Jump to content
POLITISTI.ro

Confiscare mijloc de transport

Anormal

Recommended Posts

Buna seara. Am si eu o nelamurire cu privire la legea 171/2010 si adica (13) Mijloacele de transport cu care s-a realizat transportul materialelor lemnoase care nu au provenienţă legală conform normelor referitoare la provenienţa, circulaţia şi comercializarea materialelor lemnoase, la regimul spaţiilor de depozitare a materialelor lemnoase şi al instalaţiilor de prelucrat lemn rotund se confiscă. Daca merg in padure cu caruta dupa cal la lemne imi va fi confiscat si calul, sau doar caruta cu lemnele? Un articol ceva, mai clar as dori. Multumesc

Salut! da, în cazul în care efectuezi transport de material lemnos care nu are provenienţă legală, se va confisca căruța, în conformitate cu prevederile art.19 alin.(13) din lege. În practică se confiscă doar atelajul împreună cu materialul lemnos, dar fără cal. 

• Upvote 1

Conform Legii nr. 171/2010 Modf. mijloacele de transport detinute folosite la savarsirea contraventiei silvice se confisca. Am vazut atelaje hipo , autoturisme si autoutilitare confiscate dupa noile modificari. Caii se pot confisca la randul lor daca exista un centru autorizat unde acestia sa poata fi predati si  intretinuti corespunzator (nutret, miscare, grajd etc) pana la ramanerea definitiva a pvcc. dupa care pot fi valorificati. In judetul Alba am auzit despre un Ocol Silvic ca aveau grajduri si ca au preluat cai confiscati pe starea de fapt expusa mai sus.