Jump to content
POLITISTI.ro

Pot circula fara dovada?

mercas

Recommended Posts

buna ziua!Asi avea o intrebare..Am sustinut joi examenul pentru scoala de soferi ..am fost declarat admis, dar deoarece sunt din pascani si dovada se elibereaza doar la iasi nu am reusit sa merg dupa ea.Din cate am inteles sambata si duminica nu se lucreaza asa ca nu mai are rost sa merg.Intrebare mea insa este POT CIRCULA PANA CE PERMISUL SA IMI AJUNGA ASACA DACA NU AM DOVADA?..VA MULTUMESC ANTICIPAT!,

• Moderator

Daca ai sustinut examenul pentru obtinerea permisului de conducere si ai fost admis, ai dreptul sa conduci autovehicule pe drumurile publice.

Insa in cazul in care vei fi depistat si nu vei putea prezenta permisul de conducere ori dovada inlocuitoare a acestuia, vei fi sanctionat contraventional cu amenda, mai exact 6 - 8 puncte-amenda 402 lei - 536 lei .

HG 1391 din 2006

Art. 147. – Conducatorul de autovehicul sau tramvai este obligat:

1. Sa aiba asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare si, dupa caz, atestatul profesional, precum si celelalte documente prevazute de legislatia în vigoare.

Am inteles..multumesc...dar pana la urma cat dureaza pana imi ajunge permisul de conducere acasa, si de la politia pascani nu pot procura oare o dovada?

• Moderator

Politia nu mai are de cativa ani buni treaba cu examinarile. Acele servicii sunt apartin de prefecturi.

Daca abia ai sustinut examenul nu ti se va elibera nici o dovada, tot ce trebuie sa faci e sa astepti permisul acasa, va veni prin posta pt ca acum sunt tiparite la Bucuresti, daca vei fi depistat in trafic vei suporta consecintele exemplificate clar mai sus.

• 9 years later...

Stiu citi inca

Problema este ca un individ care a dat examen si a fost admis pe data de 1 septembrie(exemplu), el ar trebui sa poata circula pe drumurile publice incepand logic de atunci, sau macar de a 2 zi. Nu este vina lui, ca acest sistem are deficiente si ca dureaza N zile pana intra in posesia cartonului, pentru ca in posesia dreptului a intrat atunci cand a primit acea tidula de la examinator. Normal ar fi fost sa poti circula cu acea tidula, pana cand iti ajunge permisul........ intelegeti?

Edited by Marius
Eliminat formatarea inutilă a textului