Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Schimbare polita asigurare


Arcika
 Share

Question

Buna ziua,

Imi puteti da si mie cateva informatii referitoare la urmatoare situatie: am o masina care a fost cumparata si inmatriculata in judetul Dolj. Recent am schimbat domiciliul din judetul Dolj in Bucuresti si am inmatriculat masina pe Bucuresti (schimband talonul si, evident, numarul).

Dupa ce am primit numele noi am sunat la asigurari pentru a opera schimbarea si pe asigurare si a avea pe asigurare numarul nou. Din cauza faptului ca asigurarea o am la compania Carpatica si aceasta in momentul de fata are retrasa autorizatia de functionare, mi s-a spus ca trebuie sa ma adresez Fondului de Garantare a Asiguraților. 
Cei de la Fondul de Garantare a Asiguraților mi-au spus ca nu ei se ocupa de modificare asigurarilor ci cei de la compania de asigurari. Asadar ma aflu intr-un cerc vicios si sunt trimisa dintr-o parte in alta, fara sa-mi spuna cineva cum pot face sa modific asigurarea, care este valabila pana la Aprilie 2017.

Intrebarea mea este: din punct de vedere legal, pot sau nu sa circul cu asigurarea facuta pe numarul vechi? (pe asigurare este trecut si Nr. identificare - Serie CIV, care nu s-a schimbat)

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

1. Nu mai este valabila.
2. Faceti o cerere la asiguratorul care v-a emis vechea polita pentru un retur de prima. Va va returna valoarea primei proportional cu perioada ramasa neacoperita.
3. Incheiati o asigurare pentru noul numar.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Multumesc pentru raspuns.

Brokerul mi-a spus ca returul pe prima polita se poate face numai in cazul in care am cumparat cu autovehicul nou. In cazul meu, masina este acceasi, doar s-a schimbat de pe Craiova pe Bucuresti.

Cred ca pana la urma va trebui sa fac o noua polita si voi pierde suma echivalenta lunilor ramase pana in Aprilie 2017, cand expira polita :(

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.