Jump to content
POLITISTI.ro

Am uitat permisul. Ce mi se poate intimpla?

Depedrum

Recommended Posts

Buna seara. Locuiesc in Anglia si am permis englezesc de ani si ani. Cel romanesc a expirat. Cind vin in Romania, conduc cu cel englezesc fara probleme. Da data Asta, insa, l-am uitat. Ce risc daca ma opreste politia in trafic si le explic ce si cum?

Multumesc frumos.

• Marius changed the title to Am uitat permisul. Ce mi se poate intimpla?

Atât timp cât în baza de date figurezi cu permis de conducere românesc iar dreptul de a conduce este valabil, chiar dacă bucata de plastic este expirată, nu vei păți nimic penal. Doar o amendă contravențională pentru lipsa documentelor. (art. 101/1/18 din OUG 195/2002)

La fel și dacă permisul de conducere românesc este preschimbat în Anglia iar asta se va putea demonstra pentru că baza de date a poliției se menționează acest aspect.

Există o bază de date, EUCARIS, la care pot accede și lucrătorii Poliției Române, unde se poate verifica dacă cel în cauză deține sau nu permis de conducere eliberat de Marea Britanie.

Dacă minți, dosar. Dacă nu, în cel mai rău caz, o amendă.

Nu, nu mint (am de altfel o copie cu mine) si nu, permisul menu romanesc nu e preschimbat pe cel englezesc. Cel englezesc e obtinut pe examen pe vremea cind asemenea preschimbari nu existau si cind nimeni nu recunostea plasticul romanesc. Acum 16 ani. Alte vremuri, alta lume.

va multumesc ptr. Raspuns.

Edited by Depedrum

Am sa va rog sa cautati raspunsul pe site cu functia de cautare din coltul dreapta sus al paginii.

Aceasta intrebare a fost pusa, sub o forma sau alta, de mai multe ori si colegii au oferit deja raspunsul de nenumarate ori.