Jump to content
POLITISTI.ro

Ce paşi trebuie să urmez pentru a deveni poliţist?


DariaC13

Recommended Posts

Bună ziua. Sunt în clasa a 11-a și cred că ar fi cazul să încep să mă documentez cu privire la pașii necesari pentru a deveni polițist. În primul rând aș vrea să vă întreb câte "tipuri" de polițiști sunt și cu ce se ocupă fiecare tip. În al doilea rând, fie că urmezi o facultate de poliție, fie că alegi să urmezi academia, poți deveni orice tip de polițist ? Dacă da, care e/sunt diferența/diferențele dintre academie și facultate, câți ani de studiu prezintă fiecare și care mi-o recomandați ca fiind mai bună/eficientă/profesionistă? Nu în ultimul rând, vreau să mă informați cu privire la pașii pe care trebuie să-i urmez și în cazul în care termin facultatea, și în cazul în care termin academia. Academia îți oferă ea un loc de muncă iar dacă termini facultatea trebuie să-ți cauți tu ? Vă mulțumesc pentru timpul acordat. 

Link to comment
 • Catalin changed the title to Ce paşi trebuie să urmez pentru a deveni poliţist?
 • Moderator

Trebuie să ştii că de fapt nu există mai multe tipuri de poliţişti. Există poliţişti şi ... impostori sau imitatori penibili.
Poliţişti sunt doar cei ce fac parte din Poliţia Română sau Poliţia de Frontieră (adică cei cărora li se aplică prevederile legii statutului poliţistului). Ceilalţi NU sunt "poliţişti". Deşi au şi cuvântul/termenul de "poliţist", ei sunt de fapt nişte impostori, nişte paznici cu o denumire pompoasă. Aceştia sunt foştii gardieni publici, ce şi-au tot schimbat denumirea în ultimii ani, numindu-se "poliţişti comunitari", iar din 2010 se numesc "poliţişti locali". Cu toate aceste schimbări de denumiri, ei nu sunt "poliţişti", ci "poliţişti locali". Deşi termeni sunt foarte asemănători şi uşor de confundat, mai ales prin omisiunea unei părţi din denumire, aceşti gardieni publici, nu sunt poliţişti, ceea ce fac ei zilnic nu este muncă de poliţie. Ca să înţelegi la ce mă refer, aceşti "poliţişti LOCALI" sunt cei ce păzesc panseluţele din parcuri, peştişori sau iepuraşi ori chiar statui din părculeţe. Tot ei sunt şi cei ce aleargă traficantele de pătrunjel şi mărar să le amendeze şi să le confişte marfa. 
Ca să înţelegi, deşi sunt foarte uşor de confundat cu poliţiştii, asta şi datorită faptului că avem politicieni ce au retard mintal, aceşti gardieni LOCALI, sunt angajaţi ai primăriei, ei nu aparţin de ministerul de interne şi nici de Inspectoratul General al Poliţiei Române. Nu li se aplică prevedereile legii privind statutul poliţistului. Este ceva similar cu confuzia pe care o fac străinii când confundă ţiganii cu românii, datorită termenului asemănător (rrom/român).

Singurele instituţii de învăţământ care formează poliţişti sunt doar Academia de Poliţie şi şcolile de agenţi de poliţie (la Câmpina şi Cluj). "Facultăţile de poliţie" ce au apărut ca ciupercile după ploaie sunt doar nişte minciuni. Absolvenţii acestora realizează abia la final că au devenit nişte paznici cu studii superioare şi nu poliţişti.

 • Upvote 4
Link to comment

Mulțumesc frumos, dar prin "tip" de polițiști mă refeream la polițist judiciar de exemplu, polițist criminalist, etc. Vroiam să aflu toate aceste specializări pe care un polițist le poate dobândii și ce implică fiecare. După care, mă interesa dacă fie că urmezi una din școlile de agenți, fie că urmezi academia, poți să devii polițist/agent de poliție specializat în ce-ți dorești ? Adică, e indiferent dacă e academie sau e școală de agenți ? 

Link to comment
 • Moderator

Pune mâna caută si citește, sunt suficiente informatii pe forum, nu mai aștepta mură-n gură.

Link to comment

Marius tocmai ce-a postat acum 3 luni in urma anuntul privind concursul de admitere al anului in curs.Te mai poti uita si pe forum inainte sa creezi un alt topic in care sa intrebi ceea ce s-a mai intrebat.Ai suficiente informatii in acest anunt incat sa te poti orienta in anul urmator.
Ca si sfat, gramatica ai face bine sa ti-o pui la punct, cu "Vroiam" nu e bine deloc.Mult succes si fii serios in tot ceea ce faci.

Link to comment
 • 4 weeks later...

salut

  As vrea sa stiu daca urmez o facultate cu specializare politie locala ma pot angaja la final intr o sectie de politie?

multumesc

Edited by luminitalum
 • Downvote 5
Link to comment
 • Active member

Luminita, ai gresit forumul ... :)
Aici sunt politistii, singurii din tara asta care sunt demni de aceasta titulatura si care fac parte din Politia Romana.
Daca faci o facultate, si ulterior optezi pentru una din cele doua scoli de Politie din tara asta sau pt Academie, e posibil sa iti fie de folos mai tarziu in cariera.
Nu ne intreba de subiectul politie locala, pt ca nu ne identificam cu aceasta inventie si nici nu ne intereseaza.
:emo-yessir:

 • Upvote 1
Link to comment

Salut

Am pus doar o intrebare stiind ca sunteti experimentati in meseria de politisti ar trebui sa sfatuiti  cand se pune o intrebare.

Dar facultatea de stiinte juridice si administrative din cadrul Academiei de politie ma poate asigura de un job in politie?

Multumesc

 • Downvote 3
Link to comment
 • Moderator

Îți recomand să ne scutești de aceste indicații referitoare la cum și ce trebuie să răspundem noi aici, pentru că nu ești în măsură. Suntem sătui de ifose și pretenții. Dacă nu-ți convin răspunsurile, închizi fereastra și cauți în altă parte.

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Daca vrei sa fii politist/a trebuie sa urmezi facultatea de politie din cadrul Academiei de Politie sau una din scolile de politie. Ce e asa greu de inteles?

 • Upvote 1
Link to comment
On 01.08.2016 at 16:50, luminitalum a scris:

As vrea sa stiu daca urmez o facultate cu specializare politie locala ma pot angaja la final intr o sectie de politie?

Aşa-zisa poliţie locală, în fapt foştii gardieni publici, nu au avut şi nu au nicio legătură cu Poliţia Română sau cu MAI. Foştii gardieni publici nu sunt poliţişti, ci doar nişte impostori, nişte imitaţii ieftine. Foştii gardieni publici aparţin de primării!
Pentru a lucra la locali ai nevoie doar să fii absolvent de liceu, cu diplomă de bacalaureat, de preferat la seral!
Auzi, facultate cu specializare poliţie locală?!:))

Link to comment
 • 1 year later...

Am o intrebare si nu stiu unde as putea sa o deslusesc, intrucat am primit diferite raspunsuri. Pentru a deveni politist criminalist trebuie sa termini o facultate de drept, o academie/scoala de politie sau sunt valabile ambele variante? Multumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.