Jump to content
POLITISTI.ro

Sarcina tractabila ansamblu auto cu remorca


Kristi

Recommended Posts

Buna ziua..am o nelamurire.. posed o autoplatforma fiat ducato de 3.5t si in cartea masinii la rubrica sarcina tractabila este lasat gol.. nu are scris nimic.. asta inseamna ca am voie sa tractez pana la 3.5t? Mentionez ca ceva tractabil tot trebuie sa aiba chiar daca nu e scris cat.. orice masina are.. va rog ajutatima cu un raspuns sa stiu daca pot trage platforma dubla.. multumesc

Link to comment

Ca sa intelegi: masa totala maxim autorizata a autoutilitarei este de 3,5 tone, asta inseamna masa proprie a autoutilitarei plus masa incarcaturii. Nu inseamna ca poti tracta o incarcatura de 3.5 t. Spre ex. autoutilitara ta poate sa aiba masa proprie de 2 tone, iar diferenta pana la 3.5 tone sa fie masa incarcaturii (o alta masina care sa aibe masa totala maxim autorizata de 1,5 tone). In ceea ce priveste sarcina tractabila vezi ca exista acolo mentionata in CIV (cartea de identitate a vehiculului) masa maxim autorizata in ansamblu (auto+remorca) care poate fi diferita - cu dispozitiv de franare / fara dispozitiv de franare. Cred ca autoplatforma ta nu este prevazuta cu carlig de remorcare deci nu poti tracta o alta remorca in ansamblu.

Edited by apocalipse
Link to comment
  • 2 months later...

Salutare! Asa cum spune si titlul urmeaza sa ma apuc de scoala de soferi pentru categoria BE care da voie sa tragi dupa o masina cu masa maxima de 3500 KG o remorca cu masa egala sau mai mica decat a masini, deci 7000kg. Gasisem un Sprinter de 3.5 t dar ideea e ca am inteles ca in acte scrie ca remorca maxima pe care o poti transporta cu sistem de franare este de 2000 kg, se poate modifica aceasta valoare la RAR? Am vazut ceva dube de genul cu remorca de 3.5t si eram curios cum se procedeaza.

 

Va multumesc pentru intelegere!

Link to comment
  • Marius changed the title to Sarcina tractabila ansamblu auto cu remorca
  • Moderator
în urmă cu 21 ore, ClaSiC0 a scris:

se poate modifica aceasta valoare la RAR?

Mergi la RAR şi întreabă.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.