Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda aruncare cu petarde


Andrei231

Recommended Posts

Bună ziua stimaţi poliţişti!

De curând am avut nişte păsări care făceau gălăgie în faţa casei, stau pe boltă, şi de obicei încercam să le gonesc lovind anumite obiecte zgomotoase. Însă mai aveam cateva petarde de la Revelion (20-30) şi m-am gândit că poate pleacă dacă le sperii cu nişte pocnituri. Astfel am dat cu două petarde şi vecinul m-a filmat în timp ce le aruncam şi mi-a zis că dacă mai dau se va duce la Poliţie. După această întamplare am aruncat toate petardele, nu vreau să am de-a face cu Poliţia deoarece nu vreau să-mi stric reputaţia pentru că pe viitor vreau să mă înscriu la Academia de Poliţie şi nu vreau să am antecedente. De fel nu sunt genul care să strice liniştea publică, în general am dat cu petarde doar de Revelion, când toţi vecinii (inclusiv cel care m-a filmat) dădeau cu petarde.

Întrebarea mea este dacă vecinul acela s-ar duce la Poliţie cu acel video, ce amenda aş primi? Ar afecta dacă vreau să intru la Poliţie (bănuiesc că da)?

 

Mulţumesc de timpul acordat răspunderii la această întrebare!

Link to comment
  • Moderator

Persoanele care nu respectă regimul produselor pirotehnice riscă sancţiuni penale şi/sau contravenţionale, în funcţie de tipul materialului exploziv folosit.
Spre exemplu orice operaţiune (inclusiv folosirea) a articolelor pirotehnice, efectuată fără drept, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an, sau d.p.d.v. contravenţional, folosirea articolelor pirotehnice în locurile interzise se sancţionează cu amendă de la 3.000 lei la 6.000 lei.

Link to comment

Am înţeles, deci nu mă mai ating de ele.

Din câte am înţeles de la cineva care a primit o astfel de amenda, ar fi avut de plătit doar 500 lei..., probabil poliţistul respectiv nu şi-a făcut corect datoria sau nu ştiu. Ceea ce este şi mai ciudat e faptul ca în perioada în care se vând, poliţiştii trec pe lângă acei vânzători, care par dubioşi, şi nu le fac nimic...

Mulţumesc de răspuns.

  • Downvote 2
Link to comment
  • Moderator

De papagali care se informează din auzite de la cineva şi pun verdicte e pământul plin. La fel şi de idioţi obsedaţi de capra vecinului, nu e nicio noutate.

Link to comment

În perioada de care spui, acei vânzători au fost controlați de către polițiștii, care au constatat că respectă legea. De cerezi că polițistul nu și-a făcut corect datoria? datorită faptului că sancțiunea a fost de 550 lei? 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.