Jump to content
POLITISTI.ro

Angajarea in Politie - absolvent de facultate

vrazvan

Recommended Posts

Buna ziua, am 23 ani si imi doresc nespus de mult o cariera de politist. Imediat dupa ce am terminat liceul (medie bac 9.16) m-am inscris la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala -Spiru Haret. Anul 2011 este anul absolvirii acestei facultati si cu parere de rau, realizez ca a fost o alegere grabita si proasta.

In vara anului 2009 am incercat sa intru la Academia Nicolae Balcescu din Sibiu dar din pacate nu am fost destul de pregatit ca sa pot trece de proba fizica. Am foarte putine si vagi informatii despre admiterea prin filiera indirecta, adica sa nu mai fiu nevoit sa urmez cursuri de 4(3) ani ale unei academii intrucat sunt absolvent de o alta facultate. Nu stiu exact unde sa caut aceste informatii si va rog sa ma ajutati cu o indrumare. In concluzie: Doresc sa fiu angajat in politie, si vreau sa stiu calea cea mai usoara de a o face tinand cont de faptul ca am o medie buna la bacalaureat si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala terminata.

Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Moderator

Calea cea mai directa si corecta cale este sa fii admis la Academie sau una dintre cele doua scoli de politie.

Caile ocolitoare, din fericire, au fost blocate si nu se mai practica in prezent conform unui ordin al ministrului. Si sper sa ramana asa pentru totdeauna.

Daca iti doresti nespus de mult sa devii politist, atunci trebuie sa te pregatesti astfel incat sa poti trece de un examen de admitere.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • Member

salut!de angajat in politie n-o sa te angajeze nimeni doar pentru ca tu iti doresti acest lucru!una este sa iti doresti si alta este sa si poti,pentru ca te asigur ca examenul de admitere este mult mai greu decat ce ai facut tu pe la Spiru!si n-o lua in nume de rau dar trebuie sa te pregatesti serios,atat fizic cat si dpdv al cunostintelor generale!

aici gasesti mai multe informatii :

http://www.scoalapolcj.ro/

http://www.scoalapolitie.ro/Admitere/precizari.htm

http://www.academiadepolitie.ro/

Succes! :emo-yessir:

• Upvote 2

Asta e bine de stiut. As fi optat pentru varianta ocolitoare intrucat tot am pierdut 3 ani cu o facultate care nu ma va ajuta cu nimic. Ce unitate de invatamant mi-ati recomanda sa urmez? Directia de Investigatii Criminale este punctul unde as vrea sa ajung.

Sunt constient de reputatia Spiru dar de asemenea sunt constient si de faptul ca pot mai mult dar nu mi-am dat interesul cand a trebuit. Multumesc pentru raspuns si ajutor.

• Upvote 1
  • Downvote 3
  • Moderator

La I.C. poti ajunge indiferent ce soala urmezi. Vei ajunge mai repede daca vei absolvi Academia intrucat poti opta pentru un astfel de profil inca din timpul scolii, dar tu trebuie sa stii cel mai bine unde ai sanse mai mari de reusita, in functie de cat de pregatit vei fi la data examenului. Sfatul meu ar fi sa optezi pentru Academie unde vei face trei ani, intrucat fata de o scoala de politie, unde faci doi ani, un an de zile nu mai este o diferenta de luat in calcul. Dar indiferent unde mergi, trebuie sa fii foarte bine pregatit si sa nu te iei dupa "povestile" celor ce nu au reusit sa intre. Nici la scolile de politie nu se intra deloc usor, concurenta e destul de mare, iar la Academie este chiar si mai mare. Asa ca dorinta de a deveni politist trebuie sa fie destul de puternica.

Succes!

• Upvote 1
  • Member

imi place cand vad fel si fel de visatori ... pentru a intra in politie nu e usor deloc. eu m-am pregatit pentru academie un an ... si ca sa vezi ... nu am trecut de probele sportive... iar dupa un an de pregatire pentru academie, la campina am intrat foarte usor. daca chiar vrei I.C. trebuie sa te duci la academie deoarece scolile de politie nu mai au profile... decat ordine publica si criminalistica (doar la campina)... si daca tot incerci la academie ar fi indicat sa incepi pregatirea de pe acum. mult succes iti doresc.

btw... facultatea aia ai facut-o degeaba daca vrei politie :ner:

• Upvote 1
  • Downvote 1

Nicu zici ca la scoala de politie ai intrat usor pentru ca erau 1500 locuri.Daca concurai cand au fost 750 de locuri iti zic eu ca nu ti se mai parea asa usor.Tot ce sper este sa nu se mai faca pomana asta cu atatea locuri,pentru ca mai mult de jumatate din elevii de la Campina,dupa parerea mea,nu prea au ce cauta in sistem.Repet e parerea mea,bazata pe ce am vazut in scoala.

• Upvote 1
  • Downvote 1

cand am dat eu la campina erau 10.000 de candidati si 650 de locuri, deci usor nu este, dar daca te pregatesti nu este o problema admiterea. chestia cu : "stiti, eu am facut facultatea la spirica si acum vreau sa intru pe usa din dos, am ma incercat, dar m-a pacalit ala care zicea ca ma ajuta" ma lasa rece. la fel si cu : "vreau la investigatii criminale". in primul rand de acest termen ai auzit pe la serialele de la tv, nu cred ca stii cu ce se mananca si doar pt ca iti doresti sa ajungi acolo nu inseamna ca se va intampla. parerea mea sincera este ca daca vrei sa fi politist, invata, intra la o scoala de profil (fie cele doua scoli de agenti de politie, fie academia) si o sa fi politist. in scoala o sa vezi catre ce ai inclinatie. nu vreau sa te dezamagesc sau sa ma consideri acid, doar spuneam cum stau lucrurile

• Upvote 2
  • Member

@sheriffu : pentru mine a fost usor... am intrat cu 78 de puncte din 90 ... ultimul punctaj fiind 56... au fost 10 mii de candidati dar eu am fost in primii 100... deci si daca erau 100 de locuri tot intram... zic bine ?

si apropo ... am spus ca a fost usor deoarece m-am pregatit un an pentru academie ...

Edited by nicu
  • Upvote 1
  • Downvote 2

Un sofer de la Oficiul registrului comertului castiga mai mult ca un politist,lista salariilor din ONRC aici: www.onrc.ro/documente/ONRC_STAT_aprilie2010.pdf"].

Edited by copreddog
  • Member

@copreddog : tu ai intrat in politie pentru bani ? :ner: nu pot sa cred asa ceva... cand am intrat in scoala de politie ne intrebau profesorii ca de ce am ales aceasta cariera? toti raspundeau: e un loc de munca sigur... este bine platit ... :ner: si uite ce se intampla acum :doh:

• Downvote 2
  • 5 weeks later...

intai vreau sa va salut pe toti membrii acestui forum , mai ales ca acesta este primul meu post aici. Vin si eu cu aceeasi intrebare ca si razvan, dar in cazul meu problema este ca am implinit 26 de ani si nu stiu daca anul urmator pot prinde un loc la academie dat find faptul ca limita de varsta este de 27 de ani. Mentionez ca sunt licentiat in drept si imi doresc o cariera in politie, conditia fizica nefiind o problema (Practic sport de mai multi ani..) Va multumesc pentru eventuale raspunsuri.

Buna ziua, am 23 ani si imi doresc nespus de mult o cariera de politist. Imediat dupa ce am terminat liceul (medie bac 9.16) m-am inscris la Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala -Spiru Haret. Anul 2011 este anul absolvirii acestei facultati si cu parere de rau, realizez ca a fost o alegere grabita si proasta.

In vara anului 2009 am incercat sa intru la Academia Nicolae Balcescu din Sibiu dar din pacate nu am fost destul de pregatit ca sa pot trece de proba fizica. Am foarte putine si vagi informatii despre admiterea prin filiera indirecta, adica sa nu mai fiu nevoit sa urmez cursuri de 4(3) ani ale unei academii intrucat sunt absolvent de o alta facultate. Nu stiu exact unde sa caut aceste informatii si va rog sa ma ajutati cu o indrumare. In concluzie: Doresc sa fiu angajat in politie, si vreau sa stiu calea cea mai usoara de a o face tinand cont de faptul ca am o medie buna la bacalaureat si Facultatea de Sociologie si Asistenta Sociala terminata.

Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.

In conditiile actuale, mai bine te lasi pagubas! Cat de mult iti doresti sa ajungi politist, si cat de mult ti-ar placea aceasta meserie, daca ai sansa sa devi politist ai sa ajungi atat de repede dezgustat de sistem, incat vei spune ca si de facultatea pe care ai ales-o din graba! Mai bine te orientezi in alt domeniu! Eu am 21 de ani de meserie, pe care am facut-o cu drag si daruire si am ajuns sa dau un examen pentru a vedea daca mai raman in sistem! Concluziile le tragi tu!

• Upvote 1

Atat de des am auzit: "am dat la Academia Militara si nu am intrat deci cum ma pot angaja direct in politie?"

Evident, mereu se cauta "calea usoara" si se adauga "imi doresc nespus de mult o cariera de politist". Oare atat de "nespus" incat nu a dat nici la Scolile de agenti, nici la Academia de politie?

Iar facultatea de Sociologie este extrem de necesara, nu avem sociologi destui in politie.

Si inca ceva, cel putin pentru mine, "sa nu mai fiu nevoit sa urmez cursuri de 4(3) ani ale unei academii intrucat sunt absolvent de o alta facultate" arata clar ca pentru unii munca de politie poate fi facuta de Oricine care a terminat ORICE facultate.

Ce ziceti de o intrebare de tipul: cum pot sa ajung medic dar fara sa mai fac cursuri deoarece sunt absolvent de facultate (Spiru Haret - Facultatea de Agricultura si managementul Turismului Agricol)

• Upvote 4
  • Member

Eu zic sa nu mai fim asa exigenti cu oamenii care-si doresc o incadrare directa si nu sunt deloc ironic aici. Poate ca unii nu si-au dat seama inca de la inceput ce vor sa faca in viata si s-au desteptat mai tarziu, poate altii nu au avut sanse la momentul absolvirii liceului, sunt fel si fel de motive, care nu tin neaparat de faptul ca ar fi niste parveniti care vor neaparat sa intre pe usa din spate. Poate asta a ramas singura lor sansa.

Nici eu nu sunt de acord cu o astfel de politica a resurselor umane, mai ales ca era destul de frustrant sa vezi un fost sef al Politiei Romane cu pregatire de inginer si consider ca trebuie sa faci o scoala, macar pt a avea o legitimitate fata de restul colegilor, dar de aici pana a considera pe cei incadrati direct niste paria si niste leprosi, iar noi cei cu scoala niste smardoi cu 3 "oua" e cam exagerata treaba.

Repet, nici eu nu sunt de acord si e frustrant sa vezi cum altii urca pe scara ierarhica fara sa aiba o baza si o legitimitate, dar nici sa cadem in extreme.

Pe unele posturi chiar cred ca e utila si incadrarea directa, inclusiv pe linii de munca ce tin de operativ.

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • 8 years later...

Buna ziua ,

Sunt un proaspat absolvent de drept si absolvent de master in Stiinte penale , as dori sa aflu va rog cum pot sa intru sau ce pasi ar trebui facuti pentru inceperea unei cariere in politie . De asemenea lucrarea mea de licenta a fost pe Art. 367 NCP(Constituirea unui grup infractional organizat), daca acest lucru este relevant in vreun fel.

Multumesc !

• Marius changed the title to Angajarea in Politie - absolvent de facultate
  • 4 weeks later...
  • Member

@Cristi24, desi comentariile anterioare sunt postate cu multi ani in urma, inca raman valabile. Cel mai corect ar fi sa urmezi cursurile uneia dintre cele doua scoli postliceale, ori cele ale Academiei.

Daca doresti o ruta ocolitoare, te poti interesa cand se vor efectua viitoarele incadrari directe cu recrutare din sursa externa pentru posturile unde sunt necesare studiile tale.