Jump to content
POLITISTI.ro

Voi cum calculati termenul de 48 de ore?


cosmingrecu

Recommended Posts

Stiu ca in OG2/2001 scrie : "ART. 28
    (1) Contravenientul poate achita, pe loc sau în termen de cel mult 48 de ore de la data încheierii procesului-verbal ori, după caz, de la data comunicării acestuia, jumătate din minimul amenzii prevăzute în actul normativ, agentul constatator făcând menţiune despre această posibilitate în procesul-verbal. În actul normativ de stabilire a contravenţiilor această posibilitate trebuie menţionată în mod expres. Termenele statornicite pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare, iar termenul care se sfârşeşte într-o zi de sărbătoare legală sau când serviciul este suspendat se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare."

 Speta mea e : daca sanctiunea a fost aplicata , de exemplu, vineri, termenul incepe de sambata de la ora 00 si se termina duminica la ora 24, dar intrucat duminica e sarbatoare legala, termenul se prelungeste pana luni la ora 24. Eu asa inteleg, insa am avut o dezbatere cu niste "sefi" , care sustin ca termenul de 48 de ore ar fi pana marti la ora 24! 

Mie mi se pare destul de clar formulata si fara dubii, insa ii vad foarte hotarati si siguri pe ei!(am fost amenintat chiar cu sanctiuni pe aceasta tema, de aceea va cer si voua o parere)

Link to comment
  • Member

Zile lucratoare - adica de luni pana vineri. Sambata si duminica nu sunt zile lucratoare. Daca intocmesti PVCC-ul vineri, contravenientul are dreptul sa o achite la jumatate din minim in zilele de luni si marti.  Daca intocmesti PVCC-ul joi, contravenientul o poate achita vineri si luni. 

 

Link to comment
  • Moderator
în urmă cu 7 ore, Albu a scris:

Daca intocmesti PVCC-ul vineri, contravenientul are dreptul sa o achite la jumatate din minim in zilele de luni si marti

Doar luni!

  • Upvote 1
Link to comment
On 10/30/2016 at 11:54 PM, cosmingrecu said:

sau când serviciul este suspendat se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare."

48 h. Luni si Marti. ( sambata-duminica sau sarbatori legale declarate zi libera serviciul este suspendat)

Link to comment
  • Moderator

Citezi una si concluzionezi altceva...

acum o oră, lionwin a scris:

se va prelungi până la sfârşitul primei zile de lucru următoare

Adica luni.

Link to comment

Modul de calcul al termenelor pe ore este diferit în cazul termenelor de procedură: potrivit art. 101 alin. (2) CPC, termenele procedurale pe ore încep să curgă de la miezul nopţii zilei următoare, în timp ce termenele materiale stabilite pe ore se calculează neluând în calcul prima şi ultima oră a termenului.

Link to comment
  • Member

Intr-adevar, in OG2 nu se face referire la zilele lucratoare, dar cel putin in practica am observat ca cei de la primarie accepta formula cu zile lucratoare. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.