Jump to content
POLITISTI.ro

Contraventie sau nu - accident rutier.


agurita

Recommended Posts

Buna ziua,

Duminica 4 sept 2016,masina fiului meu se afla oprita in intersectie si astepta sa intre in trafic.Un individ beat a intrat cu bicicleta in autoturism si a rabatat oglinda;nu au avut nimic atat masina cat si biciclistul.Oglinda a fost repusa in pozitia initiala,biciclistul a refuzat sa mearga la spital,spunand ca nu este cazul si si-a continuat drumul pe bicicleta(dovada cea mai buna este filmarea care atesta cele spuse de mine).In cursul dupa-amiezii individul s-a dus la spital si a spus ca a fost lovit de masina,spitalul a alertat politia.

Prin urmare,fiului meu i s-a retinut permisul;i s-a eliberat dovada de circulatie pt 15 zile,biciclistul nu a avut nici o zi de spitalizare,a declarat la politie ca nu are pretentie la daune morale sau materiale.Ce e de facut in continuare;cine va prelungi dovada de circulatie;se constituie contraventie sau nu?

Link to comment
  • Marius changed the title to Contraventie sau nu - accident rutier.
  • Moderator

Nu e vorba de contravenţie, fapta este cercetată sub aspectul unei infracţiunii (faptă antisocială cu pericol mai mare decât contravenţia şi prevăzută de Codul penal).

Link to comment

Buna dimineata,politistul l-a incadrat la ,,Parasirea locului accidentului'',problema este ca ,din cate am inteles,nu se da prelungire pt autorizatia de circulatie provizorie(de fapt nu ar fi treb sa nu i se dea deloc aceasta autorizatie).Ce este de facut,in conditiile in care fiul meu are nevoie de permis si la serviciu?

 

Link to comment

Ai înțeles greșit și faci confuzie între autorizația provizorie de circulație, care se eliberează provizoriu până la înmatricularea autovehiculului și dovada înlocuitoare a permisului care se emite obligatoriu în momentul reținerii permisului de conducere. Am totuși o nelămurire: câți ani are fiul dumneavoastră?

Link to comment

Are, pentru că dacă a luat permisul de conducere este major și se poate interesa și singur despre ceea ce trebuie să facă, nu să se intereseze tăticu. Poate el înțelege care este diferența dintre o autorizație de circulație provizorie și o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.