Jump to content
POLITISTI.ro

Nu mai vreau sa fiu martor.

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Salut, am si eu o problema. Acum cateva zile s-a produs o bataie grava intre un prieten si un tip. 

Dupa bataie prietenul meu s-a dus la spital cu capul spart si si-a scos certificat medicolegal, iar dupa s-a dus la politie si a facut reclamatie. Acum am vb cu el si ma intrebat daca vreau sa ma bag martor si eu am spus DA.  Dupa o discutie cu mama mea m-am gandit sa nu ma mai bag drept martor sa nu-mi mai creez probleme. Inca nu am fost la politie sa dau declaratie. Pot sa nu mai fiu martor ? 

Publicat

Ce probleme ți-ai putea crea?

Dacă ai fost de față la cele întâmplate,  e bine să ajuți poliția să clarifice situația, să tragă la răspundere pe cel vinovat ca astfel de lucruri să nu se mai întâmple. Pune-te tu într-o astfel de situație, să vrei să ți se facă dreptate iar poliția să ridice din umeri din lipsă de probe. Nu-ți cere nimeni să fii părtinitor ci să declari cele văzute și la ce ai asistat, asta doar dacă ai fost de față. 

Probleme nu vei avea dacă declari doar ce-ai văzut și nu inventezi ori să ții partea cuiva anume.

Publicat

Eu ma gandesc sa nu o fi spus el altceva in declaratie si eu sa spun adevarul.. Marturie mincinoasa.

Publicat

De mărturie mincinoasă se va face vinovat cel care face asta și nu cel care spune adevărul.

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Din păcate pentru tine, calitatea de martor nu este o chestiune opţională. 

Art. 114 din Codul procedură penală

Persoanele audiate ca martor

(1) Poate fi audiată în calitate de martor orice persoană care are cunoştinţă despre fapte sau împrejurări de fapt care constituie probă în cauza penală.

(2) Orice persoană citată în calitate de martor are următoarele obligaţii:
a) de a se prezenta în faţa organului judiciar care a citat-o la locul, ziua şi ora arătate în citaţie;
b) de a depune jurământ sau declaraţie solemnă în faţa instanţei;
c) de a spune adevărul.

• Apreciez 3

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.