Jump to content
POLITISTI.ro

Utilizarea datelor personale - folosirea CNP-ului


Bogdan1988

Recommended Posts

Buna ziua.Am si eu o problema.Am un unchi care a lucrat (cred ca este iesit la pensie) sau lucreaza in politia de frontiera si astazi l-am auzit sunand din locuinta unde stau eu pe o persoana,din MAI,si i-a cerut date personale din buletinul meu si tatalui meu si am auzit cum aceea persoana ia dat toate datele despre mine notand cnp-ul,data de expirare si alte date personale.Doresc sa mentionez ca el nu se afla in exercitarea atributiilor de serviciu.Intrebarea mea este urmatoarea,este legal ceea ce face el si daca nu este ce pasi trebuie sa urmez.Va multumesc.

Link to comment
  • Marius changed the title to Utilizarea datelor personale
  • 3 years later...

Salut. As vrea sa stiu care este legea care menționează cand si de catre cine are voie sa iti solicite CNP-ul. Toata aceasta idee a pornit de la un tip care inchiria trotinete electrice intr-un parc si mi-a cerut CNP-ul pentru a fi sigur ca nu plec cu ea. Sunt convins ca nu are voie sa faca asta, maxim numele complet dupa buletin ar avea probabil. Daca ar fi sa ii fac reclamație pe ce lege m-as baza in principal? As putea chema o patrula fara probleme da trebuie sa le pun legea in fata la polițiști ca sa fiu sigur ca nu se fofilesc cand e vorba sa-si faca treaba. 

Aștept un răspuns, mulțumesc pentru timpul acordat. 

Link to comment
  • Marius changed the title to Utilizarea datelor personale - folosirea CNP-ului
  • Moderator

Nu există o astfel de lege, respectivul are dreptul să-şi noteze datele de stare civilă, inclusiv CNP-ul. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.