Jump to content
POLITISTI.ro

Prima echipare obligatorie .


c0nteaza

Recommended Posts

Buna seara . Sunt intr-o dilema , si as fi recunoscator daca m-ar putea ajuta cineva . Sunt incadrat din sursa externa, si as dori sa stiu daca exista vre-o fisa cu echipamentul standard la prima echipare . Adica mai precis , o lista cu ce trebuie sa primeasca la prima echipare politistul ( ex : pantalon vara 2 buc ,,  camasa alba 1 buc .. ) . Nu am primit mare lucru si as vrea sa stiu ce trebui sa imi mai dea , sa stiu daca imi cumpar sau nu unele chestii. Si din intamplare nu aveti si o fisa  de echipare  cu preturile ? Imi cer scuze de deranj , si , mult respect ! 

Link to comment

Semnele de punctuație se pun imediat după cuvânt, uite așa

O fi vreo fișă pe undeva, însă, momentan, altele ar trebui să fie prioritățile tale, după cum vezi, echipamentul îl vei primi pe parcurs.

  • Upvote 1
Link to comment

Ne-ai lamurit total cu " pregatirea " ta , de care ai dat dovada cand ai promovat acel concurs .... Se anunta vremuri pentru Politia Romana , dar si pentru cetateni ...

  • Upvote 1
Link to comment

Exista o norma de echipare pentru toti politistii. Aveti aceleasi drepturi chiar daca sunteti incadrati direct. Nu aveti dreptul la prima de instalare, dar restul drepturilor, inclusiv cel de echipare, sunt la fel.

Link to comment
  • Member

A dracu de gramatica! Daca era obligatorie, unii nu treceau clasa la ”incadrari directe”! scuze de off-topic!

Edited by eti
Link to comment

(6) Persoanele încadrate din sursă externă, precum şi cei reîncadraţi în corpul poliţiştilor, care au mai deţinut calitatea de ofiţer, agent/subofiţer în oricare componentă a sistemului de apărare naţională, ordine publică şi siguranţă naţională, nu au dreptul la echivalentul valoric integral al echipamentului prevăzut a se distribui numai o singură dată la acordarea gradului.

(3) Poliţiştilor reîncadraţi în activitate, cărora trebuie să li se asigure o uniformă completă, li se va distribui echipamentul necesar pe bază de raport scris, iar valoarea care depăşeşte cota-parte anuală se consideră anticipaţie în contul drepturilor viitoare de echipament.

Art. 61. -

Poliţiştilor le este interzisă cumpărarea articolelor de echipament din compunerea uniformelor de la operatorii economici. ( Despre asta nici eu nu am știut până acum, dar omul cât trăiește învață)

Tot aici ai și un tabel cu articolele de echipament.

Ordinul nr. 236/2009 privind aprobarea Regulamentului pentru compunerea şi portul uniformelor de poliţie, precum şi a Regulilor pentru aplicarea normelor privind echiparea poliţiştilor

Art. 20.

(1) Absolvenţii instituţiilor de învăţământ pentru formarea poliţiştilor şi cei încadraţi din sursă externă în corpul poliţiştilor, la acordarea gradului de ofiţer sau agent, au dreptul, cumulativ, la:

a) echivalentul valoric integral al echipamentului prevăzut a se distribui numai o singură dată la acordarea gradului: o şapcă de iarnă, un costum de iarnă cu 2 pantaloni lungi - o fustă în loc de un pantalon pentru femei -, o scurtă îmblănită, 4 cămăşi, 6 perechi de ciorapi/şosete, o geantă pentru transportul echipamentului, 4 cearşafuri, două feţe de pernă, o pătură şi accesoriile aferente - suporturi cu grad profesional, suport de grad pentru mânecă, epoleţi, petliţe şi ecusoane etc.;

 

Link to comment
  • Active member

Vei primi de toate, stai linistit !
si ca sfat, sa iti iei intodeauna articole noi, cand se deterioreaza, fie de la magazia IPJ-ului, fie de la magazinele specializate, astfel incat sa ai mereu o uniforma impecabila pe care sa o porti cu mandrie si sa etalezi o imagine de respectat Politiei Romane !
SI fara tampenii gen pantofi de lac la uniforma, lipsa cravata cand ai bluzonul, sau bluzon descheiat la nasturi, mulat pe burta - asta asa, ca tot a venit vorba de uniforma

  • Upvote 3
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.