Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Neprezentare la poliţie în urma unui accident uşor


amomarius
 Share

Question

Buna ziua. Acum cateva saptamani  cineva a intrat cu masina in masina mea ,a mea fiind parcata, fara pagube semnificative, mici zgarieturi. Eu vazand ca la volan se afla o domnisoara ,incepatoare,si foarte speriata i-am spus ca nu e nevoie sa facem nici o constatare amicala pt canu erau daune si oricum nu aveam timp pt ca trebuia sa ma intorc la munca in Italia, masina e in inscrisa italia si eu locuiesc in Italia. Ulterior am aflat ca ea sa prezentat la politie accidente usoare si a declarat accidentul spunandu-mi ca a lasat asigurarea acolo si ca daca o vreau sa trec pe acolo sa o iau. As vrea sa stiu cum trebuie sa ma comport, avand in vedere ca au trecut 24 ore cum prevede legea si daca nu ma prezint ,neavand nevoie de asigurarea ei, ce se intampla? Multumescĺ

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Eram la semafor făceam stânga de pe banda 3 și un Audi era pe banda 2 și a făcut și el stânga si a întrat în fata mea și eu l am atins, am sunat la politie au zis sa rezolvam între noi și ne contraziceam cine e de vina și am hotărât amândoi sa mergem la o secție de politie, am plecat și eu m am abătut de la drum și nu am mai fost, eu nu eram cu mașina mea când am întrat în Audi și proprietarul care mergeam eu cu mașina a primit plic sa se prezinte la camera de comerț, de e de făcut în cazul asta.. Dacă ma prezint după ce a trecut 2 săptămâni de la accident.. Îmi va lua permisul? Sau dacă nu ma prezit îl ia la proprietarul mașini cu care mergeam eu..? 

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Permisul de conducere al conducătorului auto se reţine, nu al proprietarului.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Buna ziua.
Sunt conducator de troleibuz iar in data de 15 martie ora 22:00 am acrosat cu partea laterala dreapta un auto parcat. Dupa 5 minute am vazut ca nu apare nimeni am plecat la garaj (fara sa las nr de telefon in parbriz , notand doar nr de inmatriculare ) fiind ultima cursa. 
Datorita starii de oboseala acumulata si a problemelor legate de procedurile urmate de garaj in situatia pandemiei pe fondul starii de urgenta nu am reusit sa vorbesc cu un maistru si mi s-a comunicat sa vin a doua zi.  Doar ca a doua zi era alt maistru iar troleibuzul era in traseu neputand sa imi elibere nota de constatare a avariilor pentru a ma prezenta la politie fara sa vada avariile personal.
In orele urmatoare am lucrat (cu alt troleibuz) iar seara inainte de termenul de 24 de ore m-am prezentat la garaj pentru a cere actele si a ma prezenta la politie. Problema este ca troleibuzul implicat a fost scos in traseu si a intrat in garaj la ora 0:00 a zilei de 17 adica la 26 de ore. Am intocmit atunci cu maistrul de serviciu documentele si am mers de indata la biroul accidente usoare pentru a declara accidentul.
Data fiind situatia prin care conducatorii de troleibuze si tramvaie nu se pot deplasa cu vehicolul si necesita nota de constatare de la maistrul de serviciu pana la prezentarea mea pe biroul accidente au trecut 27 de ore. Prin urmare permisul mi-a fost retinut pentru 30 de zile. 
Inteleg ca agentul constatator a aplicat legea corect din punctul de vedere al abaterii dar cu aceste circumstante pot sa fac contestatie in instanta sau nu am cum sa castig.
Mentionez ca munca mea depinde de permis.

Multumesc anticipat ! 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.