Jump to content
POLITISTI.ro

Talon (certificat înmatriculare) reţinut lipsă ITP


Robert57
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna, as dorisi eu infomatii privind situatiia mea curenta. Talonul mi-a fost rerinut acum o luna din cauza ca itp era expirat. Am trecut itp la sediul rar si am primit constatarea ca masina a trecut rar. Dovada de circulatie de 15 zile imi este expirata. In situatia de fata pot circula cu dovada ca am trecut itp si dovada data de politist (expirata) pe spatele careia domnul de la itp a scris daca efectuari verificari tehnice? Am incercat numerele de telefon oficiale si raspunsul primit a fost mereu: nu stiu. Am incercat sa intreb si un politist din trafic primind acelasi raspuns: nu stiu, poate. Talonul il pot ridica numai peste 2 zile.

Edited by Robert57
Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Nu ai dreptul să conduci cu o dovadă înlocuitoare care are termenul de valabilitate expirat. Mergi și ridică certificatul de înmatriculare.

Link to comment
 • 2 years later...

Buna ziua! 

In luna Mai 2018 mi-a expirat ITP-ul / eram convinsa ca expira in 2019 / la un control de rutina  tot in luna Mai 2018/ mi-a fost retinut talonul si am primit o amenda de 600 lei /unde am mentionat ca nu stiam ca a expirat ITP-ul/ am fost la Udristei / mi-a fost facuta o copie dupa talon si acum nu stiu daca se merita sau nu sa continui procedurile "impuse". Masina e din 2003 / Matiz/cu mici probl / caroserie / pabriz usor fisurat / costul a tot ce insemna RAR/ ITP/ o noua asigurare / eu consider ca nu  merita.

Ce pot sa fac in acest caz?

 

20180708_145422.jpg

20180708_145412.jpg

Link to comment
 • 2 years later...

Sper ca nu am gresit sectiunea din forum, dar vin si eu cu o mica problema.. :)

Mi-a fost ridicat talonul dupa ce politia a vazut ca aveam itp-ul expirat de o luna...Am fost la RAR, mi-au inspectat masina cap coada si mi-au dat doua foi, cat pot circula cu ele? Imi tin loc de talon?(nu prea cred)

N-am fost nici sa ridic talonul si deja au trecut 2 luni de atunci, se radiaza masina dupa un timp?

 

 

Link to comment
 • 2 years later...

Buna ziua! Aseară mi-a fost reținut talonul din cauza ca aveam itp ul expirat. Am primit o dovada înlocuitoare valabilă 15 zile, timp in care trebuie sa merg la RAR sa fac itp ul. Întrebarea mea este: ce se întâmplă dacă nu reușesc sa fac itp ul in aceste 15 zile? 

Link to comment
 • Marius changed the title to Talon (certificat înmatriculare) reţinut lipsă ITP
 • Moderator

Art. 10 - (1) Este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de circulație, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum și a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat ori este anulată.

Art. 11 [...]
(45Suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului intervine și la data expirării sau, după caz, a anulării inspecției tehnice periodice și încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică.

Art. 6 - În sensul prezentei ordonanțe de urgență, expresiile și termenii de mai jos au următorul înțeles: [...]
291suspendarea înmatriculării - operațiune administrativă care constă în interzicerea temporară a dreptului de a pune în circulație și a utiliza un vehicul pe drumul public;

Link to comment
 • Active member
On 19.07.2023 at 12:35, danii a scris:

Întrebarea mea este: ce se întâmplă dacă nu reușesc sa fac itp ul in aceste 15 zile? 

Nu mai poți circula cu mașina pe drumurile publice și va trebui sa o duci la RAR pe platforma

Link to comment
 • 6 months later...

Bună ziua, am și eu o nelămurire in legatura cu dovada de circulație pentru 15 zile

Eu stiu ca itp ul imi expira in data de 3 si dovada înlocuitoare expira abea pe 7.

Mai am voie sa conduc având dovada valabilă pana pe data de 7?, Sau dupa ce expira itp sa nu mai conduc ?

Link to comment
 • Moderator

@Costy10,

Art. 10 - (1) Este interzisă circulația pe drumurile publice a vehiculelor care nu corespund din punct de vedere tehnic, a celor neasigurate obligatoriu de răspundere civilă auto pentru prejudicii produse terților prin accidente de circulație, a celor pentru care a intervenit suspendarea înmatriculării, precum și a vehiculelor înregistrate al căror termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat ori este anulată.

Art. 11 [...]
(45) Suspendarea de drept a înmatriculării vehiculului intervine și la data expirării sau, după caz, a anulării inspecției tehnice periodice și încetează la data la care vehiculul trece o nouă inspecție tehnică periodică.

Link to comment

Eu am inteles, dar dovada inlocuitoare cu drept de circulatie 15 zile nu acopera itp ul ? 
Daca am talonul la ei cum as putea eu sa mi fac itp ul ? 

Link to comment
 • Moderator

Exact ce bănuiam! Reținerea certificatului de înmatriculare s-a făcut pentru un alt motiv, care nu are legătură directă cu valabilitatea ITP. După expirarea valabilităţii ITP-ului, maşina respectivă urmează să aibă suspendată de drept înmatricularea. Riști să suporţi o altă sancţiune dacă eşti depistat pe drumurile publice cu maşina având suspendată înmatricularea.

Link to comment

Eu am fost la sectia de poliție si am intrebat daca am voie sa mai circul cu masina avand dovada cu drept de circulatie pana pe data de 7 si itp ul imi expira se pe data de 3. Polițistul mi a spus ca am voie pana la data de expirare ce scrie pe dovada .

Eu am programare abea pe 8 la rar sa mi recuperez talonul, cum as putea sa fac eu itp ul fara talon ?

Edited by Costy10
Link to comment
 • Moderator

La ITP nu este nevoie de certificatul de înmatriculare, e suficientă dovada înlocuitoare a acestuia împreună cu CIV (Cartea de Identitate a Vehiculului).

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.