Jump to content
POLITISTI.ro

Conducere scuter fara permis

Mergi la răspuns Răspuns oferit de Marius,

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua.Am o intrebare care vine de la un prieten de al meu.El are un scuter de 49cc si nu are permis de conducere.Ce poate pati daca este prins de politie?

Scuter are toate actele in regula,el poarta casca cand merge si il conduce de un an si inca nu l-a oprit nimeni.Dar lui totusi ii e frica sa nu fie prins.

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.Multumesc!

• Moderator
  • Soluţie
Publicat

Nu e mare brânză, conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani. Să nu-și facă griji!

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat (modificat)

Ce tare esti ! intri pe un site al politistilor si intr-un fel sau altul, ii intrebi cum "sa faci sa comiti o infractiune...sau cum sa scapi de raspundere" in caz de comiterea ei... sau ma rog, ce zici tu acolo, "ce pateste daca este prins", in speranta ca vei afla cat mai multe care sa ii fie de folos.
Stii ceva !? Pune mana si ia-ti permisul si nu ne mai incerca pe noi cu vrajeli d-astea ieftine.

Modificat de Roby
  • Apreciez 1
  • Membru
Publicat

Interesant de studiat! Toti care au facut sau vor sa faca ceva ilegal, pun intrbarea pentru un prieten. A naibii coincidenta. Probabil toti prietenii sunt nepriceputi, cand vine vorba de cautat pe internet.

• Apreciez 2
Publicat

Frate eu am intrebat pentru el.El mi-a spus ca nu pateste prea multe pentru asta.Am vrut sa ma interesez si eu.Eu nu am scuter si nici nu o sa dau bani pe o tigae din aia.Deci doar am intrebat cu ce se pedepseste.

• Moderator
Publicat

Vezi ca nu am frati....sau daca te refereai la colegul meu Viobra, sunt sigur ca si daca are vreun frate, acela nu esti tu.
Si al doilea aspect, spune-i prietenului tau ca au zis "nenii politistii" sa isi bage mintile in cap si sa ia permisul mai bine, decat s-o incerce aiurea.

• 4 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua. Am achiziționat un scuter mai vechi neînmatriculat cu gândul de a îl recondiționa. L-am dus la un prieten sa mă ajute cu motorul și acum vreau sa îl aduc înapoi acasă. Locuiesc într-un sat și e distanța de 2 km intre noi. Știu că nu am voie sa circul cu el pe drum public dar daca îl împing și merg pe lângă el până acasă e vreo problema? Mulțumesc

Modificat de Jakwobjak
  • Jakwobjak a modificat titlul în Scuter neînmatriculat împins pe drum public
  • 2 săptămâni mai târziu...
  • 4 ani mai târziu...
Publicat

Am un scuter de 49cc ,si eu ma plimb cu prietenii pe câmpuri,dar pana acolo e drum public,este ilegal daca împing la el pe drumuri publice fara permis si fara acte ? 

• Moderator
Publicat

Daca doar il împingi, nu...

Dar vezi ca ești pe teren alunecos si tentațiile sunt mari.

• Apreciez 1
  • Moderator
Publicat

Legislaţia rutieră stabilește că drum public este orice cale de comunicaţie terestră, cu excepţia căilor ferate, special amenajată pentru traficul pietonal sau rutier, deschisă circulaţiei publice. Drumurile care sunt închise circulaţiei publice sunt semnalizate la intrare cu inscripţii vizibile. La intrarea pe un drum care nu este deschis circulaţiei publice, proprietarul sau administratorul acestuia este obligat să instaleze, în loc vizibil, indicator cu semnificaţia "Accesul interzis" şi panou cu inscripţia "Drum închis circulaţiei publice".

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.