Jump to content
POLITISTI.ro

Numere de inmatriculare neconforme


Sofeanu

Recommended Posts

Buna ziua,

As dori sa aflu procedura prin care se elibereaza numerele de inmatriculare, mai exact tertipurile utilizate de unii cetateni prin care li se elibereaza numere neconforme de inmatriculare la masina. Stiu ca atunci cand ai nevoie de numar patrat la masina, ti se elibereaza unul lung in fata si doar unul patrat in spate si asta doar in cazul in care prin constructie masina necesita un astfel de numar. Vad insa frecvent pe strada masini cu numere patrate fata-spate, masini cu numere de motocicleta etc. Am inteles ca in cazul numerelor "labartate" cei de la serviciul inmatriculari invoca faptul ca s-a produs o eroare la stantarea numerelor si ca ar intra la marja de eroare (o barba de altfel, dar e justificare), dar cand dai doua numere de motocicleta la un "beamveu", unde ti-e justificarea?

Numai bine!

Link to comment
  • Moderator

Înmatricularea autovehiculelor şi eliberarea plăcuţelor cu numerele de înmatriculare nu se face de către Poliţia Română. Trebuie să te adresezi instituţiei prefectului.

Link to comment

Pentru a afla astfel de lucruri trebuie să studiezi standardul SR 13078, cel care reglementează forma, dimensiunile și caracterele plăcuțelor cu numărul de înmatriculare dar și tipul de vehicule pe care acestea se montează.

Aceste informații le obții de la SRPCIV, Serviciu ce aparține de prefectură, pentru că nu știm derogările care se fac de la acest standard, prin care se eliberează plăcuțe pentru un tip de vehicul ce nu ar fi trebuit să le dețină.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.