Jump to content
POLITISTI.ro

Programare examen permis auto

marialexa

Recommended Posts

Buna seara!Am o nelamurire in ceea ce priveste modul de programare la proba practica pentru permisul auto.

Am sustinut examenul teoretic in august si am fost programat in decembrie,iar 2 prieteni de ai mei,au dat sala ieri si au fost programati acum in octombrie.

As vrea sa stiu cum se fac programarile acestea si daca pot face ceva pentru a ma programa mai devreme.

Multumesc!

Edited by marialexa
  • Moderator

Examinarea pentru obţinerea permisului de conducere NU se realizează de către Poliţia Română, ci de către o altă instituţie.

• 3 years later...

Buna ziua, scriu din judetul Cluj in legatura cu o problema legata de examenul auto. O sa explic putin mai pe larg situatia incat sa intelegeti de ce o sa intreb ceva la sfarsitul mesajului. Sunt dambovitean venit din Spania in Cluj din ianuarie 2019, am venit aici la prietena deoarece ea e asistenta iar eu acolo eram coordonator transport si am zis ca e mai bine pentru cariera ei decat pentru a mea. Venind aici, la 2 luni deja am realizat ca nu se poate si ca dorim sa plecam asa ca m-am gandit sa vorbesc la firma la care am lucrat sa merg ca sofer acolo pentru a putea tine casa pana invata si ea limba. M-am apucat de scoala, am pierdut o luna si jumatate ca instructorul ma tot programa si ma suna inainte cu o zi sa imi spuna ca amanam pe saptamana viitoare, o luna si jumatate mancata degeaba. Pana la urma am sustinut examenul dar am fost respins deoarece examinatorul din pacate s-a “speriat” ca am trecut prea aproape fata de un autobuz care era deja in alveola dar na...coltul stang al barii era lasat pe banda mea, cu toate ca ma incadram pe aceeasi banda la 20-30cm cu o viteza redusa de 20-25km/h mi-a franat, nu isi avea rostul contestatia chiar daca inainte si chiar si dupa examen am intampinat exact aceeasi situatie fara a expune la risc autobuzul, camionul sau un eventual pieton. M-am reprogramat si am scos si C-ul si m-am apucat de CE iar in paralel cu categoria asta am scos si atestatul. Saptamana trecuta am picat la CE din vina mea, din pacate sunt prea emotiv - nu am putut sa dorm deloc inainte de examen, am ajuns acolo iar un alt candidat a dat cu semiremorca intr-o masina la iesirea din parcare apoi cand am urcat eu mi s-a zis ca nu ma poate examina ca nu aveam viza de flotant scanata(greseala scolii dar intr-o masura si a mea, am verificat documentele cu 2 zile inainte fara sa imi dau seama de problema domiciliului), pana la urma a examinat pe urmatorul si m-a lasat sa o scanez si am dat si eu. Am condus aproximativ 30 de minute iar la intoarcere, intr-un sens giratoriu din afara localitatii am redus viteza, m-am asigurat si cand sa intru in intersectie ma trezesc cu frana - o skoda octavia in fata mea. Cand m-am uitat eu nu era absolut nimeni nici pe drumul din stanga nici in sens iar pe drumul de vis a vis departe 2 masini, am presupus cu instructorul ca se poate sa fi fost in spatele stalpului dintre parbriz si usa dar, cum am zis, fiind emotiv toate intamplarile din ziua aceea plus atentia incadrarii in sens a semiremorcii probabil au diminuat sansele mele. Conduc de 5 ani, nu am zgariat nici o masina, nu am dat cu janta in nici o bordura, nu am luat nici o amenda sau sa fiu oprit vreodata, sunt participant de-a adevaratelea in trafic referindu-ma atat la prioritate cat si la idei logice cum ar fi spre ex. evitarea intrarii intr-o intersectie pe care o pot bloca sau evitarea efectului domino la circulatia in coloana si ma oftic cand vad ca alte persoane precum un coleg de la scoala s-a programat de azi intr-o saptamana sau cum altul de la CE brusca frana sau la oprirea la semafor se duce pana la semafor si lasa semiremorca pe trecerea de pietoni din spate dar primeste categoria. Astazi alta piedica, de la scoala mi s-a zis vineri ca pot merge cu cazierul care expira luna asta la sfarsit si sa scot altul valabil pentru examen dar cand am ajuns la reprogramare mi-au zis ca nu ma pot programa, abia de l-am scos azi ca au mutat in alta parte si pana la urma m-a programat pe 6 ianuarie cu toate ca prima data putea sa ma programeze pe 30dec daca aveam cazierul. Sunt presat, o cunostinta din ES tot imi tine un apartament liber de 2 luni sa mergem sa il inchiriem, seful de la firma la care am lucrat acum o luna imi confirmase ca inca pot merge sa lucrez chiar daca noi am vorbit de contract prin aprilie, ce pot face in situatia asta? Eu nu sunt atat de grabit pentru a-mi umple permisul de caractere, daca nu erau conditiile si situatia asta asteptam dar e vorba de un loc de munca bun si o chirie la un pret decent. Unde pot merge? Cu cine pot vorbi incat sa fiu programat macar la jumatatea lui decembrie sau ceva mai devreme. Niste sfaturi va rog din experienta membrilor de pe aici. Va multumesc tare mult.

Edited by whitE30
  • Marius changed the title to Programare examen permis auto
  • Moderator

Ai scris degeaba toată povestea asta fără nicio relevanţă, pentru că examinarea pentru obţinerea permisului de conducere şi eliberarea acestor documente NU se mai realizează de către Poliţia Română încă din anul 2002 (de mai bine de 17 ani). În concluzie, trebuie să te adresezi instituţiei competente -  DIRECŢIA REGIM PERMISE DE CONDUCERE ŞI ÎNMATRICULARE A VEHICULELOR.

Nu am scris aceasta poveste pentru a-mi plange de mila cineva, am vrut mai mult sa expun situatia pe larg si motivele intemeiate pentru care ma zbat sa sustin examenul putin mai repejor. 

Asta am vazut si eu si mai ales ca institutia raspunde prefecturii asa-i? Eu nu am vrut sa se inteleaga cum ca as cauta sa ma ajute cineva de aici dar cum sunt foarte multi utilizatori am presupus ca sunt pe aici si functionari de la permise si pot raspunde cu vreun sfat ceva. Multumesc pentru raspuns.

edit: cand am fost respins pentru categoria C am mers in audienta acolo dar mi s-a dat un raspuns negativ pe care prefer sa nu il detaliez.

oare se poate merge mai sus pentru asa ceva? Intreb pentru ca nu sunt tocmai la punct cu toate institutiile statului.

Edited by whitE30