Jump to content
POLITISTI.ro

Circulatia in strainatate a unui autoturism inmatriculat in Romania

Postare recomandată

Publicat

Buna seara,

As dori si eu sa aflu mai multe detalii despre posibilitatea utilizarii in strainatate (Luxemburg, mai exact) a unui autoturism inmatriculat in Romania, pentru o perioada nederminata (~1 an).

1. Asigurarea/ITP-ul raman valabile ?

2. Daca nu sunt proprietarul masinii am nevoie de procura de la acesta ? 

3. Este necesara obtinerea vreunui document suplimentar ? 

Acestea ar fi intrebarile la care as dori un raspuns, dar daca sunt si alte informatii utile referitoare la acest subiect va rog sa ma ajutati si cu acestea.

Multumesc.

• Marius a modificat titlul în Circulatia in strainatate a unui autoturism inmatriculat in Romania
  • 6 ani mai târziu...
Publicat

Buna ziua!

Sunt plecat la munca in Franta iar masina o am inmatriculata in Romania. In fiecare an trebuie sa vin sa-i fac ITP-ul . Cum pot inmatricula masina in Franta , ce acte am nevoie si ce pasi trebuie sa urmez?

• Moderator
Publicat

Poliţia Română nu are absolut nicio competență în acest domeniu, cu atât mai puțin privind înmatriculările în alte state. În plus, Poliția Română NU mai are competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate al autovehiculelor nici în România încă din anul 2001.
Aceste activităţi sunt în competenţa Direcţiei Generale Permise de Conducere şi Înmatriculari şi / sau Serviciilor Publice Comunitare), instituţii care au fost înfiinţate şi funcţionează în cadrul Prefecturilor judeţene, respectiv a mun. Bucureşti şi care nu mai au nicio legătură cu Poliţia Română. 

• Moderator
Publicat
On 01.03.2024 at 13:26, iordan a scris:

Buna ziua!

Sunt plecat la munca in Franta iar masina o am inmatriculata in Romania. In fiecare an trebuie sa vin sa-i fac ITP-ul . Cum pot inmatricula masina in Franta , ce acte am nevoie si ce pasi trebuie sa urmez?

Pai trebuie radiata din România și înscrisă acolo 

Pt radiere aici, întreabă unde te-a sfătuit Marius, iar pt inmatriculare la francezi, întreabă la ei

Noi nu avem de unde ști.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.