Jump to content
POLITISTI.ro

Pot circula fara dovada?


mercas

Recommended Posts

buna ziua!Asi avea o intrebare..Am sustinut joi examenul pentru scoala de soferi ..am fost declarat admis, dar deoarece sunt din pascani si dovada se elibereaza doar la iasi nu am reusit sa merg dupa ea.Din cate am inteles sambata si duminica nu se lucreaza asa ca nu mai are rost sa merg.Intrebare mea insa este POT CIRCULA PANA CE PERMISUL SA IMI AJUNGA ASACA DACA NU AM DOVADA?..VA MULTUMESC ANTICIPAT!,

Link to comment
  • Moderator

Daca ai sustinut examenul pentru obtinerea permisului de conducere si ai fost admis, ai dreptul sa conduci autovehicule pe drumurile publice.

Insa in cazul in care vei fi depistat si nu vei putea prezenta permisul de conducere ori dovada inlocuitoare a acestuia, vei fi sanctionat contraventional cu amenda, mai exact 6 - 8 puncte-amenda 402 lei - 536 lei .

HG 1391 din 2006

Art. 147. – Conducatorul de autovehicul sau tramvai este obligat:

1. Sa aiba asupra sa actul de identitate, permisul de conducere, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare si, dupa caz, atestatul profesional, precum si celelalte documente prevazute de legislatia în vigoare.

Link to comment

Am inteles..multumesc...dar pana la urma cat dureaza pana imi ajunge permisul de conducere acasa, si de la politia pascani nu pot procura oare o dovada?

Link to comment
  • Moderator

Politia nu mai are de cativa ani buni treaba cu examinarile. Acele servicii sunt apartin de prefecturi.

Link to comment

Daca abia ai sustinut examenul nu ti se va elibera nici o dovada, tot ce trebuie sa faci e sa astepti permisul acasa, va veni prin posta pt ca acum sunt tiparite la Bucuresti, daca vei fi depistat in trafic vei suporta consecintele exemplificate clar mai sus.

Link to comment
  • 9 years later...

Stiu citi inca

Problema este ca un individ care a dat examen si a fost admis pe data de 1 septembrie(exemplu), el ar trebui sa poata circula pe drumurile publice incepand logic de atunci, sau macar de a 2 zi. Nu este vina lui, ca acest sistem are deficiente si ca dureaza N zile pana intra in posesia cartonului, pentru ca in posesia dreptului a intrat atunci cand a primit acea tidula de la examinator. Normal ar fi fost sa poti circula cu acea tidula, pana cand iti ajunge permisul........ intelegeti?

Edited by Marius
Eliminat formatarea inutilă a textului
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.