Jump to content
POLITISTI.ro

Consecinţe în urma unui autoaccident / autovătămare


alinescu

Recommended Posts

Buna ziua! Am si eu o intrebare daca se poate,am avut un accident in urma caruia au rezultat doar pagube materiale.Am fost cu masina mea si intr.o curba intrand prea tare in curba si pe jos fiind mazga ma furat de spate,am virat brusc stanga si am ajuns in sant.A venit politia nu s.a efectuat nici un test cu etilotestul,am completat un proces verbal si am primit amenda de 750 de lei care nu mi.o pot justifica....pe amenda scrie ceva de genu ca am depasit viteza....dar deunde sa stie politia ce viteza am avut?In principal vreau sa stiu in acete conditii ce amenzi se percep si pentru ce?Multumesc

Link to comment

Studiaza prevederile Codului Rutier, pentru care ai obtinut la un moment dat permisul de conducere si vei afla cu siguranta raspunsul. In special, cele referitoare la adaptarea vitezei in functie de conditiile de drum. 

Link to comment

Ai primit amenda pentru ca nu ai adaptat viteza la conditiile de drum astfel incat sa poti efectua orice manevra in conditii de siguranta....daca ai ajuns in sant e clar va nu ai adptat viteza in curba....art.48 din OUG 195/2002

 

 • Upvote 3
Link to comment
 • 3 months later...

Bunaziua  am o intrebare am avut un accident o derapare usoara in sant  si ma dus la spital ca mi sa facut rau nu am dat peste nimeni doar eu si masina am fost implicate   rezultatul a fost 0 cu aparatu   ce pedeapsa primesc sau ce trebuie sa fac?

Link to comment
 • Marius changed the title to Consecinţe în urma unui autoaccident
 • 1 year later...

Am produs un accident in urma schimbarii benzii de circulatie, iar masina care ma depasea pe stanga m-a tamponat in roata fata stanga. In urma rotirii bruste a volanului, mi-am fracturat mana dreapta. Masina celuilalt sofer a fost reparata pe RCA-ul meu, am dat declaratie ca sunt complet insanatosita. Niciun sofer nu are pretentii. Am beneficiat de prelungirea dovezii de circulatie timp de 3 luni. Mergand sa prelungesc iar dovada, mi s-a spus ca s-a clasat cazul si ca trebuie sa astept decizia procurorului, de aceea nu mi s-a mai prelungit dovada. Care credeti ca este sanctiunea probabila (cate luni de suspendare? ce amenda?). Cu multumiri!

 

Link to comment
 • 10 months later...

Salutare! 

Pe data de 23.01.2019 am produs un accident rutier. În urma accidentului singura persoana vătămată am fost eu, iar permisul mi-a fost reținut timp de "90 de zile". După externarea din spital am mers sa dau declarație, am plătit analizele de sânge și am fost informat ca după încheierea perioadei de 90 de zile o sa primesc la domiciliu documentația pentru restituirea permisului. Țin sa notez ca de la data producerii accidentului mi s-a eliberat o dovada cu drept de circulație timp de 15 zile. 

După cât timp estimați ca o sa sosească documentația? Ce trebuie sa fac în cazul meu? 

Mulțumesc anticipat! 

Link to comment
 • 4 months later...

Stimate domnule, stimată doamnă

În luna mai acestui an am provocat un accident rutier pe fondul neadaptării vitezei la condițiile de drum. Carosabilul era umed, din cauza supravirării și acvaplanării am pierdut controlul volanului și am lovit parapetele metalic. Menționez că accidentul s-a soldat doar cu accidentarea mea, nici o altă persoană nu a fost implicată, doar pagube materiale: am fost implicat doar eu, automobilul meu, carosabilul umed și parepetele metalic. La locul accidentului a venit ambulanța și poliția. Mi s-a deschis dosar penal pentru vătămare din culpă conform art. 196, alin 3 din Codul Penal. Acum am aflat că mi-a fost clasat dosarul. Ce-i drept, ordonanța procurorului încă nu mi-a venit prin poștă.

Vă rog să mă ajutați și să-mi răspundeți la câteva întrebări:

1) Conform art. 103 din OUG 195/2012 se suspendă dreptul de conducere pentru 90 de zile dacă pentru regula de circulaţie încălcată prezenta ordonanţă de urgenţă prevede suspendarea exercitării dreptului de a conduce. E valabil și în cazul autoaccidentării? Menționez că neadaptarea vitezei la condițiile de drum nu face parte din contravenții pentru care se suspendă dreptul de conducere. O să-mi fie suspendat permisul pentru 90 de zile?

2) În cazul în care o să-mi fie suspendat dreptul de conducere trebuie să susțin testul de cunoaștere a regulilor de circulație, așa-numitul testul „13/15” coform Art. 106, alin b din OUG 195/2012 chiar dacă e vorba de autoaccidentare?

3) Permisul îl pot obține doar dacă mă prezint personal la Poliția Rutieră și depun cererea conform Anexei 8?


Vă mulțumesc.

Link to comment
 • Marius changed the title to Consecinţe în urma unui autoaccident / autovătămare
 • Moderator

Dacă se dispune suspendarea dreptului de a conduce, vei fi obligat să susţii şi să promovezi testarea, în caz contrar perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se prelungeşte cu 30 de zile.

 

Link to comment
21 hours ago, Marius said:

Dacă se dispune suspendarea dreptului de a conduce, vei fi obligat să susţii şi să promovezi testarea, în caz contrar perioada de suspendare a exercitării dreptului de a conduce autovehicule se prelungeşte cu 30 de zile.

Eu înainte nu am primit nici un proces verbal de constatare a contravenției, deci nu știu ce regulă am încălcat. Ce ar putea să-mi impute e Art. 101, alin. 6: nerespectarea de către conducătorul de vehicul a semnificației indicatoarelor și marcajelor de interzicere sau restricție ori a celor temporare. În curba în care am pierdut controlul volanului era semnul 30km/h. Când am văzut acel semn am frânat ceva mai tare și în momentul cela mi-a fugit spatele iar mașina practic a patinat.

Iar pentru aceasta nu se dispune suspendare dreptului de conducere. Corect sau greșesc?

Link to comment
 • 5 weeks later...

Buna,

Scriu aici pentru ca am nevoie de sfat/ajutor si netul nu prea pare sa fie o sursa rezonabila de informatii in legatura cu situatia mea.

In urma cu 2 luni am avut un accident rutier rezultat cu autovatamare si pagube materiale, produse din vina mea. La iesirea dintr-o curba am pierdut controlul masinii (viteza aprox 80km/h), si am iesit de pe carosabil in sant, in curtea unei gospodarii. Mentionez ca inca nu trecusem de indicatorul de localitate, deci practic nu eram inca in localitate. Nu?! :| In urma impactului masina noastra s-a rasturnat (dauna totala, a si fost distrusa si scoasa din circulatie de atunci), eu si cu sotul am iesit din masina pe propriile picioare si cu leziuni superficiale (zgarieturi de la cioburi pe maini). Eu eram deja insarcinata si ca sa pot verifica daca este totul in regula si cu bebe, am fost transportata la spital cu smurdul, sotul ramanand la fata locului cu politia sa rezolve ce era de rezolvat. In urma investigatiilor medicii au ajuns la aceeasi concluzie: suntem amandoi bine si eu si bebe si putem pleca. Dupa iesirea din spital m-am dus la sectia de politie unde era sotul, am depus declaratie cu evenimentele petrecute. Domnii de acolo mi-au suspendat permisul pe perioada nedeterminata (exista asa ceva?) cu dovada 15 zile. Mi-au comunicat ca o sa mi se deschida un dosar penal pentru vatamare/autovatamare si cand se inchide putem sa vedem cat o sa fie amenda si cand o sa pot sa imi iau inapoi permisul.

Acum intrebarea mea este unde as putea vedea situatia dosarului? Care este timpul mediu de solutionare a dosarelor de acest fel? Exista sa se suspende permisul pe perioada nedeterminata? Oare am macar orientativ sa imi dau seama cat de mare amenda sa astept sa primesc?

Nu e ca as vrea sa conduc in secunda asta, dar as vrea sa stiu ca macar in viitorul apropiat o sa am posibilitatea... cu un copil mic pe drum as vrea sa am siguranta ca pot sa ma duc pana la un spital cu el daca o sa fie vreodata nevoie. Mentionez ca accidentul s-a produs in apropiere de Rm. Valcea, eu fiind din Bucuresti nu am posibilitatea sa ma duc odata la x timp sa imi prelungesc dovada de circulatie.

Va multumesc in avans pentru raspuns.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.