Jump to content
POLITISTI.ro

Recuperare permis dupa suspendare


bogdancr

Recommended Posts

Buna seara,

Am o intrebare legata despre suspendare permisului pentru 30 de zile.

Nu am acordat prioritate si mi-a fost suspendat pe 30 de zile permisul in fata de 1 septembrie 2016. Acest lucru s-a intamplat in jurul orei 19.

Am primit dovada de 15 zile unde se mentioneaza ca am voie sa conduc in perioada 01 - 15 septembrie 2016.

Acasa am primit apoi o notificare prin care sunt anuntat ca am permisul suspendat incepand cu 17 septembrie si nu 16 septembrie cum ma asteptam.

Intebarea mea este cand imi expira suspendarea, pe data de 17 octombrie sau pe 18 octombrie ? In mod normal suspendarea trebuia sa inceapa imediat dupa ce expira dovada dar aici observa ca a inceput cu o zi dupa. 

 

Multumesc.

 

Link to comment

În mod normal ar trebui să-ți înceapă suspendarea de pe 16, pentru că așa scrie în dovadă, și de atunci să curgă acele 30 de zile.

Acum, ce-au implementat în baza de date, nu știu să-ți zic. Mergi la Serviciul Rutier din care face parte polițistul să lămurești problema.

Link to comment

 Buna seara am si eu o intrebare acum 3 saptamani ma prin baut la volan.m.au urmarit si au venit dupa mine.mi.ai blocat drumu,mi-au luat cheile din contact apoi politistul le-a dat ordin jandarmilor sa ma incatuseze tin sa mentionez ca nu am fost recalcitrant si ma-m supus ordinelor sale.ma suit in masina fara sa-mi puna etilotestu si ma dus la spital pentru racoltarea probelor biologice.ajungand la spital abia atunci mi.a pus etilotestu si mi-a iesit 0.91 in aeru expira dupa care mi-a luat si 2 probe de sange.ajungand inapoi la politie domnul politai mi-a dat dovada fara termen de valabilitate evitand sa-mi scrie pe dovada 0 zile de conducere incepand de la data.....,mintindu-ma foarte elegant ca imi da o dovada de circulatie si sa ma duc de pe vreo 3 zile la parchet sa mi-o prelungeasca pana la solutionarea cazului.am facut exact cum ma indrumat el de pe 3 zile m.am suit la volan si am plecat la parchet.am condus 20 de km cand deodata masina politiei imi blocheaza drumu pe mijlocul unui pod si uite asa m-am trezit cu un nou dosar penal  de conducere fara permis in interval de 3 zile.

Ma poate ajuta cineva cu un sfat

 

Edited by ionyca
Link to comment
 • Moderator

Mergi și tu la școală, ori încearcă niște ore de meditație până vei învăța să scrii în limba română. E un adevărat chin pentru oricine să citească ce ai scris.

În rest, cel mai bun sfat e să nu te mai urci niciodată la volan.

Link to comment

Ai două dosare penale pentru fapte destul de grave. Alcool, destul de mult, la volan și... conducere fără a avea acest drept.

Până să-ți dăm un sfat, avem câteva întrebări. Ce-a fost în capul tău de-ai făcut ce-ai făcut? Nu te uiți și tu la tv să vezi câte tragedii se întâmplă pe șosele? Vrei să devii și tu o tragedie sau să provoci una? Te-ai gândit vreo secundă că poți omorî un om, sau mai rău, un copil?

Cel mai bun sfat este cel pe care ți l-a dat Marius. NU MAI CONDUCE MAȘINA!

Permisul o să stea mult și bine pe la poliție, de ordinul câtorva luni bune, poate și ani, iar tu în acest timp vei privi lumea de pe bancheta din spate sau din partea dreaptă a mașinii.

Asta dacă consideri că viața nu-ți este îndeajuns de complicată și să te urci așa la volan, să acumulezi dosar după dosar, atrăgându-ți o condamnare sigură.

Judecătorul se va pronunța în cazul tău și... fără glumă sau răutate, să iei în calcul și pușcăria, cu executare.

În viață norocul ți-l mai faci și singur.

 

 

 • Upvote 1
Link to comment

Agentul nu tine cont daca pietonul s-a achitat de obligatiile care-i revin, in sensul sa se fi asigurat temeinic, iar patrunderea pe zebra, sa nu puna in pericol siguranta sa ori a traficului??????? De ce nu se tine seama si de vinovatia unor pietoni???? Deci, simplul fapt ca patrunzi pe zebra ca pieton, nu inseamna ca ai si dreptul sa traversezi ca pe camp! Daca agentul spune ca sunt vinovata, eu cum ma pot apara in instanta ?????????? Doar pentru simplul fapt ca agentul spune asa, inseamna ca-i adevarat cu proba video? Daca iti este opturat trotuarul unde incepe zebra de o masina mare de pe banda 1 si tu esti pe banda 2, iesind dintr-un sens giratoriu (viteza mica, vizibilitate frontala perfecta) si nu ai posibilitatea sa vezi pietonul din dreapta, proba video arata si din unghiul tau pietonul? Chiar dacă procedura declansată în urma plângerii contravenientului respectă cerințele unui proces echitabil, ea pleacă de la principiul că acesta este vinovat, în condițiile în care nu s-a stabilit nimic în cadrul unui proces echitabil!!! Agentul rutier, nu este Dumnezeu pe Pamant!  

Edited by Marius
Eliminarea formatarării textului
Link to comment

Buna ziua!

Am avut permisul suspendat pe o perioada de 30 zile,binenteles dupa expirarea dovezii de 15zile.Duminica se implinesc cele 30 zile.Pot ridica permisul de la postul de politie din comuna duminica?,... tinand cont ca si suspendarea lui se poate face duminica!!

Link to comment
 1. Permisul se ridică de la Serviciul Poliției Rutiere din cadrul I.P.J-ului pe raza căruia domiciliezi și nu de la postul de postul de poliție din comună.
 2. Dacă un permis se poate reține în vederea suspendării la orice oră din zi sau noapte, în oricare din zilele săptămânii, nu același lucru se întâmplă și la restituirea lui, care se face doar în zilele lucrătoare.
Link to comment

Am primit si aici sanctiune?!?!....... de la Domnul Marius? De ce oare exista aici stiluri de scriere, daca nu avem voie sa le folosim? Exista pe acest site un regulament in acest sens? Daca da, mea culpa Domnule Marius, dar meritam macar un raspuns pe langa sanctiunea de o zi de aici. Amuzanta situatie...cea cu sanctiunea de o zi si sa confirm si primirea ei. A mai ramas un proces verbal .....Exista o aroganta si aici ? Scriere nejustificata? Unii oameni au incredere in dvs.

 • Downvote 2
Link to comment

Multumesc pentru raspuns. Politistul care mi-a suspendat permisul m-a informat ca se ridica dupa 30 zile de la postul de politie de care apartin.  La postul de politie exista un serviciu de permanenta, unde este afisat un nr.  de telefon. Ma repet, cum poate sa iti ia permisul in orice zi trebuie sa si ti-l dea dupa trecerea celor 30 zile. Daca nu este asa cum zic eu inseamna ca legea este numai de o parte. 

Link to comment
 • Moderator

Nu prea cunoşti legislaţia rutieră. Te rog reciteşte Regulamentul OUG 195 şi vei găsi acolo prevederile care te interesează, mai exact la art. 219 alin. (1) şi (2).

Art. 219. – (1) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, la cererea titularului, în următoarele cazuri:
a) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată pentru cumul de puncte;
b) la expirarea termenului de suspendare, când sancţiunea a fost aplicată ca urmare a săvârşirii unei contravenţii pentru care legea prevede suspendarea dreptului de a conduce pentru 30, 60 sau 90 de zile sau, după caz a fost majorată cu 30 de zile, dacă titularul a promovat testul de verificare a cunoaşterii regulilor de circulaţie.
c) în baza certificatului medico-legal prin care se confirmă că afecţiunile medicale care au determinat declararea persoanei respective ca inaptă medical au încetat.
(2) Restituirea permisului de conducere se dispune de către şeful serviciului poliţiei rutiere pe raza căreia a fost săvârşită fapta, la cererea titularului, în baza rezoluţiei sau, după caz, a ordonanţei procurorului prin care s-a dispus neînceperea urmăririi penale, scoaterea de sub urmărirea penală sau încetarea urmăririi penale, în baza hotărârii judecătoreşti rămase definitive prin care s-a dispus achitarea inculpatului sau prin care procesul-verbal de constatare a contravenţiei a fost anulat sau ca urmare a încetării măsurii de siguranţă prevăzute la art.112 lit.c) din Codul penal, republicat, cu modificările şi completările ulterioare;

Link to comment

@alex1972, legea nu este „ de o parte”, așa este ea. Pe viitor caută să comiți faptele numai în zilele lucrătoare și fii mai atent când polițistul îți spune ce ai de făcut, pentru că nu cred că polițistul ți-a spus că poți ridica permisul de la postul de poliție.

Link to comment

Multumesc pt.  atentia acordata si timpul alocat. Am memoria foarte buna si conduc de 25 ani,  si nu am avut niciodata permisul suspendat. A fost un exces de zel al politistului... si a zis ca daca nu-mi convine sa fac contestatie,  dar nu asta este subiectul in discutie.   Astept cu nerabdare ziua Z. 

 

Link to comment

În ce constă excesul excesul de zel al polițistului? În faptul că ți-a ridicat permisul în zi nelucrătoare? trebuia să aștepte să comiți fapta în zi lucrătoare? Din păcate pentru tine, polițiștii lucrează și sâmbata și duminica și la sărbători legale. Nu a zis nimeni că nu ai memorie bună, dar ai reținut doar ce ți-a convenit, adică doar partea cu contestația.

On 11/1/2016 at 20:23, alex1972 a scris:

conduc de 25 ani

Aici ai dreptate, doar conduci, nu ești și conducător auto, pentru că un conducător auto mai cunoaște și legislația, dar nu este vina ta. Acum 25 de ani se luau permisele mult mai ușor, numai cine nu vroia nu lua. Acum 25 de ani era în vigoare Decretul nr.328/1966, care între timp a fost abrogat, acum fiind în vigoare O.U.G ( Ordonanță de urgență a guvernului) nr.195/2002 și Regulamentul de aplicare a Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1.391/2006. Studiază-le și nu te mai contrazice cu un polițist, oricum el cunoaște legea mult mai bine ca tine și o aplică, fără să o interpreteze.

Faptul că până acum nu ai avut permisul suspendat se datorează doar norocului. 

 

Link to comment
 • 4 months later...

Buna ziua.

La inceputul lui Februarie mi-a fost suspendat permisul pe 30 de zile+4 puncte de amenda pentru depasire pe linie continua. A fost greseala mea, mi-am asumat-o, nu am avut nimic de contestat. Am platit amenda. Dovada de 15 zile a expirat in data de 17.02.2017. Am niste intrebari.

1)Daca am calculat bine, in data de 20.03.2017, a 31-a zi, pot merge la S.P.C.R.P.C.Î.V. CLUJ ( domiciliul personal fiind la 30 de km de Cluj-Napoca) sa imi restitui permisul? 

2)De ce acte am nevoie? Doar de buletin sau trebuie sa duc tot tacamul (dovada, chitanta, amenda)

3)Nu am primit nici o scrisoare care sa precizeze fapta savarsita si perioada de suspendare. Nu ca ar fi o problema. Dar voiam sa stiu, daca pana acum nu a venit, mai sunt sanse sa vina? 

:)

 

Link to comment

Salut! In luna Iunie 2016, mi s-a suspendat permisul de conducere, pe o perioada de 90 de zile, 102 in localitate. Am contestat in instanța si am pierdut, acum in Martie s-a pronunțat sentința. In luna Ianuarie 2017 s-au împlinit 3 ani de cd am beneficiat de reducerea la 30 de zile a suspendării permisului. In aceasta situație mai pot beneficia de reducere in urma reexaminării? Multumesc!

Link to comment
 • 1 year later...

buna ziua,

am urmatoarea speta:

in urma cu un an mi a fost suspendat permisul de conducere in baza unui process verbal, pe o perioada de 30 de zile. Nu am fost de accord cu decizia agentului de circulatie asa ca am decis sa depun contestatie. In urma contestatiei mi am primit permisul inapoi si dreptul de conducere pana la solutionarea cazului de catre instanta.

data procesului a venit la aproape un an de la data contestatiei. Intre timp eu am inceput un contract de munca in afara tarii. Pe data de 30.01.2018 instanta a hotarat ca procesul verbal ramane valabil deci suspendarea dreptului meu de a conduce intra in vigoare. Eu nefiind in tara nu am avut ocazia sa predau permiul de conducere ceea ce duce conform legii la dublarea perioadei de suspendare.

Intrebarile si nelamuririle mele sunt urmatoarele:

- perioada de suspendare de 60 de zile incepe sa curga din data de 31.01.2018 cand a fost data hotararea judecatoreasca

-daca raspunsul la intrebarea de mai sus este DA, atunci in mod logic si normal in acest moment mi am recapatat dreptul de a conduce?

-pe data de 4Mai ma reintorc in tara, este necesar sa fac un demers in reluarea dreptului de a conduce sau pur si simplu exista o baza de date in care dupa terminarea perioadei de suspendare, permisul meu apare fara suspendare?

Astept cu interes un raspuns pertinet

Va multumesc

Cosmin

Edited by phaeton
Link to comment
 • 1 month later...

Buna ziua!

 

Am o mica nelamurire in ceea ce priveste recuperarea permisului.

 

Mi-a fost suspendat permisul pentru 90 de zile, am sustinut si am fost admis la testul teoretic 13/15.

 

Am fost la IPJ Giurgiu, am depus cererea de reducere la 30 de zile (nu am mai beneficiat niciodata de aceasta + nu am avut permisul suspendat niciodata in 8 ani).

 

Intrebare: Permisul mi-a fost suspendat (corect, de altfel) pe 14 Mai. Pot sa ma duc pe data de 15 Iunie sa-mi ridic permisul de la Buzau chiar daca nu mi-a venit scrisoarea in care mi se aproba cererea de reducere a suspendarii la 30 de zile?

 

Multumesc anticipat pentru raspuns.

Link to comment
 • 2 months later...

Buna ziua,

In data de 03.07.2018 mi-a fost suspendat permisul pe 30 de zile cu o dovada de circulatie de 15 zile. Permisul mi-a fost suspendat in Bucuresti dar eu sunt domiciliat in Aninoasa (Targoviste).

Conform calculelor mele si conform inscrisurilor de pe dovada: 

- Dovada a fost valabila din 03.07.2018 pana in data de 18.07.2018 timp in care am putut sa circul si este bifata casuta cu drept de circulatie.

- 30 de zile din data de 19.07.2018 se termina in data de 17.08.2018 care pica intr-o zi de vineri.

 

Teoretic eu am dreptul de a conduce din data de 18.08.2018 , dar fiind sambata eu nu am cum sa-mi ridic permisul in acea zi. Practic eu pot sa il ridic doar luni.

Permisul mi-a fost suspendat pe 30 de zile, nu pe 32 de zile.

Detin si o motocicleta dar nu am indrazint sa o folosesc in perioada de suspendare desi multi ar fi tentati, am inteles... am fost suspendat sunt pieton nicio problema, astept. Nu sunt de acord in schimb sa nu ma folosesc de dreptul de a conduce din data in care a expirat perioada suspendarii si intentionez sa merg in acel weekend.

 

Intrebarea mea este: Daca a expirat perioada suspendarii dar eu sunt in imposibilitatea ridicarii permisului deoarece politia nu are program in weekend (nu e vina mea) , care sunt consecintele. Nu ma deranjeaza consecintele de natura contraventionala (amenda pentru lipsa actelor asupra conducatorului auto/moto), desi nu cred ca o sa fie cazul si daca va fi cazul le voi contesta in instanta.

Inca o intrebare: Domnul politist care mi-a luat permisul (l-am predat eu la accidente usoare) mi-a spus ca o sa vina prin posta acasa. Nu imi dau seama daca n-am auzit eu bine , dar stiu ca permisul se ridica de la unitatea care apartine de domiciliul meu, si sunt putin confuz.

 

Multumesc!

Edited by bsv
Link to comment
 • 1 year later...

Am primit o înștiințare având permisul suspendat 1 lună, mai am câteva zile și termin interdicția de o lună. Însă nu înțeleg această înștiințare trebuie sa dau testare din nou, sau merg la sediu după permis??? Îl primesc acasă prin poștă?? Nu cunosc procedura îmi scrie trebuie să mă prezint/nu trebuie am încercat sa încarc poza dar nu pot. Va mulțumesc! Nu am avut acident am adunat 15 puncte și când mia luat permisul nu am acordat o prioritate. 

Link to comment
 • 2 years later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.