Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Contraventie sau nu - accident rutier.


agurita
 Share

Question

Buna ziua,

Duminica 4 sept 2016,masina fiului meu se afla oprita in intersectie si astepta sa intre in trafic.Un individ beat a intrat cu bicicleta in autoturism si a rabatat oglinda;nu au avut nimic atat masina cat si biciclistul.Oglinda a fost repusa in pozitia initiala,biciclistul a refuzat sa mearga la spital,spunand ca nu este cazul si si-a continuat drumul pe bicicleta(dovada cea mai buna este filmarea care atesta cele spuse de mine).In cursul dupa-amiezii individul s-a dus la spital si a spus ca a fost lovit de masina,spitalul a alertat politia.

Prin urmare,fiului meu i s-a retinut permisul;i s-a eliberat dovada de circulatie pt 15 zile,biciclistul nu a avut nici o zi de spitalizare,a declarat la politie ca nu are pretentie la daune morale sau materiale.Ce e de facut in continuare;cine va prelungi dovada de circulatie;se constituie contraventie sau nu?

Link to comment
Share on other sites

6 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Nu e vorba de contravenţie, fapta este cercetată sub aspectul unei infracţiunii (faptă antisocială cu pericol mai mare decât contravenţia şi prevăzută de Codul penal).

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Pana la solutionarea dosarului prelungirea dovezii inlocuitoare a PC o face seful serv. rutier dupa ce procurorul de caz ii elibereaza o ordonanta de prelungire.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna dimineata,politistul l-a incadrat la ,,Parasirea locului accidentului'',problema este ca ,din cate am inteles,nu se da prelungire pt autorizatia de circulatie provizorie(de fapt nu ar fi treb sa nu i se dea deloc aceasta autorizatie).Ce este de facut,in conditiile in care fiul meu are nevoie de permis si la serviciu?

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Ai înțeles greșit și faci confuzie între autorizația provizorie de circulație, care se eliberează provizoriu până la înmatricularea autovehiculului și dovada înlocuitoare a permisului care se emite obligatoriu în momentul reținerii permisului de conducere. Am totuși o nelămurire: câți ani are fiul dumneavoastră?

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Are, pentru că dacă a luat permisul de conducere este major și se poate interesa și singur despre ceea ce trebuie să facă, nu să se intereseze tăticu. Poate el înțelege care este diferența dintre o autorizație de circulație provizorie și o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.