Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda trecere pe rosu dupa depasirea semaforului pe culoare verde


AdrianC82

Recommended Posts

Buna ziua,

Am fost sanctionat cu amenda si suspendarea permisului si amenda in urmatoarea situatie:

Ma aflam a 3-a masina la semafor si doream sa virez spre dreapta de pe Dorobanti spre Blv. Dacia spre Piata Romana.(nu exista intermitent spre dreapta in aceasta intersectie). Exact in spatele meu masina de politie in trafic.

S-a pus verde la semafor iar cele 2 masini care virau tot dreapta din fata mea au inaintat in intersectie si s-au oprit sa cedeze trecerea pietonilor angajati in traversare pe strada din dreapta , ce aveau verde la semaforul pentru pietoni. Eu am depasit semaforul care era verde cu masina si m-am oprit in spatele lor pe trecerea de pietoni de pe strada de unde urma sa virez drepta aproape de coltul intersectiei. Nu mai vedeam semaforul din acest punct pentru ca il depasisem.

A durat destul de mult pana ce toti pietonii au traversat. Cele 2 masini au virat drepta si acelasi lucru l-am facut si eu din acel punct.

Masina de politie din spate m-a urmat si am fost  sanctionat cu amenda si suspendare permisului. 

Banuiesc ca nu era deja verde pentru sensul celalalt pentru ca au trecut si dansii spre drepta dupa mine  si nu a fost nevoie sa  foloseasca semnale acustice/luminoase ca sa ii oblige pe ceilalti soferi care ar fi avut verde sa le cedeze trecerea intersectia fiind totusi foarte aglomerata.

Am incercat sa-i explic agentului situatia ca am depasit semaforul pe  verde si nu a vrut sa auda spunandu-mi ca am fortat trecerea pe rosu. 

Eu stiam ca am masina in spate de politie si nu ma apucam sa fac vreo bravada. I-am spus sa ma verifice sa vada ca in 14 ani de permis nu am decat o contraventie pentru ca aveam un far ars.

L-am rugat sa-mi spuna cum ar fi trebuit sa procedez in cazul asta la fata locului. OK sunt sanctionat  acum, dar data viitoare cum trebuie sa procedez? O masura de preventie ceva, un sfat. Mi-au transmis ca nu e treaba lor sa faca asa ceva. 

M-am simtit nedreptatit si m-am enervat nu am vrut sa semnez procesul verbal. Mi-au fost inmanate restul actelelor plus dovada pentru 15 zile , agentul a plecat cu procesul verbal nesemnat si fara un martor care sa specifice ca nu am dorit sa il semnez P.V. de contraventie.

1. Ma puteti lamuri daca am savarsit o fapta care repezinta intradevar contraventia pentru care am fost amendat? Cum puteam sa evit situatia?

2 .Am seria P.V. din dovada si voi achita amenda. Nu stiu in schimb ce trebuie sa mentionez in campul "Emitent P.V.".    D.G.P.M. cumva?

3. Daca nu exista un martor care sa fie trecut in P.V.  pt. ca nu am dorit sa-l semnez, este acesta valabil? Astept sa-l primesc sa vad daca nu a aparut unul ca prin minune.

Link to comment
  • Moderator

Nulitatea unui proces verbal de contravenţie se constată NUMAI de către instanţa de judecată, mai exact de către instanţa de contencios administrativ competentă. Împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei se poate face plângere în termen de 15 zile de la data înmânării sau comunicării acestuia.

Link to comment

La pct.1- răspunsul este negativ. Nu te putem lămuri dacă ai săvârșit o contravenție, sau  nu pentru că nu am fost de față, dar nici colegii(colegul), care erau(era) în urma ta,nu luau o măsură împotriva ta, dacă nu încălcai legea.

La pct.2- așteaptă să primești p.v-ul.

La pct.3- Chiar dacă nu există martor, p.v-ul este perfect valabil.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.