuz predare Carte de Identitate Auto


CosminStef

Recommended Posts

Buna ziua,

 

Asa cum spune si titlul, de 8 luni de zile ma confrunt cu o situatie atipica. Anul trecut, in octombrie am achizitionat o autoutilitara de la un cetatean german. Tranzactia a fost efectuata prin intermediul unui prieten al proprietarului, acesta avand procura notariala din partea unui cabinet notarial de pe teritoriul Germaniei pentru finalizarea tranzactiei.

Autoutilitara era inmatriculata in Munchen, asadar aceasta a fost adusa de catre mandatar in Bucuresti pentru vanzare. Dupa numeroase teste, am convenit cu vanzatorul un pret. Ulterior, persoana desemnata cu vanzarea a avut rugamintea sa-mi predea Cartea de Identitate (Brieful mare) peste cateva zile pentru simplu motiv ca a omis sa o ia din Germania, toate celelalte acte fiindu-mi predate la semnarea vanzarii.  Am cazut de comun acord sa adaugam in Contractul de vanzare cumparare, atat in cel in lb romana, cat si in cel in lb germana, mentiunea ca pretul se va achita in doua transe. Prima fiind la vanzare, ulterior ultima transa a pretului fiind achitata la predarea Cartii de identitate.

Am insistat prin diverse mijloace contactarea mandatarului, dar fara niciun rezultat. Am hotarat sa iau legatura cu proprietarul din actele masinii. Acesta m-a uimit spunandu-mi ca el nu a primit nicio suma de bani din partea mandatarului pana in acest moment si mai mult, Cartea de identitate a masinii reprezinta garantia in fata unei banci, deoarece acesta a contractat o finantare acum ceva vreme. Proprietarul a depus de asemenea plangere la Politia Munchen cu privire la aceasta situatie.

In cazul meu, am depus toata documentatia primita din partea vanzatorului in vedere inmatricularii autoutilitarei la DRPCIV, insa de 8 luni de zile autoritatile romane nu primesc niciun raspuns cu privire la prezenta solicitare. 

As dori sa stiu care e parcursul unei asemenea situatii in cazul in care se primeste raspuns negativ din partea DRPCIV pentru inmatriculare si ce masuri legale se iau in cazul unei asemenea spete?

 

Multumesc anticipat!

 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.