Jump to content
 • 0

Reguli viraj la dreapta


mircea63
 Share

Question

Înainte de virajul la dreapta am Stop. Strada pe care virez este semaforizata. Când am voie s-a virez la dreapta. Mulțumesc. Atașez fotografie.IMG_20161202_184740_974.jpg

IMG_20161202_185312_779.jpg

Link to comment
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Trebuie să existe semafor și pe strada la capătul căreia este montat indicatorul "Oprire". Dacă nu există, trebuie formulată în scris o petiție/reclamație către Primărie. Primăria localității respective este administratorul drumului și tot ei se ocupă de sistematizare.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

După ce acorzi prioritate tuturor vehiculelor care circulă pe drumul cu proritate, în cazul tău, celor care vin din partea stângă.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Acel semafor este cu siguranță unul pietonal (destinat traversării în siguranță a pietonilor, nu pentru a sistematiza o intersecție) și nu necesită montarea altuia și pe strada de pe care spui că vrei să ieși pentru a efectua virajul la dreapta.

Considerentul care a fost luat în calcul pentru a nu se monta semafor și acolo a fost acela că traficul de pe străzile adiacente este unul foarte scăzut, ca atare, un semafor nu și-ar avea rostul și ar ține aiurea mașinile care vor să iasă în drumul principal ori ar prelungi timpul culorii roșu, pentru mașini, de pe artera principală.

Poți efectua virajul la dreapta, sau la stânga, oricând dar după ce oprești și te asiguri că nu vine nici un vehicul pe drumul prioritar sau, dacă vine, după ce acorzi prioritate celor care au acest drept.

În ce oraș ai făcut pozele?

Edited by genessys30
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Semaforul este recent instalat. Dar când virez la dreapta contează culoarea semaforului...As dori daca se poate un raspuns pe articole din codul rutier. Mi-a fost suspendat permisul pentru că am virat la dreapta când semaforul era roșu. Mulțumesc.

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Pozele sânt din Galați.

Intersecția are semafoare si pentru pietoni si pentru mașini care circulă pe strada pe care virez la dreapta.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Nu ți-a fost reținut permisul, în vederea suspendării,pentru  că ai virat la dreapta. Ți-a fost reținut pentru că după ce ai virat la dreapta, nu ai oprit la culoarea roșie și ai trecut mai departe. Chestia este, că după părerea mea, nu se justifică amplasarea unui semafor în intersecția respectivă.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Iav, tu ai oarecum dreptate dar există art. 48/1 din HG 1391/2006 care spune că semaforul trebuie să fie amplasat în așa fel încât să fie vizibil de la cel puțin 50 m.

Ori, dacă o persoană vine de pe acea stradă, care poate nu cunoaște intersecția nefiind din oraș, nu vede niciun semafor și efectueazavirajul la dreapta, îi poți pune în sarcină vreo vină? 

Pentru a evita astfel de situații primăria trebuie să amplaseze acolo un semafor, corelat cu verdele pentru pietoni, sau verde intermitent la dreapta.

 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Rămân la părerea mea, că nu este nevoie de un semafor în acea intersecție. Este o intersecție în forma literei T cu două treceri de pietoni, semnalizată corespunzător prin marcaje și indicatoare și nu văd și nevoia unui semafor, dar probabil că cei de la primărie au avut bani de cheltuit aiurea. Bine că nu le-a trecut prin minte să facă un sens giratoriu. De fapt consider o mare prostie amplasarea trecerilor de pietoni chiar în colțul intersecției, ca în czul de față. Nu ai timp să faci complet virajul la dreata că apare un „piton” pe trecere și trebuie să oprești ca să-i dai prioritate și rămâi cu mașina oblic pe sensul de mers.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.